grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

YAŞAM BÖYLEYKEN; NE SİYASİLER, NE ÜNİFORMALI GENERALLER ADALETTEN SÖZ EDEMEZ!

Yıl 1986… Bir Albay konuşuyor. ‘Bu gördüğünüz Helikopterin bir pat, patı 500 lira ediyor. Astsubay Albaya soruyor! ‘Ben kaç lira ederim’…

Gündem Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 21:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

YAŞAM BÖYLEYKEN; NE SİYASİLER, NE ÜNİFORMALI GENERALLER ADALETTEN SÖZ EDEMEZ!

Yıl 1986… Bir Albay konuşuyor. ‘Bu gördüğünüz Helikopterin bir pat, patı 500 lira ediyor. Astsubay Albaya soruyor! ‘Ben kaç lira ederim’…

Vatanı için canını vermeye hazır olanlar ve canlarını verenlerin eş ve çocuklarının açlığa mahkûm edildiği yeryüzünde bir başka ülke yoktur. Kim mi bunlar? Türkiye Cumhuriyetinin bekası için TSK içinde görev yapmış Astsubaylar. Bugün çoğunluğu ya özel güvenlikte çalışıyor ya markette ya pazarda. İnşaat bekçiliği yapan emekli Astsubayların yaşam kavgasında çözüm üretmeyen, Astsubay adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar.

Yıl 1986 Hava harekâtı indirme eğitimi alıyorum. Eğitim iki UH–1 Genel Maksat helikopteri ile veriliyor. Bize bu eğitimi bir albay veriyor. Konuyu anlatırken her iki sözünün arasında ‘bu helikopterlerin kıymetini bilin. Bu araçlar olmazsa bölgeye yaya gitmek zorundasınız ha!’ Diyor ve ardında ‘bunların bir pat, pat yapması (Palların dönmesi) bir saatte 500 lira yakıyor. Ona göre.’ Aynı timde olduğum bir Astsubay elini kaldırdı ve Albaya dedi ki. ‘Helikopterin bir pat, patı 500 lira ediyor da. Ben kaç lira ederim’? Bu sorunun cevabı Astsubay hakkında soruşturma açılımıyla noktalandı. O Albay %85 ile ben Astsubay olarak %45 ile emekli oldum. Adaletin terazisi güçlüden yana tarttığı süre ahlaksızlığın boyutu değişmeyecektir.

Pisi, pisine şehit olunur mu?

Bir siyasetçi: ‘Askerler ölmek için maaş alıyorlar’! Demişti. Ulan ahlak yoksunu, vatan sevgisini parayla karıştıran sizlersiniz. Sen yattığın yerde eşek yüküyle maaş alıyorsun. Beni eleştiriyorsun… Bizim dediğimiz yaşamsal mücadele. Bunun içindir ki, köpekleşmenin bir anlamı yok.

Bu ülkede 40 yıldır süre gelen terördeki ihmalinden dolayı yargılanmış ne general, nede bir albaya rastlayamazsınız. İhmal sadece şehit olanların noksanlığıdır. Bu noksanlıkla ağırlıklı olarak Astsubay, Uzman Çavuş ve Erler bedellerini hayatlarıyla ödemişlerdir.

Bu ülkede yönettiği askerinin uğradığı saldırı ve zafiyetten ötürü için istifa eden, hakkın da soruşturma açılan bir Kıta komutanı, karargâhta oturan generale rastlamadım. Duymadım… Hata üstüne hata yapan. İşi sadece emir vermek olan askerini eğitemeyen, kıtadan bir haber, askeri sevk idare edemeyenlerin suçudur.

Kendileri klimalı odalarda otururken, sıcak yemeklerini yerlerken, akşamları eş ve çocuklarının yanında sıcak lojmanlarına gidip osura, osura uyurlarken, eksi 20 derecelerde kan donduran soğuklarda dağlarda bez çadırlar içinde konserve ile karın doyuranların hal ve ruhiyesin-i anlamasını beklemek aptallıktır. Çünkü onlar bu ülkenin kaymak tabakasında kök salmış üniformalı baronlarıdır.

Yıllarca bu ülkede savaşçı subay yerine, salon Subayları yetiştirildi. Bunun lamı cimi var mı? Daha müreffeh bir hayat için askerliği meslek edinmiş can veren bizlerin hakkını vermeyeceksiniz. Utanmıyor, ahlaksızlığınıza rol biçiyorsunuz…

Kendimden bir örnek. Oğlum İlkokulu beş ayrı yerde kasabada, şehirde okudu. TSK içinde 27 yıl aktif görev yaptım. 12 Mart, Kıbrıs Barış Harekâtı, 12 Eylül harekâtı ve OHAL bölgelerinde görev aldım. 27 yıllık görev süremde, nöbetler, harekât ve manevralar, tatbikatlar dâhil 8 yıl evime hiç gitmedim. Sıcak yatak, sıcak yemek yüzü görmedim. Devlet bana fazla mesai yaptın, vatan için, millet için ölüme koştun diye ek bir kuruş vermedi. Üstelik bu devlet; ‘bana %45 ile emekli ol, aç yaşa’! Dedi. Bugün aktif görev yapan astsubaylar da özlük hakları için mücadele etmezlerse akıbetleri ve sonuçları benden ve benim gibi emekli olmuş silah arkadaşlarımdan çokta farklı olmayacaktır.

OYAK kurumuna 27 yıl zorunlu olarak maaşımdan para yatırdım. Emekli oldum. Elime birikmiş paramı faiziyle birlikte verdi. Mesken kredisi kullanmıştım. Emekli olduğumda kalan borcumun tamamını kesti. Emeklilik süresince ödememe fırsat vermedi. Benim paramla edindiği kazanımların hepsini yok sayarak beni kapı önüne koymuş bir kurum hala sömürü sistemi, içinde Türkiye’nin yüz akı gibi görünüyor. Hiç alakası olmayan sivillere kurumu yönetimini teslim etmiş bir kısım general için arpalık yapılmış kurumun içindeki ayrımcılıktan söz etmiyorum. Bu bir ahlakı anlayış olabilir mi? Aklı başında olan sorsun ‘OYAK kimin’?

MSB olmuş, eski genel Kurmay başkanı Din baronları, Yaşar efendi ve bundan önceki Teröristlerin boğazına postal bağıyla sıktığı Hulusi efendi. Benim meslektaşım ise Ömer Halis Demir’dir.  

TSK içinden gelmiş, siyasete girmiş, hatta üniformasıyla katılmış bu kimlikler Astsubayların görev ve görev zorluklarını, yaşam standartlarını ve ekonomik durumlarının tamamını biliyor. Neden parmaklarını oynatmıyorlar? Çünkü efendileri ağzını açarsa oturdukları koltuğun kıçlarının altından çekileceğini çok iyi biliyor. Saltanat elden giderse sıradan bir asker olacaklar. Yok, siyasetçiye hizmette kusur etmezlerse saltanatları sürecektir.

İhanetin tarifi tek taraflı olmaz. İhanet bütüncüldür. Bugün Üniversite mezunu bir Astsubayın emekli maaşı asgari ücretle aynı. Bunun içindir ki bunların adaleti yerin dibine batsın. Ama şunu iyi biliniz ki günü geldiğinde bu hak bir şekilde alınacak sizlerin ne olduğu tıpkı Kenan Evren’in ne halt olduğu şekliyle anılacak. O; tarihe cunta generali ve hırsız olarak yansıdı. Tarih sizleri anlatacak bir kulp bile bulamayacak.

Astsubayların hak ve çıkarlarını savunma amacıyla kurulmuş TEMAD isimli bir dernek var. Bu derneği ele geçiren saltanatını sürdürmenin ötesinde, kokteyllerde, siyasetçi ağırlayıp gaz almaktan öteye geçemeyen atanmışlar kulübü. Astsubaylara faydası ne? Şehir ve kasabalardaki sosyal faaliyet yerine pişpirik salonu haline dönüşmüş.

Bu dernek inşaat bekçiliği yapan Astsubaydan ne kadar haberdar. İntihar edenlerden. Çocuklarını okutmak için yırtınan can değer Astsubaylardan ne kadar haberdar? Mücadele koltuklardan yapılıyorsa bugün CHP’nin yaptığı gibi olur. Sokağa çıkmaktan imtina eden korkaklar sürüsünden hiçbir etkin rol çıkmaz.

#
Yorumlar (2)
09.03.2024 08:50
07.03.2024 22:30
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.