grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

HANGİ GÖZLE BAKARSANIZ BAKIN… GÖRMÜYORSANIZ KÖRSÜNÜZ! GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ AHLAKSIZSINIZ…

Astsubaylara; ‘Mao’nun askerleri’… Diyen, kendilerini ‘Atatürkçü’ ilan eden generaller. Astsubaylara; Menderesin askerleri diyen kendilerini bir halt zanneden korkak, tırsak siyasetçiler.

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 02.07.2023 00:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

HANGİ GÖZLE BAKARSANIZ BAKIN… GÖRMÜYORSANIZ KÖRSÜNÜZ! GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ AHLAKSIZSINIZ…

Astsubaylara; ‘Mao’nun askerleri’… Diyen, kendilerini ‘Atatürkçü’ ilan eden generaller. Astsubaylara; Menderesin askerleri diyen kendilerini bir halt zanneden korkak, tırsak siyasetçiler.

En son ve en büyük kazığı Astsubaylara atıp siyasete giren boynunda FETO postal bağcıyla siyaset yapan Hulusi Akar! Bu adam siyasetten başını kaldırıp komuta ettiği TSK içinde kaynayan kazanı görmüyor. Türk ordusunun Astsubay özlük haklarıyla ilgili, dünya kadar sorunu var. Bunları çözmek yerine laklarla sadece yalan ve kandırmalarla sürdürdü.

Astsubay Halis Demir’i Milli kahraman, Astsubay İsmail Akçay’ı Milli sporcu ilan edenler. Âşık Mahsuni Şerif’i zindanlarda çürütüp, sonra milli sanatçı ilan edip, politik sözlerine alet edenler.  Makine Mühendisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle Uçak fabrikasını kuran Astsubay Makine Mühendisi Vecihi Hürkuşu Öve, öve bitiremeyenlerin laf ebeliğine soyunup, kahramanlık destanları yazan Astsubayların haklarını vermek yerine  ‘Silah Arkadaşım’ dediği, Astsubaylar….

Sayıları yüzlerle ifade edilen birçok Astsubay bugün ‘Profesör’ unvanını taşıyor. Silahlı kuvvetler ilgi göstermediği bu meslek sahiplerinin yüksekokul eğitimlerini yasakladı. Yakalananlar ordudan atıldı. Birçoğu edindiği diğer mesleklerini yıllarca sakladı. Onlardan biride benim. Kıbrıs Ağır Havan Takım komutanlığı görevindeyken sonuçların ardından, yıllar sonra Subay olmam için Kıbrıs’tan özel uçakla Türkiye’ye getirilen kişiyim.

İstihdam yaratmak amacıyla, kıtadan, uzman erbaştan sivil kaynaktan alınarak dejenere edilen tek üniformalı meslek.

Bir alıntı yazı okudum. Bu yazıyı içim acıyarak okudum. Gerçeklerin ta kendisi! Bahse konu olan o okulun sıralarında, ders ve eğitim aldım. O güzel okulun çatısı altında ağladığım, hastalandığım günlerim vardı. Benim üzerimi örten, ilaçlarımı veren. Kabahatlerimi saklayan benimle ağlayıp gülen, ayrı ana ve babaların çocukları olan birbirlerine yürekten, candan bağlı yüzlerce kardeşlerim oldu. Gazeteciliğe o sıralarda Edebiyat öğretmenim Merhum Üsteğmen Turgut Işıklı’nın özel ilgisiyle başladım. Bilgisayarın başına oturduğumda rahmetle anıyorum. Bana insanlığı, hayatı, yaşamı ve en güzel olanı ise Gazeteciliği sevdirdiği için…

Bir alıntı yazı paylaşacağım sizlerle… Türk ordusunun bel kemiği olan bir mesleğin nasıl hırpalandığı nasıl dışlandığını anlatıyor…

Bu yazıların ilki Askeri Liselerde öğretmenlik yapmış. Bir öğretmen Üsteğmenin görüşleri ve değerlendirmeleri

‘TÜRKİYE’DE ASTSUBAYLIK….

Televizyonun birinde Hakan Fidan konuşuluyor. O sırada bir alt yazı çıkıyor. Yazı; “Astsubaylıktan Dışişleri Bakanlığına” yazıyor. Moderatör hemen yazıya müdahale ediyor. ‘Arkadaşlar alt yazıyı, MİT Müsteşarlığı’ndan Dışişleri Bakanlığına olarak değiştirelim’. Tabi yazı hemen değişiyor.

22 yıldan fazla büyük çoğunluğu Astsubay Hazırlama Okulları olmak üzere Askeri Lise, Kara Harp Okulu, GATA Tıp Fakültesi ve GATA Hemşirelik Yüksek Okullarında okuyan; benim hesabıma göre yaklaşık 7-8 bin öğrencinin TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine girdim.

Hangi yıl ve hangi Astsubay Okulundan mezun diye Hakan Fidanın biyografisine baktığımda gördüm ki, her yerde eğitim hayatını Bilkent’ten başlatıp, ABD de devam ettirmişler. Astsubay okullarında görev yapan biri olarak üzüldüm.

Çünkü  ‘falan meşhur kişi falan İmam Hatipten, falan meşhur kişi falan liseden, falan meşhur kişi falan kolejden mezun’ diye yazılırken, Astsubay okulu mezunlarının böyle yüksek makamlara yakıştırılmadığını gördüm.

O dönemlerde görev yaptığım Astsubay okullarından verilen eğitim ve öğretmen kadrosu Türkiye’nin en meşhur okulları ile yarışır durumdaydı. Okula gelen öğrencilerin eğitim ve başarı seviyesi düşüktü. Ama bunun nedeni öğrenciler değil, eğitimde ‘fırsat eşitliği’ olmamasıydı.

Bir kısım öğrenci doğru düzgün eğitim almadan, dershane ve özel hoca görmeden köyünden kasabasından çıkıp gelmişti. Bunların içinde çok zeki ve yetenekli çocuklar vardı. Ama imkânları ve yol gösterenleri yoktu.

Hatta bir astsubay okulu mülakatında öğrenciye; ‘Niye bu okula girmek istiyorsun’? Diye sorduğumda bana; ‘Subay olmak için’ diye cevap vermişti. Yani çocuk daha hangi okula girdiğini bile bilmiyordu. Yani elinden tutan biri olmamıştı.

Astsubaylarda da kaynak çoktur. Uzmanlıktan geçenler, er-erbaşlıktan geçenler, sivil liselerden gelenler falan. Ama ‘Astsubay Hazırlama Okulu’ mezunlarının aldıkları eğitim çok farklıdır. 

‘Nasıl ki Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ mezunu mühendisler ile diğer okul mezunu mühendisler arasında fark varsa Hazırlama okulu mezunu (çoğu) Astsubaylar ile diğer kaynaktan gelen (çoğu) Astsubaylar arasında fark vardır. Ama sistemsizlik nedeni ile hepsi aynı kefeye konulmaktadır’.

TSK’lerinde belki de en yanlış şey meslekte ilerlemedir. Eğer başına bir şey gelmezse Astsubay okullarına giren öğrenciler yıllar sonra (bazıları subay ama çoğu) emekli Başçavuş, Askeri liseye giren öğrencilerde yıllar sonra (bazıları general ama çoğu) emekli Albay olurlar. O okullara girdikten sonra fazla bir gayret gerekmez.

Astsubay okullarında bir söz vardır; ‘Çalış çalış, olacağın Başçavuş’… O nedenle çoğu insan görev yaparken nasıl olsa bir şey değişmiyor diye fazla çaba sarf etmez. Eğer Astsubaylıktan Subaylığa geçiş fazla olsa ya da önlerine farklı bir hedef konulsa, o zaman çoğu Astsubayın gerçek yeteneği ortaya çıkar.

Hazırlama mezunu Astsubayların arasında sonradan Üniversite bitiren hatta Yüksek Lisans yapan, çok iyi dil bilen, çok yetenekli ve becerikli olan kişiler vardır.

İddia ediyorum; hangi okullardan mezun olduğu belli olmayan, önündeki cama bakmadan konuşamayan, sırf politikacı olduğu için önünde eğilip, eli-eteği öpülenlerden daha bilgili, daha becerikli ve daha karakterli bir sürü Hazırlama mezunu Astsubayımız vardır. Ama mezun oldukları okullar o politikacıların okullarına göre küçümsenir ve adı dahi anılmaz.

Silahlı Kuvvetlerin tüm okullarında ve Genelkurmay’da (10 yıl) görev yapmış bir Subay olarak her zaman söylediğim bir şey vardır. Bilgi, karakter ve yetenek olarak yakından tanıdığım bazı Astsubayları, bazı subay ve generallere değişmem.

Kimse insanları rütbelerinin büyüklüğü ile değerlendirmesin, üzülerek söylüyorum TSK’nın bu halde olması (özellikle 1980’den sonra) etkili ve yetkili yerlerde olan Komutanlarımız yüzündendir.

Komutanların eli ayağı olan Astsubaylar hiçbir zaman TSK’da maddi ve manevi hak ettikleri değeri görmemişlerdir. Belki içlerinde erlikten ve erbaşlıktan gelenler olduğu için böyle düşünülmektedir ama bu problem Silahlı Kuvvetlerin ayıbıdır.

Aynı şeyleri hemşireler içinde düşünüyorum. Onlarda sağlık sistemi içinde hak ettikleri değeri görmemektedirler. Onların içinde de hem lise mezunu hem de üniversite mezunu hemşireler vardır.

Astsubaylık mesleğini hakkını veren tüm Astsubaylarımızı saygı, sevgi ve şükranla anıyorum. Öğrencilerime de selamlarımı gönderiyorum.

ANI

Yanlış hatırlamıyorsam yıl 1988-1989 öğretim yılı mayıs ayı KKK Orgeneral Kemal YAMAK Çankırı Astsubay hazırlama Okulunu denetliyor. Bütün personeli toplayıp konuşma yaptı. Şahsıma ‘Üsteğmenim öğrenci motivasyonunu nasıl artırabiliriz’ sorusunu sordu. Bende tüm askeri liseler tek çatı altında eşit şartlarda olsun. Mezun olan öğrenciler ders başarısı, disiplin, spor ve üniversite sınavı gibi sınav yapılarak sıralama oluşturulsun. Oluşan sıralamaya göre Harp Okulu, GATA ve FYO 'na yeterli sayıda öğrenci gönderelim. Diğer öğrencileri ise Astsubay Meslek Yüksek Okulu kurup oraya gönderelim. Sıralamada sonlarda kalan ihtiyaç fazlası olan mezun öğrencileri de TSK' dan ayıralım dedim. Komutan bunun için kanun değişikliği gerektiğini söyledi ve icra subayına buraya gelecek yıl FYO kontenjanı ayıralım dedi. Ertesi yıl 1990 mezunlarından 8 öğrenci Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veterinerlik okumak için FYO' ya gitti.

KKK ayrıldıktan sonra vahim olanı ise okul komutanımız, öğretim başkanına dönerek kuvvet komutanına böyle cevap veren üsteğmenin savunmasını alın ve 7 gün göz hapsi verin dedi. Öğretim başkanı hangi suç için savunma ve ceza verilecek dedi. Bu 8 öğrencinin mihmandarlığı tarafıma verilerek olay kapatıldı.

Çağdaş Abimin belirtiği Astsubay Okulu mezunu, eğitimine devam eden, başarılı binlerce öğrencim den sadece bir tanesi olan, liyakatli, bilgi ve karakterine her zaman kefil olacağım örnek bir öğrencimin ismini de paylaşayım. Emekli Yarbay. Ceza Hukukçusu Profesör 1990 yıl Astsubay Okulu mezunu Olgun Değirmenci’.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.