grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Rektör Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde (RTEÜ) Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler toplantısına katıldı.

Gündem Yayın: 13 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.07.2023 00:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde (RTEÜ) Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler toplantısına katıldı.12 Temmuz 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karaoğlu ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte 25 üniversitenin rektörü katıldı.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Devlet ya da kamu üniversitelerinin genel sınava girdikten sonra kazanacak öğrencilerini beklemektense o üniversiteyi tercih edecek adayların peşinden koşmasının üniversiteler adına fevkalade önemli bir hedef olduğuna inanıyorum." dedi. Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve diğer katılımcılarla RTEÜ bünyesindeki çayla ilgili bilimsel çalışmaların tanıtıldığı fuarı gezdi.

Daha sonra RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Olağan Toplantısı'na katılan Özvar, toplantının şimdiye kadar Düzce, Bingöl, Kırşehir Ahi Evran, Uşak, Burdur Mehmet Akif Ersoy ve Kastamonu üniversitelerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Prof. Dr. Özvar, üniversitelerin birbirine benzemeye çalışması ve aynı misyona sahip olmalarının yükseköğretimde gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durum olduğunu düşündüklerine işaret ederek, "Halihazırda belirli uzmanlık alanlarında misyon yüklenmiş 77 üniversitemiz bulunmaktadır. Bunlar arasında 23 araştırma üniversitemiz, 22 bölgesel kalkınma üniversitemiz, 2 uygulamalı bilimler üniversitemiz, 3 Sağlık bilimleri üniversitemiz, 2 güzel sanatlar üniversitemiz ve son olarak da geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz 25 öncelikli alanda ihtisaslaşan üniversitemiz yer almaktadır." dedi.

 

YÖK Başkanı Özvar: "Önümüzdeki Günlerde 5. Grup Bölgesel Kalkınma Üniversitelerini de Kamuoyuyla Paylaşacağız"

Çağrısına çıktıkları ve değerlendirme süreçleri devam eden 5. grup bölgesel kalkınma üniversitelerini de kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Özvar, bu kategorilerin dışında kalan üniversiteler için de yeni misyon kategorileri planlaması yaptıklarını aktardı. Prof. Dr. Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'nın etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için her kesimin büyük çaba harcadığına dikkati çekerek destek verenlere teşekkür etti. Toplantı sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, YÖK Başkanı Özvar'a hediye takdim etti.

 

Rektör Karakaya: ’’Bölgenin Potansiyellerini Harekete Geçirdik’’

Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya özetle şunları söyledi: ‘’YÖK Başkanımızın da dediği gibi ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarının farkında olarak hareket ediyoruz. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bizde tarım ve jeotermal alanında misyon üstlenen ve ihtisaslaşan bir üniversiteyiz. Bölgesel olarak Kırşehir’in içinde bulunduğu sosyo-kültürel yapının gelişimine katkı verecek şekilde sahada çalışıp katkı vermeye çalışıyoruz. Bölgenin tarım ve jeotermaldeki potansiyelinin farkındayız, yatırımcı çekmeye çalışıyoruz, istihdam odaklı planlarımızı uyguluyoruz ve en önemlisi 2023 hedefleri doğrultusunda Ar-Ge odaklı katma değeri olan ihracat yapabileceğimiz ürünleri tercih ediyor ve yetiştirme ortamlarını son teknoloji ile donatıyoruz’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.