grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş'ten Önemli Açıklamalar

Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş yaptığı basın açıklamasıyla bazı konulara açıklık getirdi.

Gündem Yayın: 22 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 22.06.2023 23:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Neşet Ertaş Kültür ve Sana Merkezi, Aydost salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş, Karacakurt Türkmenlerinin Oğuzların Bozok Kolu'nun Beydili Boyuna mensup olduğunu ve Kırşehir, Mucur ve Nevşehir'de bulunduklarını belirterek yapılan son araştırmalarla Kırşehir merkezde bulunan Çadırlı Köyleri'nin de Karacakurt Türkmenlerinden olduğunu kaydetti.Serdar Güneş ayrıca, Boztepe'ye bağlı Badıllı Köyü'nün de ''Beydili Boyu'' ile eş değer olduğunu ve Yenidoğanlı Köyü'nün de yine aynı aşirete mensup olduğunu açıkladı.

 

''DERNEK OLARAK SİYASET YAPMIYORUZ''

Derneklerinin tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğunu ifade eden Güneş , '' Bizi farklı siyasi görüşlerle lanse etmeye çalışanlar oluyor.Biz dernek olarak siyaset yapmıyoruz.Herkesi mutalaka bir siyasi fikri vardır am dernek çatısı altında biz bu işi yapmamaya gayret ediyoruz.Son seçimlerde de zaten tüm siyasi partiler geldiler derneğimizi ziyaret ettiler, misafirimiz oldular.Bunun yanında Karacakurtların yaşadığı Kırşehir, Mucur ve Hacıbektaş'a bağlı Köylerde yaşayanları, coğrafya isimleri nedeniyle farklı aşiretmiş gibi yansıtanlar var.Bunu özellikle siyasiler yapıyor.Bunu da basın mensupları yazarken o şekilde yazıyor'' sözlerini kaydetti.

 

''YAĞMURLU, IRMAK BUCAĞI KÖYLERİNİ FARKLI AŞİRET OLARAK LANSE EDENLER VAR''

Bu durumun kendilerini rahatsiz ettiğini belirten Güneş sözlerine şu şekilde devam etti ;

İşte diyorlar ki ; Bucak Aşireti, Yağmurlu Aşireti... Karahıdır'ı farklı bir aşiretmiş gibi göstermeye çalışıyorlar.Mucur'a bağlı bazı köyleri, çöl köyleri diye nitelendiriyorlar.Bu köylerin hepsi Karacakurt Türkmenlelerinin yaşadığı köylerdir.Bu bölgede yaşayanların hepsi Karacakurt Türkmenleridir.Bu bölgede Bucak Aşireti diye bir aşriet yok.Ama birileri, Karacakurtların yaşadığı Saraycık, Karaboğaz, Kuruağıl , Avcı, Yörücek ve çevredeki diğer Karacakurt Türkmenlerinin yaşadığı Köyleri, ''Bucak Aşireti'' olarak lanse ediyor.Diğer tarafta Yağmurlu Köyleri'ni Yağmurlu Aşireti diye nitelendiriyorlar.Bunlar coğrafi isimlerdir.Yağmur Dedemizin yerleştiği bölge olduğu için Yağmurlu Köyleri olarak nitelendirilmiştir.Bu bizi oldukça rahatsız ediyor.Biraz da böl, parçala, yut poliitikasıyla yürütülen bir propaganda gibi algılıyoruz.Karşılarında güçlü bir birliktelik görmek istemeyenler , aşireti ; 3'e, 4'e , 5'e bölmeye çalışıyorlar.

#
Yorumlar (5)
çadırlılı sarı
24.06.2023 12:56
BİZ KÜRTÜZ KABUL EDİN, KARACA KÜRT NE LOOO
KAMAN LEEE KÜRTLER
23.06.2023 15:31
BÖL PARÇALA YOK ET DAHA ÇOK KÜRTLERE UYGULANIYOR, AYNEN RESİMDEKİ ZATIN İFADESİNDE OLDUĞU GİBİ. KÜRTLERİ BÖL,DAĞIT ,ASİMİLE ET,SONRA DA İTAAT ETSİN
REZİLLİK
23.06.2023 15:28
bu kadar da aymazlık olmaz yahu kardeşim biz KÜRDÜZ, NESLİMİZLE DE ATALARIMIZLA DA GURUR DUYUYORUZ.. TIPKI TÜRKLERİN GURUR DUYDUĞU GİBİ...
ARAPLILI RACO
23.06.2023 14:04
HADİ ORDAN KARACA KÜRTLERİ KURT YAPTINIZ SIRA BİZDE Mİ YENİDOĞANLI DA,BADILLI DA,ÇÖL AŞİRETİ DE,ÇADIRLI AŞİRETİ DE KÜRT OĞLU KÜRTTÜR. ASLIMIZA İNKAR EDECEK KADAR ŞEREFSİZ DEĞİLİZ,ASLIMIZI YOK SAYIP İNKAR ETTİRECEKLER KADAR DA ŞEREFSİZ OLAMAYIZ...
YENİDOĞANLILI ,HEM DE ÇADIRLIDAN EVLİ
23.06.2023 13:59
HADİ ORDAN KARTACA KÜRTLERİ KURT YAPTINIZ SIRA BİZ DE Mİ SAÇMA SAPAN İNKAR POLİTİKALARINIZDAN VAZGEÇİN.. BİZ YENİDOĞANLI DA,BADILLI DA,ÇÖL AŞİRETİ DE,ÇADIRLI AŞİRETİ DE KÜRT OĞLU KÜRDÜZ.., NESLİMİZİ İNKAR EDECEK KADAR ŞEREFSİZ DEĞİLİZ.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.