grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kılıçdaroğlu rest çekti: Onların kökünü kazıyacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu baronları, onların kökünü kazıyacağım kökünü. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım diyebiliyorlar mı? Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim diyebiliyorlar mı?

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 06.05.2023 19:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine giderken meydanlarında coşkusu arttı.

Bugün akşam saatlerinde düzenlenecek olan ‘Büyük İstanbul Miting'i öncesi Kılıçdaroğlu Erzincan'da vatandaşlarla buluştu.

Kılıçdaroğlu, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını ifade ederek, “İnsan insandır, başımın üstünde yeri vardır” diyerek konuşmasına başladı.

Erzincan’ın düşen milletvekili sayısına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Anadolu’da fabrikalar olacak, insanlar çalışacak. Erzincan’ı demir ağlarla Trabzon Limanı’na ulaştıracağım. Burada bir zamanlar Sümerbank’ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. Binlerce insan çalışırdı. Neden kapatıldı bu fabrika? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6000 kişi çalışıyordu şimdi 250 kişi çalışıyor. Bu mudur milliyetçilik?” diye sordu.

 

 

“TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR, BU DEĞİŞİMİ BERABER YAPACAĞIZ… HUZURU VE BEREKETİ MUTLAKA GETİRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, ülkenin artık yeni bir yönetim ve değişim istediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

*Bu değişimi beraber yapacağız. Bu ülkeye huzuru ve bereketi mutlaka getireceğiz. Köy okullarını yeniden açacağız. Köyde öğretmen olacak, imam olacak.

*Ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni olacak. Veteriner olacak, köylüye hizmet olacak. Köyü yeniden ayağa kaldıracağız.

*Çiftçiler alın terinin karşılığını alamıyorlar. Et, buğday, canlı hayvan dışardan geliyor. Bu ülkenin toprağı yok mu? İnsanları yok mu? Neden çiftçiyi, üreticiyi toprağa küstürdünüz? Toprak ile çiftçiyi buluşturacağım söz. Kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim.

 

 

“BANA KARŞI İKİ GRUP VAR”

Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme, köşeyi dönme aracı olmadığını vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

*Siyaset halka hizmet etmektir. Ben eşimin yüzüğüne kadar her şeyi açıkladım. Siyasete atıldığım gün tüm mal varlığımı internet sitemde yayınladım.

*Sizin vergilerinizi cebe indirenler köşeyi döndüler. İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi 5’li çeteler; devletin bir kanattı onlara hizmet ediyorlar. İkincisi; uyuşturucu baronları; onların kökünü kazıyacağım. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım diyebiliyorlar mı? Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim diyebiliyorlar mı? Söyleyemiyorlar. Ben onların nasıl malı götürdüklerini biliyorum.

“HİÇBİR FAKİR AİLENİN SUYU DOĞALGAZI ELEKTRİĞİ KESİLMEYECEK”

Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul mitingi öncesi Erzincan'da yaptığı konuşmadan öne çıkan satır başları şöyle:

*22 yılda bu ülkede bu ülkeden 418 milyar doları götürdüler. 418 milyar doların tamamını getireceğim 85 milyona vereceğim. Biz onlara benzemeyiz. Onlar gibi değiliz. Söz verdik 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Kitabımda ayrımcılık yoktur.

*Bizim belediye başkanlarımız seçildiler. Onlara 7 maddelik talimat verdim. Dedim ki asla ayrımcılık yapmayacaksınız.

*Tüm vatandaşlara eşit hizmet götüreceksiniz. Sadece ayrımcılığı fakir mahallelere yapacaksınız onlara sosyal yardım yapacaksınız.

*Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimde hiçbir fakir ailenin suyu, doğalgazı, elektriği kesilmeyecek. Ve yardımı kadının banka hesabına yatıracağız asgari ücretin altında olmayacak.

“DEPREMZEDELERİN EVLERİNİ 5 KURUŞ ALMADAN YAPIP TESLİM EDECEĞİM”

*Deprem bölgesindeki üreticilerin tüm mallarını belediyelerimiz satın aldı. 11 Büyükşehir belediyemiz her türlü yardımı yapmak için hala orada görev yapıyorlar. Depremzedelerin evleri, ahırları yıkıldı. ‘Yeniden yapacağız' diyorlar. ‘Bay Kemal gelince yapmayacak' diyorlar. Yapacağım ama 20 yıl taksitle değil. 5 kuruş almadan yapıp teslim edeceğim.

*Esnaf kardeşim, sattığın malın yerine yenisi almak istediğinde paran yetmiyor. Senin pandemi döneminde aldığın kredilerin faizini sıfırlayacağım ana parayı da makul taksitlerle ödeyeceksin.

*Kim üretiyor kazanıyorsa Bay Kemal'in üzerinde yeri vardır. İşsizliğin hangi boyutlarda olduğunu biliyorum.

*Anadolu'nun kan kaybetmesinin sebebi işsizliktir. Sizin evlatlarınız pırıl pırıl evlatlarınız burada iş bulamayınca büyükşehirlerin varoşlarına asgari ücret için gidiyor. Oysa ata toprağında işi olsa güzel olmaz mı?

“KUZEY IRAK'TA ASKERİN KAFASINA ÇUVAL GEÇİRDİĞİNDE TEK CÜMLE BİLE KULLANMADILAR”

*Milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız. Biz onlar gibi değiliz. Kuzey Irak'ta askerin kafasına çuval geçirdiğinde tek cümle bile kullanmadılar.

*Ama Bay Kemal olsaydı ne olacağını herkes bilirdi. 34 askerimiz şehit edildi. Vuran Rusya, koşa koşa Putin'e gitti. Niye gidiyorsun? Putin kapıda bekletti dakikalarca… Allah nasip eder Cumhurbaşkanı olduğumda 85 milyonun yüzünü yere eğdirmeyeceğim.

“BANA MİLLİYETÇİLİK EDEBİYATI YAPACAKSIN, YEMEZLER… BAY KEMAL BUNLARI YEMEZ”

*Ankara'nın göbeğinde Ülkücü Hareket’in en dürüst akademisyenini katlettiler, günlerce sesi çıkmadı.

*Şimdi dosyasını seçimden sonraya bıraktılar. Sinan Ateş'in katillerini bulup kulaklarından tutup yargıya teslim edeceğim. Tank Palet Fabrikası'nı da Katar'a sattılar. Katar ordusundan alıp ordumuza teslim edeceğim.

*Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik. Garibanın evladı askere nasıl gittiyse evladımı da öyle gönderdim, bunlarınki gibi parayla göndermedim. Sonra çıkıp bana milliyetçilik edebiyatı yapacaksın. Yemezler. Bay Kemal bunları yemez. Hudur namustur yazar.

*Oradan içeri kimsenin gelmemesi lazım. Yol geçen hanı olmamalıdır. 3 milyon 600 bin Suriyeli ve sayısını bilmediğimiz Afgan kardeşlerimiz nasıl geldi. 2 yıl içinde göndereceğim.

SARIGÜL: ERZİNCANSPOR'U SÜPER LİGDE GÖRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu'ndan önce kürsüye çıkarak çoşkulu kalabalığa seslenen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise, kapanan belediyeleri referandumla yeniden açacaklarını söyledi.

Sarıgül, Erzincan'a yönelik vaatlerini ise şöyle sıraladı:

*Erzincan Şeker fabrikasını geliştireceğiz. Kapanan belediyeleri referandumla yeniden açacağız.

*Erzincan'da tulum peynirini üzümünü dünya çapında marka yapacağız. Sevgili gençler Erzincan'a sanat gelecek. Erzincanspor'u süper ligde göreceğiz. Çiftçilerimiz sıkıntılı. Su pahalı, elektrik pahalı, hayvancılık sıkıntıda. Çiftçilerimizi elektrik, su parasından kurtaracağız.

“BU ÜLKEYE LİYAKATİ ADALETİ GETİRECEK İSİM KILIÇDAROĞLU'DUR”

Türkiye'yi demokratik parlamenter sisteme kavuşturacak ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu da vurgulayan Sargül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

*Bu ülkeye liyakati adaleti getirecek isim Kılıçdaroğlu'dur. İstanbul mitingi öncesi hiçbir genel başkan miting koymaz.

*Ama bugün İstanbul Mitingi'ne rağmen sayın genel başkanımız Erzincan'ı şereflendirdi. Bu da Erzincan'a ne kadar büyük önem verdiğini gösterdi.

*’Fabrikada, tarlada üretim; kamuda dürüst yönetim’ diyen 13. Cumhurbaşkanımızı Erzincan'da saygıyla karşılıyoruz. Buraya CHP Genel Başkanı olarak geldi. Ama bu coşkuyu gördükten sonra inşallah 13'üncü Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.