grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Rektör Karahocagil Kırşehir Yeşilay Şubesinde Yeşilay Gönüllüleri İle Buluştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil 12 Aralık 2023 tarihinde Yeşilay Cemiyeti Kırşehir Şubesinde Yeşilay gönüllüleriyle buluştu.

Gündem Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 19:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Buluşma öncesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ile yönetimini ziyaret eden Rektör Karahocagil’e, Yeşilay Gençlik Komisyon Başkanı Hayriye Üzümcü ve Genç Yeşilay Topluluk Başkanı Gamze Tiryaki eşlik etti.  Karşılıklı söyleşi şeklinde geçen buluşmada Rektör Karahocagil, Yeşilay’ın üniversitede ve il genelinde yaptığı çalışmaların çok değerli olduğunu ve toplumsal hizmetler üretme konusunda üniversitenin sorumluluğu üzerinde durarak bunun hem EFQM sürecininin bir parçası olduğunu hem de ahilik anlayışının bir gereği olduğunu ifade etti. Ahiliğin iyiliği emretme ve kötülüklerden alıkoyma misyonuna vurgu yapan Rektör Karahocagil, Yeşilay’ın bağımlılık önleyici çalışmalarının başta bireyin kendisi olmak üzere, çevresi ve toplum için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu çalışmaların bir görev bilinci ile yapılmasından ziyade diğerkâmlık anlayışı ile yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “İyilileri çoğaltmak, kötülükleri ve zulümleri engellemek yönetici olarak temel görevimiz. İlk hedef sağlıklı kampüs ve en yakın çevremizden başlayarak bütün dünyaya ulaşmak. Birlikte çalışma kültürü oluşturmak, aynı proje içinde yer almak, ekip ruhuyla çalışabilmek ve sesimizi daha fazla insana duyurmak adına daha çok çalışmak ve mücadele etmek gerekir.” dedi.

Ortak amaçlar çerçevesinde bir yerden tutmanın gerekliğinin önemine işaret eden Rektör Karahocagil, toplulukların birlikte etkinlikler yapmanın Kırşehir özelini değil, gönül coğrafyamızı hatta bütün insanlığı kurtarmak amacını taşıdığını söyleyerek bu çalışmalara katkı verilmesinin önemini vurguladı.

Son olarak öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Rektör Karahocagil, Yeşilay ile yapılan iş birliği ve üniversitede yapılan farkındalık çalışmaları için teşekkür etti.

Program sonunda üniversitemiz ev sahipliğimde yapılan Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayına katılan Yeşilay gönüllülerine belge takdiminde bulunarak görevi devreden Yeşilay üyelerine plaketlerini takdim etti. Son olarak günün anısına Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Güneş’in Rektör Karahocagil’e hediye takdimi etti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.