grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'e Yeni Proje Yok, Bitmiş Projeye Milyarlarca TL Bütçe Var

Kırşehir'e yeni bir proje için yer verilmeyen yatırım programında, yapımı tamamlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı için 3 milyar 820 milyon TL ödenek ayrıldığı ortaya çıktı.

Ekonomi Yayın: 22 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.01.2024 20:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Kırşehir'e Yeni Proje Yok, Bitmiş Projeye Milyarlarca TL Bütçe Var

 

Hızlı Tren, çevre yolu, stadyum, havalimanı yolu ve stadyum gibi projeler bekleyen Kırşehir'e yeni bir proje için 2024 yatırım programında yer verilmediği ortaya çıkmıştı.2024 yatırım programı incelendiğinde Kırşehir için  rutin bakım, onarım ve tamamlama gibi kalemler yer aldı.

Kırşehir'e yeni proje için yatırım programında yer vermeyen iktidarın, yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı için 3 milyar 820 milyon TL bütçe ayırdığı ortaya çıktı.Söz konusu bütçenin bakım onarım ve alt yapı giderlerine aktarılacağı belirtildi.

KIRŞEHİR'İ TERCİH ETMEDİLER DEVLETİ ZARARA SOKTULAR

Daha az maliyetli Kırşehir güzergahı yerine dağlık ve engebeli Yozgat hattını tercih eden iktidar, onlarca viyadük ve tünel inşa etmek zorunda kaldı.Açılan tünel ve inşa edilen köprülerin getirdiği maliyetin yanında projenin gecikmesiyle birlikte maliyetler katlandı ve devlet milyarlarca TL zarara uğradı.

Yetmedi çöken tüneller için yeni ihaleler açıldı.Kırşehir'e yönelik art niyet ise Yerköy-Kayseri hattı için yeni ihale açıldığında ortaya çıktı. Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ve AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal'ın da açılışında yer aldığı temel atma töreninde Kırşehir'in projeden by-pass edildiği anlaşıldı.

KIRŞEHİR'E YENİ YATIRIM YOK BİTEN PROJEYE BÜTÇE VAR

Kırşehir'e yeni proje için bütçe ayrılmayan 2024 yılı yatırım programında, Kırşehir güzergahı tercih edilmediği için devletin milyarlarca tl zarara uğratıldığı Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı için 3 milyar 820 milyon TL'lik bakım-onarım bütçesi ayrılması, devlet kaynaklarının plansız ve programsız şekilde har vurup harman savrulduğunu gözler önüne seriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.