grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ziraat Türkiye Kupasına Kura Çekilişleri Tamamlandı

Kırşehir FSK Ziraat Türkiye Kupasına 2. Turdan katılım sağlayacak..

Spor Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 20:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

  Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme turu kura çekimi gerçekleştirildi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Kırşehir FSK 2. Tur’dan itibaren katılım sağlayacak. Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Kura Çekimi TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez tarafından yapılan kura çekimine TFF Lig Yönetimi Direktörü Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın eşlik etti. Kura çekim töreninde kulüp başkanları ve temsilcileri de yer aldı.

              Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme turu müsabakalarına, Ön Eleme Turu maçları sonucu tur atlayan 14 Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve TFF 3. Lig'den 48 olmak üzere toplam 62 takım katıldı. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 26, 27 ve 28 Eylül tarihlerinde oynanacak.

               Kura çekimi öncesi açılış konuşmasını yapan TFF Amatör İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Ziraat Türkiye Kupası'nın öneminin altını çizdi. Düşmez, "Ziraat Türkiye Kupası'nın 62. yılını idrak ediyoruz. 'Türkiye Kupası, Türkiye'yi kucaklıyor' sloganıyla 2012'den bu yana 81 ilde bu güzel oyun oynanıyor. BAL Ligi de dahil olmak üzere 5 ligin bütün takımları bu dev sahneye çıkıyor. Bu ülke futbolu için çok önemli bir iş. Bugüne kadar büyük sürprizler yaşandı. Zaman içinde BAL takımlarının, 3. Lig ve 2. Lig takımlarının üst liglerdeki güçlü takımları elediğini, sürprizlere imza attığını gördük. Bunlar futbolun heyecanını artırıyor" diye konuştu.

            Ziraat Türkiye Kupası'nda 136'sı profesyonel, 14'ü amatör toplam 150 takımın mücadele vereceğini vurgulayan Ali Düşmez, "Süper Lig'i 6 takım kazanırken, kupayı şimdiye kadar 16 ayrı takım kazanmış. Kupa aynı zamanda Avrupa'ya kısa yoldan gidiş biletini de içinde barındırıyor. Bu turnuvada da her zamanki gibi heyecanlı, sürprizlere açık, çekişmeli maçlar temenni ediyorum. Bu arada Turkuvaz Medya Grubu'na ve A Spor ailesine teşekkür ediyoruz. Üst turların yayınlanması çok kıymetli ama alt eleme müsabakalarından itibaren Anadolu illerinde bu maçların naklen yayınlanıyor olması hem o il hem ülke hem de futbol adına çok önemli. TFF Yönetim Kurulu ve şahsım adına Turkuvaz Medya Grubu'na şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kupaya ismini veren değerli sponsorumuz Ziraat Bankası'na da katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. TFF Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu adına, tüm katılan takımlara başarılar diliyoruz. Kazasız belasız, sakatlık olmadan, fair-play içinde geçen bir turnuva dönemi temenni ediyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. eleme turu eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Siirt İl Özel İdaresispor-Şırnak İdmanyurdu

Mardin 1969-TPAO Batman Petrolspor

12 Bingölspor-23 Elazığ FK

Malatya Arguvan SK-3Gen Holding Elazığspor

Kars 36 Spor-Doğu Bayazıt Futbol SK

Muş 1984 Muşspor-ONVO Ağrı 1970 Spor

Sebat Gençlikspor-1954 Kelkit Belediyespor

Pazarspor-Gümüşhane Sportif Faaliyetler

Bayburt Özel İdarespor-Amber Çay Eynesil Belediyespor

Merkür Jet Erbaaspor-Fatsa Belediyespor

Sivas Dört Eylül-Amasyaspor FK

Çarşambaspor-Tokat Belediye Plevnespor

Bitexen Adana 1954 FK-Osmaniyespor FK

1922 Konyaspor-Talasgücü Belediyespor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesispor-Tarsus İdman Yurdu

Kumluca Belediyespor-Silifke Belediyespor

Turgutluspor-Aliağa Futbol

Karşıyaka-Bergama Sportif Faaliyetler

Bornova 1877-Akhisarspor

Bursa Yıldırımspor-İnegöl Kafkas Gençlikspor

Balıkesirspor-Burhaniye Belediyespor

Bigaspor-Bilecik 1969 Spor

Hacettepe 1945-Kırıkkalegücü Futbol SK

Anadolu Üniversitesispor-Sincan Belediyespor

Gölcükspor-Bartınspor

Sapanca Gençlikspor-Darıca Gençlerbirliği

Bulvarspor-Karabük İdmanyurdu

Çatalcaspor-Büyükçekmece Tepecikspor

Sultanbeyli Belediyespor-Küçükçekmece Sinopspor

Silivrispor-Ergene Velimeşespor

Edirnespor-Çorlu 1947 Spor

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.