grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'deki Altın Madeninden AK Parti Milletvekili Çıktı

Kırşehir'de 4 köye ait arazide açılması planlanan altın madeninin içinden AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu çıktı.

Gündem Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 13:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çimeli, Körpınar, Çuğun ve Kızılcaköy sınırları içerisinde bulunan mera ve tarım alanlarında gerçekleştirilen altın sondaj çalışmalarında ÇED aşamasına geçilmişti.Kırşehir'de büyük tepki çeken altın madende çalışma sürdüren Defaş Madencilik'in sermaye yapısı incelendiğinde yüzde 75'inin Koç grubuna ait Demir Export Madencilik A.Ş.'ye ait olduğu yüzde 25'inin ise Fernas İnşaat Anonim Şirketi'ne bağlı olduğu görüldü.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇIKTI

Kırşehir'i büyük tehdit riski içerisinde bırakacak olan altın madeninde sondaj çalışması gerçekleştiren Fernas İnşaat Anonim Şirketi'nin sahibi, 2023 Genel Seçimlerinde Batman AK Parti Milletvekili olarak seçilen Ferhat Nasıroğlu çıktı.

KIRŞEHİR'DE SEMPOZYUM

Öte yandan Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde ''Kırşehir'de altın madeni istemiyoruz'' sempozyumu düzenlendi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun açılış konuşmasının ardından Gazeteci Ömer Duran bölgedeki incelemelerini anlattı. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül ve TMMOB Hukuk Müşaviri Ekin Öztürk Yılmaz da İliç Altın Madeni süreci, altın madeni işletmelerinin yarattığı tehditler ve TMMOB’nin yürüttüğü teknik ve hukuksal çalışmalara ilişkin sunumlar yaptılar. Kırşehir'de altın madeni işletmesinin yapılması planlanan ilçe olan Boztepe'nin Belediye Başkanı Hüseyin Tarhan da konuşma yaparak şirketlerin ilçedeki faaliyetlerine karşı durduklarını anlattı. Sempozyumunda ardından altın madeni faaliyetlerine karşı Kırşehir Belediyesi sekreteryalığında çalışmalar yürütülmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Sendikalar, siyasi partiler, dernekler, muhtarlar, Kent Konseyi ve çok sayıda yurttaşın katıldığı etkinlikte Kırşehir’e sahip çıkmak için harekete geçme kararı alındı.

 
#
Yorumlar (1)
kartal 40
07.03.2024 14:13
bu faaliyetin aynısı gümüşkümbet köyü ile mucur arasında da var....
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.