grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İSYANI OLMAYANIN ERDEMİ OLMAZ…

Satılmış, içi boşaltılmış. İşgal edilmiş, demografik yapısı altüst edilmiş bu topraklarda namuslu yurttaş kalabilmek… Çok zor!

Gündem Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 00:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

İSYANI OLMAYANIN ERDEMİ OLMAZ…

Satılmış, içi boşaltılmış. İşgal edilmiş, demografik yapısı altüst edilmiş bu topraklarda namuslu yurttaş kalabilmek… Çok zor!

Türkiye Cumhuriyetinin Anayasası derki: 'Millet iradesinin mutlak üstünlüğü, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğu ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kuruluşun, bu Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamaz... Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz'... Beyler şimdi bu anayasayı değiştirecekler! Neden?

Devlet kurumları; Boğazlarına kadar siyasete battı…

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet güçleri, Yargı. Bu kurumlar yetki ve sorumluluklarını hangi anayasadan alıyor desem? Artık Türkiye Cumhuriyetinin Anayasası değişse ne olur, değişmese ne olur. Tepedeki kişi Anayasayı takmıyor ve uymuyorsa. Hukuk gerekli müdahale yapmak yerine, siyasetçiden yana tavır alıyorsa! Kolluk güçleri yağmacı düzen aktörlerinin çıkarlarını koruyor bu yağma ve talanı bu toprakların gerçek sahibi halka karşı koruyorsa! Bu ülkede hangi kurumun bağımsızlığından söz edebilirsiniz? Parti devletinin kısa tanımı budur.

‘Savaşmak istiyorsan, önce kendi cehaletinle savaş’. Albert Einstein

Erdoğan; ‘Bu kardeşiniz’... Diye söze başlıyor... ‘Öncelikle sen benim kardeşim falanda’ değilsin. Benim için bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişisin! Ben bu kardeş kelamının altını kalın kalın çiziyorum. Kendisinin hiçbir kula nasip olmayacak bir seçmen kitlesi var.  Bu kitle; O’nun başkanlığında bütün ülkenin canına okuyor. Bizler; bu cehaletin yarattığı, yarattıklarının yaşattığı yoksul ve yobaz bir dünyada yaşamaya zorlanıyoruz.

‘Ne diyordu değirmenci dayı? Bu nasıl çark ulan, buğday bizim, ezilen biziz, un olan biz, aç kalan biz. Kim bu doymak bilmeyen şerefsiz’? Nazım Hikmet…

Rejim açıkça mafyalaşıyor. Kimse farkında değil. ‘Sen yık hukuk arkadan gelsin’ diyen. Hukuku ayaklar altına alıp çiğneyen eski İç İşleri Bakanının Mafya artığı kuzeni. Böyle ahlaksızlıklar ve kuzen Ankara Çayyolu’nda lüks bir villa ve lüks bir otomobili bir yargıca hediye ediyor. Çürümüşlüğü anlamak için kâhin olmaya gerek var mı? Bu rezaletlere ister iddia deyin. İster gerçek. Çürümüşlük alenen ortada. Pislik ve rezalet yerlerde.

Bu ülkede rezaletler, rezillikleri dâhil… Bizler, öncelikli olarak siyasileri, avenelerini, yandaşlarını besliyoruz. Arka kapıdan çıkartılan dövizler. Kayıp 128 Milyar Dolar, Hiç edilen ihtiyat akçesi. Hazine garantili Kur korumalı mevduat hesaplarına yatırılan 3 trilyon 500 milyar lira.

Kur korumalı ederinin tam 5 katına yapılmış borcu milletin sırtına yıkılmış, yollar, köprüler, tüneller. Talan edilen ormanlar, yok edilen doğa. Sulak alanlar. Yağmalanan ülke toprakları. Satılan Türk kimliği. Mülteciye verilen istisnaiyi vatandaşlık. Araplara peşkeş çekilen, Karadeniz kıyıları ormanları. İstanbul boğazı Akdeniz kıyıları Antalya. Tüm bu rezaletlere ‘Yeter artık’! Diyemeyen bu milletle aynı havayı solumak bana zül geliyor.

Bu yoksulluk içinde insanca yaşamak mümkün değil...

Bu ülkede çocuklar okula aç gidiyor. Yatağa aç giriyor. Emeklinin cebinde simit parası yok. Bu ülkede çocuklar yetersiz beslenmeden, insanımız tedavi olunabilir hastalıktan ölüyor… Biz 17 milyon mültecinin sağlık giderlerini ödüyoruz. Aslında ödemiyoruz. Ödettiriyorlar.

Fakir fukaraya verginin vergisini… Alavereli vergi oranlarına kulp bulup ve yükseltme maharetinizle. Yüksek faizlerle. Milleti kredi kartlarına, banka borçlarına mahkûm edip ölümün eşiğine getirdiniz.

İnsanın kendiyle yüzleşmeye yüzü yoksa başkalarının hatalarıyla oynar durur. Oscar Wilde

Bir yüzükle geldim dedi.  22 yıldır iktidarda. Bugüne kadar cebinden helal kazancıyla bindiği araca bugüne kadar kaç liralık yakıt aldın? Çarşı pazardan, kasaptan, ev kiralarından, konut kiralarından haberin var mı?  Adına Dış Politikalar diyerek Ülkeyi Ortadoğu çöplüğüne dönüştürdün. Millet; sokağa, parka çıkamaz oldu. Tecavüzler, cinayetler hız kesmiyor. Yağma, talan, vurgun, doğada katliam hiç durmuyor. Bizi besleyen bizi koruyan bir koruma ordumuzda yok.

Maaşıyla, örtülü ödeneğiyle, harcırah ve yolluklarınla, Maaile yediği, içtiği! Hizmetkârlarınla, saraylarınla, uçaklarınla, makam araç filolarınla, yatlarınla, helikopterlerinle, korumalarınla, bu millete maliyetin ne kadar? Hiç düşündün mü? Bu giderlerin için bu millet boğazından, üstünden kesip sana ödüyor…

Manda yoğurdu yerken, iklimlendirmeli seralardan salt senin için üretilen sebze ve meyveleri yerken, beslenme çantasına bir kuru ekmek koyanın hakkını yediğini hiç aklına getiriyor mu? Yeter artık. Bu millet saray ve şürekasını beslemekten bıktık.

Bu ülkede etin kilosu 600 TL. Sorun yok. Meclis 1 Ekimde açılacak sakla umudunu. Bir paket sigara 46,00 TL Her şey kontrol altında. Ne anladın? Benzin litresi 39 TL. Arabaya binme. CB’nin maaşı 140 bin TL. Az bile… MV maaşı 73 bin Çok az. Hem emekli, hem ML maaşı 147 bin TL Çok değil. Atanmış bakanların maaşı 70-100 bin TL. Çok az. Bunları seçip tepemize çıkartan emeklilerin maaşı 7500,00 TL… Dul maaşı 5 500,00 TL yetim maaşı 1700,00 TL Mültecinin ki 13 000,00 TL Aslında bu para emeklinin ağzına da çok, gözüne de.

Yüksek paralarla beslenen diyanetten, onun millete hakaret eden, milletin sırtından binlerce lirayı cebine üç saatlik mesai karşılığı indiren imamlarından bıktık.

Bugünkü bahane ‘Deprem’. Daha önce toplanan deprem vergileri nerelere harcandı. Yollara tünellere mi. İnandınız mı? Fındık fıstık parası yapılma işini? Bugün bindirilen vergilerle toplanan bu paralar nereye harcanacak! Yeni fındık fıstık işimi var? Halk Bankasını dolandıran dedikleri İngiliz vatandaşı bir adam Türkiye Ekonomisini yönetiyor.

Bu toplanan ağır vergilerle kaç müteahhidin zevahiri kurtarılacak. Yoksa 17 milyona ulaşmış mültecilerin harçlıklarına mı zam yapacaksınız? Bu millet; bu adamı ve avenesini, itini uğursuzunu. Hırsızını, arsızını beslemekten bunları lüks ve şatafat içinde yaşatmak için yoksulluğa razı olmuş, isyanı da yoksa erdemli olması kaç para eder?

Halkı gırtlağına kadar borca sok. aç ve yoksul bırak. Yaşamını zehir et.  ‘Milletin …. amma koyduk’… Diyen şerefsizin 300 milyon vergi borcunu bir kalemde sil. Hani vergi kutsaldı! Kime göre kutsal? Bu millet vergilerinin nasıl çalındığını, siyasetçiye, bürokrata nasıl komisyon rüşveti olduğunu biliyor. Ama vergi ödemeye devam ediyor.

Kimi anlatıyor kimin parasını harcayıp bu halkın yoksulluğuna katkı sağlıyor?

‘Memura zam gelirken, emekliye gelmemesi olacak şey değil’. Diyende! ‘Araç sahibi vatandaşlardan ek (MTV) Motorlu Taşıtlar Vergisi almak kabul edilemez bir durumdur’! diyende aynı kişi Erdoğan… ‘Enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz’! Diyen de G20 zirvesinde kendi ülkesinden bir haber, Dünya ülkelerine ayar veren; ‘Bir tarafta 735 milyon kişi açlıkla mücadele ederken, diğer tarafta lüks ve şatafat ve israf alıp başını gitmişse burada çok büyük bir sorun var’! Diyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyib Erdoğan.

‘Dünya’nın farklı coğrafyalarında ihtiyacı olan ülkelere 8,5 milyar dolar yardım yaptık’… AKP milletvekili Nurettin Canikli…

‘Suriyeli Mülteciler 56 Milyar Dolar harcadık’… Recep Tayyip Erdoğan…

Dünyanın birçok ülkesine ve Rusya’ya altın varaklı cami yaptık. 11 Milyar Dolar harcadık’. Londra’da malikâne sahibi Ali Erbaş…

Ne kadarı doğru ne kadarı yalan. Denetleyen. Raporlayan kim? Çünkü kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı! 128 Milyar Dolar buharlaştı. Kayıp altınlar. İtalya Roma Havaalanında yakalanan uçak dolusu Amerikan Dolarları. Ali Yeşildağ’ın ileri sürdüğü Antalya havaalanı inşasında 1 milyar doları nasıl götürdükleri iddialar. Verilen 3 milyar Dolar komisyon ve Erdoğan ile nasıl paylaştığı iddiaları!

Belediye memuruyken siyasete giren Binali’nin İspanya’daki 19 milyar dolarlık yatırımı.

Damadın Londra aşkı ve Londra’da alınan sokaklar. Diyanet başkanının Londra’da satın aldığı Malikâne.  Bu millete layık olan sistem bu sistemse. Atın tepenizden…

‘Sizler Erdoğan’ı patates soğana teslim etmezsiniz evvel Allah’… Recep Tayyip Erdoğan…

Diğer yanda sömürü sistemi içinde olan, siyasal partiler. Hiçbir şey olmayan muhalefetin haybeden beslenen milletvekilleri. Sendikalar, odalar sadece kendi çıkarları üzerine oturmuş meslek kuruluşları soygunun bir parçası haline gelmiş. Kim kime ne anlatabilir. Bu görüntülerde açıkça şu gösterir ki bu ahlaksız tabana yayılmış ve kabul görmüş…

Ülkenin muhalefeti! Tüm bunların %90 sorumlusu sizlersiniz. Çünkü etkin ve etkili değilsiniz…

Ve muhalefet. Koltuğuna yapışmış, küçük olsun benim olsun saltanatın aktörleri. Bunca zulüm bu millete uygulanırken, sırtımıza sarılan acımasız vergiler, soygun gibi yapılan harç ve cezalar. Akaryakıt zamları.

Sadece konuşuyorsunuz; sokak yosmalarından hiçbir farkınız yok... Ülkenin rejimi değişti. Sizin vasıfsızlığınızdan ülke parti devletine dönüştü sizlerin basiretsizliğinizden. Bu millet bunca zulmü yaşıyor vahşice soyuluyor ülke elden çıkıyorsa sizlerin toleransından. Siz bu millet için ne yapıyorsunuz. Hangi haklarını koruyorsunuz. Ülkede hukuk dibe vurmuş. Yargıya gitmek çözüm değil. Sokağa inecek cesaretin yok, milletin sırtından katmerli maaşlarla beslenmekten de utanmıyorsunuz. Adınız ne partisi olursanız olsun canınız cehenneme.

Ekonomik kriz yaratanlar bedelini yoksul millete ödetiyorlar. Kendi lüks ve şatafatlarından ödün vermiyorlar. Milletin parası, teşviklerle, hibelerle dövizli ihalelerle ceplerine indirdikleri komisyonlarla soydular. Yalan mı? Soydular. Soymaya devam ediyorlar.

Asıl sorun, laikliği ve demokratik sistemi dışlayan anlayışın, dünyevi ve uhrevi yetkiyi tek kişide toplayan, Dünya'da örneği olmayan bir siyasi rejimi kabullenen anlayışının kendi başına ördüğü çoraptır.

İbişlerin dansı! ‘Gericilik’ üstümüze kâbus gibi çöktü. Ülke açıkça işgal altında. Sizler koltuk sevdasında!

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
14.09.2023 15:25
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.