grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileri 16. Uluslararası Çelik Köprü Tasarımı Yarışmasında Finale

Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen 16. Uluslararası Çelik Köprü Tasarımı Yarışmasında finale kaldı.

Teknoloji Yayın: 18 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 18.04.2023 23:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileri 16. Uluslararası Çelik Köprü Tasarımı Yarışmasında Finale Kaldı

Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen 16. Uluslararası Çelik Köprü Tasarımı Yarışmasında finale kaldı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri İlker Güneş, Özkan Uluer, Sinan Altuntaş, Aycan Kırkbunar, Kübranur Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Furkan Birdal tarafından projelendirilen çelik köprü tasarımının ismi ise Alsancak oldu.

İki adet üretilen Alsancak Çelik Köprü Tasarımının biri Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen yarışmaya gönderilirken diğeri de Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültemizde sergilenecek.Yarışma hakkında bilgi veren Takım Kaptanı İlker Güneş, köprünün mimari tasarımının Ayyıldız Temalı olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Statik açıdan ise köprü tasarım detaylarına göre çok büyük açıklıklar geçilebilmektedir. Ayrıca tasarlanan köprünün maliyeti ve kendi ağırlığı, minimize edilmiş olup yatay ve düşey yükler açısından maksimum yük taşıma kapasitesine sahiptir.” Yarışmada finale kalmanın heyecanı içinde olduklarını da dile getiren Kaptan Güneş, kendilerine bu süreçte desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, ekibine ve hocalarına teşekkür etti.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.