grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

KARTLAR KARILDI! KİMİN ELİ GÜÇLÜ GÖRECEĞİZ!

Adaylar açıklandı. Seçim startı verildi. Roller kapıldı. Sıra verilecek sözlerde. Kırşehir’de ibre kime gülüyor, kimi öne çıkartıyor şimdiden tahmin etmek mümkün değil

Gündem Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 20:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

KARTLAR KARILDI! KİMİN ELİ GÜÇLÜ GÖRECEĞİZ!

Tarih 31 Mart 2024… ‘Herkes biliyor geminin su aldığını. Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini ve herkes biliyor, zarların hileli olduğunu’. Leonard Cohen

Adaylar açıklandı. Seçim startı verildi. Roller kapıldı. Sıra verilecek sözlerde. Kırşehir’de ibre kime gülüyor, kimi öne çıkartıyor şimdiden tahmin etmek mümkün değil. Adaylar şehrin önceliklerini biliyor, uygulanabilir projeleri öne sürebiliyor, çözüm için üretilmesi gereken kaynak milletin emlak vergisi, su giderleri üzerinden fatura edilecekse bırakın dağınık kalsın… Elbette bunları saklayacaklardır. Kaynakların akılcı olur ve seçmen ikna olursa mutlak birisi ipi göğüsleyecek.

Yerel Seçimler ekonomik bunalımın verdiği seçmen kızgınlığı içinde geçecek… Bunun içindir ki AKP adayının işi biraz zor.

Mesele seleflere çamur atmaksa atabilirsiniz. Ama açık ve net ortaya koyamıyor, çamur at tutmazsa izi kalsın derseniz. Elbette kamu sizleri sorgulayacaktır.

Kırşehir’in öncelikleri nedir diye sormak yetmez. Uygulanabilir çözümü de ikna edecek düzeyde olmalı. Sallama seçim manifestosunun seçmeni ikna edici olması mümkün değildir.

Şimdikiler; seçildiler. Geldiler. Bunlar hangi yolsuzluğu, hangi hırsızlığı, hangi talanı ortaya döktüler. Unutmayın ki; ‘zor’ oyunu bozar. Belediye girişine asılan pankart ve çözümsüzlük. Sonuç sadece cek cakla kaldı.

Planlanmış onlarca kirli oyunlara karşı sesleri çıkmayan,  talanı vurgunu izlemekle yetinen, oyunu bozmak yerine sessizliği yeğleyen siyasetin nemelazım aktörleri sanmayın genel politikalarda bulunur. Yerelde de vardır.

Dağ gibi sorunlar. Çözümsüzlükler. Cevabı alınamayan onlarca sorular.

Onlar için din, diğerleri için Atatürkçülük sosyal kontrol aracı olarak kullanılan bir ülkenin, bir şehrinde yaşamak. Halkın koltuğunda sessiz sedasız oturmak. Halkı sömürmek. Geçmişi silmek. Geleceği umursamamak Sosyal belediyecilik olamaz

Bu şehir bunları da gördü!

Hırsızlar asla yalnız değildirler. Yanlarında; yol gösterenler, destekleyenler, bekleyenler ve oylayanlar vardır. Bir zamanlar ceplerinde simit parası, altlarında binecek otomobili olmayanların çok değil birkaç yıl içinde bugünkü ulaştıkları servetleri dudak uçuklatıyorsa, sadece hırsızlara değil. Ortaklarına da bakmak gerekir.

Kentlerde meydana gelen doğal ve insan kaynaklı değişiklikler, kentlerin sosyal, ekonomik ve çevresel yapıları, habitat kaybı, kirlilik, yoksulluk, toplulukların yerinden edilmesi ve işsizlik gibi sorunlar ile ciddi bir şekilde etkilenir.

Planlama literatüründe ‘bir kentin değişen koşullara cevap verme kapasitesini destekleyen kalkınma koşullarını yaratmak’ olarak tanımlanan adaptasyon planları kişisel çıkarlara uyarlanmışsa, sessizlik giderek daha fazla kabul görmeye başlamış ve kimseden ses çıkmıyor millet suskunsa onlar daha da cesur olurlar.

Günümüzde, kişisel değişimlerin etkisi kentlerin sınırlarının çok ötesinden görülüyorsa! Kentsel planlama marifetiyle, kamu yerine kişisel çıkar hâkim kılınmışsa birilerinde mutlak değişim olacaktır.

Aydınların aydınlatamadığı halkı, soytarılar aldatır!

Kentsel planlama alanıyla ilişkili bilimsel rol verilmiş veya üstlenmiş insanlar ve karar vericiler; siyasal aktörler tarafından; baskı, tehdit, içinde risk almaktan çekindiği sürece cehaletin sözü geçerli olacaktır.

Kokuşmuşluğu görmezden gelmek bayağılıktır. Alçaklıktır. Yolsuzlukla, talanla, hırsızlıkla, kirlilikle mücadele edeceklerini beyanla tepemize çıkanlara bir bakın. Hani tüm yolsuzlukları ortaya çıkartıp itin uğursuzun kirli çamaşırlarını kent meydanına sereceklerdi!

Yalanla beslenen toplumların doğruları bulması mümkün değildir.

Riskler altında adam sendecilik sessiz yığınlara karışmış ise; oluşturulan çarpık değişimlerle başa çıkmak zora girecektir. Dürüstlerde en az hırsızlar kadar cesur olmalıdır. Sözü; askıda kalıyor demektir.

Bu şehirde kent içinde araç yıkama istasyonları açıldı. Kılıçözü deresi ıslah edilemedi. Park sorunu, trafik daha da karmaşık oldu. Yapılı yollar söküldü yenilendi. Amaç anlaşılamadı. Ve daha neler, neler. Hepsini fotoğraflayarak teker teker kamuyla paylaşmayı sürdüreceğimden emin olabilirsiniz.

Acube refüjler. Kaldırımsız yollar… Çöken yollar. Taşan kanalizasyonlar. Çevre temizliği yapılamayan cadde ve sokaklar. Bakteri yuvası olmuş, dezenfekte edilemeyen çöp araçları ve konteynırlar. Hastane önü bozuk yol… İşgal edilmiş kaldırımlar. Keyfiyete göre dağıtılan yardımlar. 1nci derecede deprem bölgesine verilen çoklu katlar. Daha neler, neler!

Kimseye çamur atmadan. Basın etiği çerçevesinde yazacağım.

Şimdilik adaylara başarılar dilemekten başka çare yok.

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
20.01.2024 17:18
Seçim akıbetinin ne olacağı bugünden belli....Seçilenler kim olursa olsun. Yurttaş tercih etmesi için önüne konulan kişileri seçecek yapacağı yada yapmayacağıni şimdiden bilmiyor.Tesekkurler
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.