grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

15 Temmuz Gazisi İlan Edildi Yalanı Ortaya Çıktı

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde o gece Kırşehir'den Ankara'ya gittiğini anlatan ve 15 Temmuz gazisi ilan edilen Metin Kolca'nın 14 Temmuz gecesi Ankara'da bir pavyonda eğlendiği ortaya çıktı.

Gündem Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 21:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kırşehir'den Ankara'ya gittiği yönünde ifade veren ve 15 Temmuz gazisi ilan edilen Metin Kolca'nın "suç örgütü kurmak, yağma, tefecilik, gasp, tehdit, uyuşturucu ticareti" gibi suçlardan 104 yıl ceza aldığı ve bu nedenle kendisini korumak için " 15 Temmuz gaziliği" hikayesini uydurduğunu yazdı.

Terkoğlu, Metin Kolca'nın 15 Temmuz gecesi Nevşehir’de olduğunu söylediğini belirterek, ifadesini paylaştı:

15 Temmuz günü saat 21.30 gibi eve geldim. Normalde uyumam, yatsı namazı ezanı geç okunduğu için uyudum. Ben uykudayken eşim beni kaldırarak Genelkurmay Başkanının rehin alındığını ve Genelkurmay Başkanlığının önünde kalabalık olduğunu söyledi. (…) Cumhurbaşkanımız telefonla televizyona bağlanarak halkı sokağa çağırmıştı. (…) Eşimle vedalaşarak helalleştim. Kırşehir üzerinden Ankara'ya ulaştım. Saat 00.50 gibi Kızılay'a girdim."

Kolca’nın eline taş alıp tankları durdurduğunu da anlattığı ifadesinin tutarsızlıklarla dolu olduğunu söyleyen Terkoğlu, "Cumhurbaşkanı CNN’e 00.24’te bağlanmış, halkı sokağa çağırmıştı. Dinlemesi, eşiyle vedalaşması, yola çıkıp Nevşehir’den Ankara’ya gelmesi tam 26 dakikaydı ki, bu imkansızdı." diye yazdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.