grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BAŞHEKİM ERSOY 2. EMAR (MR) CİHAZINI HİZMETE GETİRDİ

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hastaların en kısa sürede hizmet alabilmesi için 2. MR(Manyetik rezonans görüntüleme) cihazı hizmete girmiştir.

Sağlık Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 22:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 
Hastanemize bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmete başlayan MR cihazımız test çekimlerini tamamlayarak bugünden itibaren vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.
Kırşehir ve ilçelerinin yanı sıra, Ortaköy, Kozaklı, Hacıbektaş, Sarıyahşi, Evren, Yerköy, Avanos gibi ilçelere de hizmet veren hastanemizde MR istemleri yoğun bir şekilde devam etmekteydi.
Bakanlığımızın olurlarıya hasta çekim randevu sürelerini en aza indirmek ve vatandalarımızın mağduriyetini askariye indirmek için yapılan çalışmalar sonucunda kurulan MR cihazımız hizmete girmiştir.
Emar (MR) Nedir?
Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), bir hastalığın tanı ve tedavisi için radyo dalgaları, mıknatıs ve bilgisayardan yararlanılarak vücudun ayrıntılı olarak görüntülenmesini sağlayan testtir. Emar (MR) olarak da tanımlanan bu manyetik rezonans görüntüleme, belirli anatomik yapıları, diğer yapılardan net olarak ayırt etmek, sağlıklı ve hastalıklı dokular arasındaki farklılıkları saptamak ve tanımlamak için kullanılan bir tıbbi tekniktir.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.