grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Turan Yıldırım, Köylülerin Yaşadığı Rezaleti Yerinde Gördü

İYİ Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım, Çiçekdağı'nda Köylülerin Yaşadığı Rezaleti Yerinde Gördü ve Dinledi.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 21:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarihi Kızılcaali Köprüsü atıl durumda tadilat beklemeye devam ediyor. Çiçekdağı, Akçakent ve Yerköy’ü birbirine bağlayan 32 köyün kullanımı için Osmanlı Dönemine ait olduğu belirtilen köprü çökme tehlikesi ile karşı karşıya. İyi parti 28. dönem Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım köprü önüne gelerek köylülerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinledikten sonra bir basın açıklaması yaptı.

 

Köprünün önemini ve işlevselliğini vurgulayan Turan Yıldırım, “100 metre öteye geçebilmek için buradaki insanlar ortalama yirmi üç kilometre yol gitmek zorunda kalıyor.Köprü çökme tehlikesinden dolayı 2020 yılında araç trafiğine kapatılmıştı. O yıldan bu yana gerek şehre gitmek için gerekse köprünün karşı tarafında bulunan tarlalarına ulaşmak için köylüler yirmi üç kilometre yolu dolanmak zorunda kalıyor. İnsan hayatının önemine vurgu yapan Turan Yıldırım, “Bu köylerimizde yaşlılarımız var, hastalarımız var. Bunların sağlık problemleri yaşadıklarında hastaneye ulaşmaları için fazladan bu kadar yol gitmeleri çok büyük bir zaman kaybı oluşturmaktadır” diye konuştu.

 

Yıldırım konuşmasına devam ederken şu sözleri dikkat çekti: “Bu milli servettir. Akaryakıtın bu kadar pahalı olduğu bir dönemde köylümüzün, çiftçimizin cebindeki üç beş kuruşta bu vurdumduymazlıkla çarçur ediliyor. Kıymetli hemşehrilerime söz veriyorum. Milletvekili olarak seçilsem de seçilmesem de bu işin takipçisi olacağım.”


Köylüler ise yıllardır çektikleri bu eziyeti şu şekilde dile getirdiler: “Bu kepazeliği yıllardır çekiyoruz. Köprüyü kapattılar kendimiz bir köprü yaptık gelip yıktılar. Dereden geçmeye çalıştık yolu kapattılar. Yapılacak denildi ama gelen yok giden yok. Karşıdaki arazimize gitmek için yirmi üç kilometre yol gidiyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.