grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Oy ve Ötesi Kırşehir’de Gönüllülerini Bekliyor.

2023 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde de “Seçim Senin” sloganı ile tüm yurttaşları gönüllü olmaya davet ediyor.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 06.05.2023 20:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Oy ve Ötesi Kırşehir’de Gönüllülerini Bekliyor.

Türkiye’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi için faaliyet gösteren ve kurulduğu 2014 yılından bu yana yerel ve genel seçimlerle birlikte toplamda 8 seçimde görev yapan Oy ve Ötesi Derneği, 2023 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde de “Seçim Senin” sloganı ile tüm yurttaşları gönüllü olmaya davet ediyor.

Oy ve Ötesi Kimdir?

Türkiye’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi ve sorunlara özgürlükçü, eşitlikçi, adil ve sürdürülebilir çözümler üretmeye çalışan Oy ve Ötesi, 24 Nisan 2014 yılında kurulmuştur. 8 seçimdir sahada aktif olarak çalışan dernek, seçim süreçlerine katılımı güçlendirmek üzere on binlerce gönüllüsü ile seçimleri izlemekte, sandıklara ve oylara sahip çıkmaktadır. “Eşitlik, şeffaflık ve çok seslilik” temel ilkelerine vazgeçilmez bağlılıkla, herhangi bir siyasi görüşten bağımsız olarak, bilinçli ve demokratik bir toplum için çalışmaktadır.

Yeni seçim yasasında gönüllü sandık müşahitliği hakkı korunuyor.

Nisan 2022’de yenilenen seçim kanunu gönüllü sandık müşahitliğine ilişkin bir değişiklik içermiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçim sürecini doğrudan izlemeleri anayasal bir hak olarak tanımlanıyor. Sandık bölgesinde bulunmak isteyen tüm müşahitlerin sandık müşahitliği kartlarını edinmesi gerekecek. Oy ve Ötesi Derneği seçime katılan siyasi partilerden temin edilecek müşahitlik kartlarını gönüllüler ile paylaşacak.

Tutanaklar Yapay Zeka İle Okunacak ve Resmi Sonuçlarla Karşılaştırılacak.

İlk kez bu seçimlerde Optik Karakter Tanıma (OCR) teknolojisinden yararlanmayı hedefleyen Oy ve Ötesi, fotoğrafı çekilen sandık tutanaklarının verilerini, otomatik olarak sayısal hale getirilecek olan mobil uygulamasını gönüllülerin kullanımına sunacak. Böylece seçim yasaklarının sona ermesi ve sandık verilerinin paylaşılmaya başlandığı ilk andan itibaren sandık verilerinin analizini yapmaya başlayacak. Elde edilen sonuçlar resmi veriler ile karşılaştırılacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Oy ve Ötesi gönüllüsü hukuk uzmanları, hem seçim sırasında gönüllü sandık müşahitlerine ve bina görevlilerine sahada eşlik edecekler, hem vatandaşların hukuki süreçlere dair bilgi alabilmesi adına, derneğin kurduğu çağrı merkezi üzerinden hukuki destek sunacaklar.

Gönüllü Olmak İçin oyveotesi.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.