grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Emekli hakim Turan Ateş, 2009 seçimleri için bir kez daha konuştu

Görüyor musun Fikri Işık, “47 milyon Euro” konusundaki inadın işi nerelere getirdi.

Gündem Yayın: 11 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 11.06.2023 00:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Görüyor musun Fikri Işık, “47 milyon Euro” konusundaki inadın işi nerelere getirdi.

Eğer 1 Aralık 2017’de yazdığım ilk “47 milyon Euro’nun hesabını ver” çağrısından sonra belgeleri ortaya koyup “İşte hesap” deseydin, eski defterler açılmayacaktı.

Eee, haydi şimdi ayıkla pirincin taşını bakalım.

Akçeli işlerin yanına, bir de şimdi “ seçim hilesi” iddiası eklendi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin İzmit Belediye Başkan adayı olan Fikret Toker, 14 yıl önceki hesabı getirdi masanın üzerine koydu.

Dünkü gazetede ayrıntılarıyla verdik, okumuşsundur, Toker’in iddiası yenilir yutulur gibi değil.

Fikret Toker, sana diyor ki:

*”2009 yerel seçimlerinde benim 10 bin oy farkı ile kazandığım seçimin katilisin.”

*”Hemşerin Nevzat Doğan bile kaybettiğini kabul ederek ofisini kapatıp evine gitti, sen onu evinden çağırıp başkan ilan ettin.”

 

Dün “Ey Fikri Işık! Bak, CHP’li Fikret Toker ne diyor. Bu ne iş?” diye sordum, yine “47 milyon Euro” olayında olduğu gibi kulağının üzerine yattın, duymazlıktan geldin.

Hakkındaki bu suçlamalara kayıtsızlığın böyle daha ne kadar devam edecek?

Bak, 2007 yılında başladığın ve aralıksız sürdürdüğün milletvekillik yaşamın bitti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldun, Milli Savunma Bakanlığı koltuğuna oturdun, son olarak Başbakan Yardımcılığı görevinde bulundun, onlar da bitti.

Gel, şu millet adına görev yaptığın yıllarla ilgili kafalarda oluşan soruları gidermek için, millete hesap ver.

Biz, “47 milyon Euro ne oldu?” ve “2009 İzmit Belediye Başkanlığı seçiminde hile var mıydı?” sorularını keyfimizden sormuyoruz.

Gazeteciler, halkın sözcüleridir, halk adına hareket ederler.

Çık ortaya, her iki konuda da halkı ikna edecek açıklamalar yap, bu iş kapansın.

Görüyorsun, sustukça yeni sayfalar açılıyor.

Aslında ben senin durumunu kolaylaştırmak için çabalıyorum, ama sen işi yokuşa sürüyorsun.

Ne yapalım, biz de halkın kafasındaki sorulara cevap aramaya devam ediyoruz.

 

O hakim ne dedi?

Dünkü gazetemizde, “Fikret Toker’in iddiaları” dışında, 2009 yerel seçimlerinde İzmit İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan Hakim Turan Ateş’in konuyla ilgili görüşleri de vardı.

Gazetemizin 7 Nisan 2009 tarihli sayısını arşivden çıkarmış, Hakim Turan Ateş’in seçimi kazandığı ilan edilen Nevzat Doğan’a mazbatasını verirken yaptığı konuşmayı sizlerle paylaşmıştık.

Ne diyordu Turan Ateş?

”Seçim, dürüstlük kuralları içinde yapılır. Bu görevi de kamu görevlileri yapar. Bu görevin eksiksiz yapıldığını söyleyemem.”

Daha neler neler…

Turan Ateş’in o mazbata töreninde yaptığı konuşmanın videosu da elimizde, karekodunu köşemde veriyorum, arzu eden karekodu telefonuna okutup Ateş’in seçimle ilgili sözlerini görüntülü olarak da izleyebilir.

Dahası…

Turan Ateş ile dün telefonla görüştüm.

13 Şubat 2013’te yaş haddinden emekli olmuş, İstanbul’da avukatlık yapıyor.

Gazetemizin adını söyledim, “2009 seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı ile ilgili yaşananları hatırlıyor musunuz?” diye sordum.

“Unutmadım, unutulacak bir olay değildi” diye cevap verdi.

Olup biteni satırbaşlarıyla şöyle ifade etti:

*”Bir defa kimse beni seçim sonuçları konusunda rahatsız etmedi, etmeye de zaten teşebbüs edemezdi.”

*”Daha önce görev aldığım hiçbir seçimde, 2009’da İzmit’te yönettiğim seçim ve sonuçları kadar sıkıntı yaşamadım.”

*”Genel kuraldır, seçim dürüstlük kuralları içinde yapılır. Bu görevi de seçim kurulu ve kurul başkanının verdiği talimatları uygulayacak kamu görevlileri yapar. Bu görevin eksiksiz yapıldığını söyleyemem.”

*”CHP sandıklara sahip çıkmadı, oy torbalarının güvenli bir şekilde merkeze ulaştırılmasını sağlayamadı. Bir şeyler olduğunu hissediyordum, ama bunu belgelemem mümkün değildi, bu nedenle seçimleri iptal edemedim.”

*”Genellikle başkan seçim sonucu ile meclis üyeleri seçim sonucu birbirine çok yakın çıkar. Burada CHP’nin meclis seçimi oyları epey önde, başkan seçimi oyları gerideydi. Bu nedenle 5 kontenjan meclis üyeliği de CHP’ye verilmişti. “

*”Sonuçta seçim dürüstlük ilkesi çerçevesinde yapılamamıştı. İçimde şüphe vardı, bu nedenle mazbata töreninde o konuşmayı yaptım ve seçimi kazandığını ilan ettiğimiz Nevzat Doğan’ı “Demokrasi kurallar ve kurumlar rejimidir. Yönetimi, anayasal kurumlar ve konan kurallar denetler. Kurumları devre dışı bırakarak, kuralların üzerine örtü örterek bir yerlere varamazsınız. Gün gelir devre dışı bıraktığınız kurumlar ve üzerine örtü kapattığınız kurallar sizin yakanıza yapışır ve hesabını sorar” diye uyardım.”

 

*”Benim mazbata töreninde yaptığım bu konuşmam, biliyorsunuz, o dönemde gazete ve televizyonlara da yansıdı. Rahmetli Mehmet Ali Birand, törendeki konuşmamı yayınladı, benimle de görüştü, sonunda şu sözlerle programı kapattı: ‘Seçim hakimi seçimde hile var demedi, yok da demedi.’ İşin özeti bu.”

Top Fikri Işık’ta

Araştırdım, emekli hakim Turan Ateş “seçim mevzuatı” konusunda uzman bir isim.

Çoğu seçim mevzuatı üzerine 7 kitabı var.

29 Mart 2009’da İzmit Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşananları bir kez de kendisinden dinledim ve sizlere aktardım.

CHP adayı Fikret Toker, o dönemde AKP milletvekili olan Fikri Işık’ı, “Benim 10 bin oy farkı ile kazandığım seçimin katilisin” diye suçluyor…

O seçimde İzmit İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan Hakim Turan Ateş ise “Seçim dürüstlük ilkesi içinde yapılmadı” görüşünde.

İşte bu konuda Fikri Işık’tan açıklama bekliyoruz.

Ortada bir iddia var ve o iddia konusunda seçimlerde yetkili hakimin görüşü var.

Evet, Fikri Işık top sizde.

2009 yerel seçimlerinde İzmit’te neler olup bittiğini açıklayın!

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.