grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

YAZMAKLA, YAZMAMAK ARASI!

Siyasal hayatımızda yolsuzluklar seçimleri etkilemiyor… Nedeni gayet açık. Düşünmeye alıştırılmamış toplumlar için bu anlayış olağandır.

Gündem Yayın: 20 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.01.2024 23:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

YAZMAKLA, YAZMAMAK ARASI!

Aptallığa giden iki yol vardır. Birincisi doğru olmayana inanmak, diğeri doğru olana inanmayı reddetmek. Soren Kierkegaard

Siyasal hayatımızda yolsuzluklar seçimleri etkilemiyor…  Nedeni gayet açık. Düşünmeye alıştırılmamış toplumlar için bu anlayış olağandır.

Erdoğan’ın, ‘Peki, bu nasıl doğruluk?  Peki, yanında kim var? Yine bir başka isim, O’da Sayın Babacan var. O’nun da imzası var. Bu işin altında, bakan Mehmet Şimşek var. Başka kim var? O zaman ulaştırma bakanı olarak özelleştirme yüksek kurulu içinde olan Feridun Bilgin var. .  Hani bunlar dürüstü ya. Gerek yok! Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Ben bunu niye anlatıyorum! Kimin ne olduğunu, yaptıklarıyla öğrenin diye. Bitmedi. Ve bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar’.  Dediği bu adamlardan birini neden yeniden Maliye Bakanı yaptı?

Yalan söylediklerini biliyoruz... Yalan söylediklerini kendileri de biliyorlar… Yalan söylediklerini bildiğimizi de biliyorlar… Yalan söylediklerini bildiğimizi bildiklerini de biliyoruz. Ama halen yalan söylüyorlar… A. Soljenistin.

Erdoğan’ın ifadesi ile ‘Banka Dolandırıcısı’ olan Mehmet Şimşek; kamu dairelerine kiralanan 130 bin araçlar, binalar ve bu araçların şoför, yakıt ve bakım giderleri hariç sadece kiralama ve satın alma giderleri için ödenen 5,3 Milyar, 300 milyon TL için; ‘çerez, yani fındık fıstık parası, çok önemli değil’… Diyen bu adam valilere tasarruf tedbirleri çerçevesinde bu para ‘Babanızın Parası değil’ diyor. Ne kadar gurur okşuyor!

Benim meselem siyasi ahlaksızlığı yazmak değil. Aynı ime yönelik sadece bir iki örnek…

Kaçakçılık, hırsızlık ve zanlısı olan hırsızın gayri yasal ilişki ve işlerden suçlu Zarrab için,  İngiliz Mehmet Şimşek konuda da diyor ki: ‘Zarrab davasında bankalarımıza kesilecek yaklaşık 100 milyar dolar cezayı devlet bütçesinden, halkın vergilerinden ödeyeceğiz bankalara destek olacağız’… Çok şey demeye gerek var mı? Uluslararası haber… ‘Reuters haber ajansı’…  ‘Irak hükümeti; Türkiye’yi, izinsiz olarak Kürt yönetiminden petrol almak ve farklı ülkelere satmakla suçlamış ve uluslararası Tahkim mahkemesine dava açtı. Dava bu hafta karara bağlandı. Mahkeme Irak yönetimini bu kaçakçılıkla ilgili Türkiye’yi, Irak yönetimine 1 milyar 400 milyon Dolar tazminat ödemeye mahkûm etti’… Karar Türkiye Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanına soruluyor! ‘Önemli değil öderiz’! Diye açıklamama yapıyor…

Ne diyordu değirmenci dayı? Bu nasıl çark ulan, buğday bizim, ezilen biziz, un olan biz, aç kalan biz. Kim bu doymak bilmeyen şerefsiz’?

Bu ülkenin milyarlık hazine bütçesini çaresizlik içinde kıvranan memura, emekliye, işçiye, dula, yetime değil; oluk, oluk rant kanalına, lüks ve şatafata aktaran devlet. Bu rant kanalının ana aktörleri ve bu aktörlerin siyasilere ve üst düzey bürokratlara balya, balya dağıttığı komisyonları alanlar! Ben diyorum ki: Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir! Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen toplumlardır. Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşır.

Dürüst olmadığı iddia ettikleri bir adam bu ülkenin maliyesine yön veriyor! Şimdi dürüst olan kim? Mehmet Şimşek mi? Yoksa dürüst olmadığı iddia eden kişinin bu adamı tekrar aynı göreve getiren mi? Sorguluyor musunuz?

Sürdürülen saltanat, lüks ve şatafat için umarsızca harcanan paralar değinmedi… Lüks ve şatafat için harcanan babalarının parası için! ‘Fındık fıstık’ parası diyen adam. Valileri tasarrufa çağırdı. Milletin parasını çatır, çatır yiyenin, yiyenlere dediği lakırdı. ‘Babanızın Parası mı’? Bu yalanı millete yutturdular mı? Yutanlar yuttu…

Babalarının parasını nasıl harcıyorlar!

Bu şirket parayı bastıran herkesi bu seyahate götürüyor. Bu bir devlet politikası değil, siyasetin siyasi propagandasıdır. Uçanlar TV ekranlarında bol, bol güzelleme yapıyorlar.

Tank palet fabrikasını 50 milyon dolara satanlar, dostlar alışverişte görsün misali uzaya turistik gezi için bir kişi göndermek için 55 milyon Dolara bilet aldılar.

Bu sadece uçuş parası. Diğer giderler hariç… Bu turistik gezinin ülkeye, sana, bana faydası ne? Uzaya gönderdiğiniz kişi ha İstanbul’dan Kars’a otobüsle gitmiş. Ha Kars’tan otobüse binip İstanbul’a gelmiş. Veya İstanbul’dan uçağa binip New York’a gitmiş. Bu astronot değil. Bu adam turistik yolcu… Bilimsel bilgi ve birikimi nedir? Hangi bilimsel araştırma ile Türkiye’ye dönecek? Bunun içindir ki rokete binip giden adam yolcudur. Bol, bol fotoğraf ve video ile dönecek bizlere TV ekranlarından dayatılacak! Tuzu kuru olanlar için alkışlanacak olay.  Uzaya gidecek kişinin cebinden kaç kuruş çıkıyor? Uzaya gidecek olan bu gemiyi hangi ülke bilim adamları yapmış, hangi ülkenin topraklarından havalanıyor? Bunları düşünmeyecekler. Bunun neresi milli, neresi ahlaki? Önce bunu sorgulayın. Bunun içindir ki hayat 10 bin liraya bir akşam yemeği yiyenlerle o parayı 1 ay ev geçindirenler arasında yaşanıyor.

Hırsızları tanımak çokta zor değil. Ancak cehalet engeli hırsızlığı meşru kılar.

Ülkenin kasasından 128 milyar buharlaştı. Ülke Fatih Terim Fonu’nu, Dilan Polat zırvalıklarını konuşmadı. 50 milyon Dolara satılan Tank Palet fabrikasını tartışmadı. Şimdi 55 milyon dolara yapılan Turistik uzay seyahatini konuşuyor. Evine 1 kilo hamsi alamayan anlayış, Karadeniz’de doğal gazın çıktığına inanıyorlar.

Ülke nüfusunun %20 si varlıklı! %2’si tarikat! %10’nu mülteci. Geriye kalan 48 milyonun 22 milyonu sorguluyor. Geriye sorgulamayan, adam sendeci, kafası kuma gömülü yoksul…

2023 yılında; dış borç hariç rantiyeye ödenen toplam faiz tutarı 694 milyar lira. Milletin kredi kartına yüklenen faiz %48 oldu… Hadi yaşa! Lüks ve şatafatın lider olduğu ülkede yoksulluk kader değil tercihtir. Bankalar zevahiri kurtaracaklar…

Uzay yolculuğunuz ve babanızın parası! Bu savurganlığın siyasetini birinci ağızdan nasıl savunulduğunu ülkenin uçtuğunu tevatürlerini de alt kısımdan dinleyeceklere birer avuntu olacak. Hadi gene iyisiniz Cennetin 7nci katında 3 oda bir salon zeminden ısıtmalı dayalı döşeli 40 Huri’li, yeriniz süresiz sizin. Tepe, tepe kullanın. Gelecek konfor sizin!

Yazlıkları, otelleri dolduranlar, Paris’e kahve içmeye gidenler, Lüks konutlarda yaşayanlar, yanlarında bekçi köpekleri besleyenler, lüks binitler lüks yaşam bu hırsız sistemin aktörleri olan ihale takipçileri, döviz spekülatörleri, yağmacılar sizlere yoksulluğun çok iyi bir şey olduğunu anlatacaklar. Sıkı durun!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.