grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ahilik THY İle Tüm Dünyaya Tanıtılacak

Tarihçi Kazım Ceylan'ın yaptığı ''Dünden Bugüne Ahilik'' Belgeseli, Türk Hava Yolları belgeselleri arasına alınarak tüm yolcuların hizmetine sunuldu. Böylece yerli ve yabancı tüm yolculara, Ahilik dolayısıyla Kırşehir tanıtılmış olacak.

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 00:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Servet Aydemir'in, program danışmanlığını Akademisyen- Tarihçi Kazım Ceylan 'ın yaptığı “Dünden Bugüne AHİLİK” Belgeseli, Türk Hava Yolları ile yapımcı Servet Aydemir'in anlaşması sonucunda THY belgeselleri arasına alınarak yolcuların hizmetine sunuldu.

Ahiliğin tarihi bir perspektif içinde anlatıldığı belgeselin çekimleri Ankara'daki Ahi Şerafeddin Camii'nde Kazım Ceylan Hoca'nın sunumuyla ve devamında Kırşehir’de gerçekleştirildi. Kırşehir'deki çekimlerine konuşmacı olarak iş adamı, Ahi Meclisi üyesi Mehmet Altın ile akademisyen Prof. Dr.Ayfer Şahin katıldılar. Mehmet Altın Kırşehir'deki Ahiliği, Prof. Şahin de Bacıyan teşkilatını anlattı.
Belgesel hakkında bilgi veren yapımcı Servet Aydemir " Ahilik hakkında kapsamlı ve güzel bir belgesel oldu. Uluslararası alanda ülkemiz adına gurur verici markalarımızdan biri olan THY belgeselimizi uçak içi yayın sistemine aldı. Bu sayede, Dünya'nın her tarafına THY ile seyahat eden yolcular, bizim medeniyetimizin, kültürümüzün özgün, yerli ve milli bir eseri olan Ahiliği çok güzel bir şekilde öğrenecekler. Geçenlerde İngiltere'den gelen bir yolcu arayıp memnuniyetini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen eserler arasında olan bu belgeselin yakın zamanda, mesela 2023 Ahilik Haftasında TRT'de de yayınlanması için görüşmeler yapıyoruz. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Belgeselin danışmanlığını yapan ve ana bölümleri de anlatan Kazım Ceylan Hoca ise, "Ahilik, Kırşehir'den doğan ve insanlığa milletimiz tarafından sunulan, milli ve evrensel özellikleri olan bir sistem. Haz ve hız çağındaki insanlığın Ahilikten öğreneceği çok şeyler var. Belgeselde, Ahiliği kısa da olsa bütün yönlerini ile anlatmaya çalıştık" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.