grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Adalet Bakanı’ndan ‘Can Atalay’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen TİP'li Can Atalay'ın durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 00:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TİP Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi davası kapsamında bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Can Atalay hâlâ tahliye edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda yeni kabine üyelerinin ant içme töreninin ardından Şeref Holü’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay’ın durumuyla ilgili şunları söyledi:

– “Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı’na başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbette yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir.

“HÜKÜMLÜ OLARAK DOSYASI DEVAM EDİYOR”

– Adalet Bakanlığının uhdesinde değil. Yargıtay’da görülen bir dava. Gezi davasıyla ilgili hususu sordunuz. Yargıtay’da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor, hüküm verilmiş. Yargıtay’dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir.

– Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa’nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımızla Yargıtay arasındaki yazışma sonrası ortaya çıkacak hususlar.”

ERKAN BAŞ’TAN YANIT

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Bakan Tunç’un Can Atalay’a ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Erkan Baş, mesajında şunları belirtti:

“1- Kesinleşmiş hüküm yok, dosya Yargıtay'da.

2- Kesin hüküm olmadığına göre Anayasa 14 kapsamında olduğuna kim, nasıl karar veriyor?

3- Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi?

4- Milletvekili değilse şu anda yapılan seçimde nasıl TBMM Başkanlığı'na aday olabiliyor?”

“YARGILAMAYI KENDİ KAFASINDA BİTİRMİŞ VE MAHKEME YERİNE GEÇEREK KARAR VERMİŞ”

TİP Parti Meclisi Üyesi avukat Özgür Urfa da Bakan Tunç’a verdiği cevapta “Adalet Bakanı, temyiz aşamasında olan ve henüz kesinleşmemiş bir davada yargılanan Can Atalay için ‘hükümlü’ ibaresi kullanarak yargılamayı kendi kafasında bitirmiş ve mahkeme yerine geçerek karar vermiş. Bakanın bu beyanı yargıya verilmiş açık bir talimat değilse nedir?” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.