grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kombisini Çalıştırmayan Komşuya Dava Açılabilir

Avukat Şeyma Nur Yılmaz, kombisi olduğu halde çalıştırmayan komşulara dava açılıp zarar talebinde bulunulabileceğini açıkladı.

Yaşam Yayın: 17 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 17.11.2023 22:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kombi kullandığı halde soğuk havalara rağmen hiç çalıştırmayan komşuya dava açılabileceğini söyleyen avukat Şeymanur Yılmaz dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Havaların soğuması ile birlikte kombiler çalışmaya başlarken kombisi olduğu halde çalıştırmayan komşulardan dava yoluyla tazminat alınabileceğini ifade etti.

 

MADDİ ZARAR TALEP EDİLEBİLECEK!

Kombisi olduğu halde çalıştırmayan kişilerin komşularına zarar verdiğini belirten avukat Şeymanur Yılmaz oluşan maddi zararın talep edilebileceğini de altını çizdi. 

Avukat Yılmaz, "Kaloriferi yakmayan kişi, komşusunun daha fazla yakmasına sebebiyet veriyor. Bu kişi, Kat Mülkiyeti Kanunu açısından komşularına zarar vermiş duruma düşüyor. Yine ilgili kanun gereği kaloriferi yakan komşu, ana taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebilir. 'Komşum, kaloriferini hiç yakmıyor. Bundan dolayı daha fazla yakmak durumunda kalıyorum. Sayemde o ısınıyor, bense daha az ısınıyorum. Buna müdahale edin' diyerek müracaatta bulunabilir. Sulh hukuk hakimi, komşunun konutunu mevsim koşullarına uygun kullanmadığına karar verip, yaptığını sonlandırmasını isteyebilir" diye konuştu.

 

''SAĞLIK HARCAMASI ÖDEMELERİNİ DE İSTEYEBİLİR''

Davacının maddi zarar talebinde bulunabileceğini aktaran Şeymanur Yılmaz "Apartman sakini, komşusu yüzünden maddi zarara uğramışsa bu maddi zararın giderilmesi için ayrıca hakkını arayabilir. Normalde aylık 2 bin liralık ısıtma gideri olan bir kişi, 3 bin lira yakmak zorunda kalıyorsa bu zararın tazminini isteyebilir.Bunun yanında evin yeterince ısınmamasından kaynaklı meydana gelebilecek hastalıkların faturası da istenebilir. Konutta yaşayan kişi, hastalığının sebebini kombisini yakmayan komşusu olduğunu tespit eder; bunu da delillendirirse ayrıca sağlık harcamalarını da ödemesini isteyebilir" sözlerini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.