grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Sigara fiyatlarına zam

Yeni zam dalgası! 2024 yılında sigara fiyatlarına büyük zam!

Gündem Yayın: 31 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 31.12.2023 02:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, 2024 yılı itibarıyla sigara vergilerinde önemli bir artış gerçekleşti. Enflasyonun yüksek seyretmesine karşın sigara ÖTV'sine otomatik enflasyon artışı uygulanmaması planlanmışken, Asgari Maktu vergisi 6 TL artırılarak 28,498 TL'ye çıkarıldı. Maktu vergi oranı ise paket başına 1,10 TL'den 4,08 TL'ye yükseltildi. Bu durum, sigara fiyatlarının artışını kaçınılmaz kıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ve ÖTV yapısını değiştiren düzenleme sonrasında, sigara fiyatlarına 2 - 5 TL arasında bir zam uygulanacağı açıklandı. 1 Ocak tarihinde resmi tatil olması sebebiyle, zamlı sigara fiyatları 2 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında, enflasyonla mücadele çerçevesinde sigara firmalarına yüksek oranda zam yapmamaları tavsiye edildi. Ancak, belirlenen minimum zam miktarının kaçınılmaz olduğu belirtildi. Önerilen 3.5 TL zam yerine, firmalara 2-5 TL arasında zam yapma talimatı verildi.

Kırşehirli sigara kullanıcıları arasında bu zam kararına karşı çeşitli tepkiler mevcut. Kimileri zammı kaçınılmaz bulurken, bazıları bu artışın bütçelerini daha da zorlayacağını dile getirdi. Sigara tüketiminin azalmasını umut edenler de bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.