grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Türkiye'de En Büyüğü Kırşehir'de

Kırşehir'de devlet yatırımı olarak kurulan ve özel sektöre devredilen mantar üretim tesisi Türkiye'nin en büyük doğal mantar üretim tesisi olarak yurt dışına ihracat gerçekleştiriyor.

Ekonomi Yayın: 23 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 23.02.2024 23:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

1972 yılında Mucur'a bağlı Asmakaradam Köyü'nde Türktur tarafından kurulan ve mağaralarda üretim gerçekleştirilen Mantar Üretim tesisi istihdam yaratmaya ve ülke ekonomisin katkıda bulunmaya devam ediyor.

40 dekarlık yer altı mağaralarında üretilen mantar üretim tesisini ziyaret eden Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç yetkililerden bilgi aldı.

Tesisin 90 ton mantar üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, '' Türkiye'nin doğal ortamda mantar üretilen en büyük tesisi Kırşehir'de.Burada üretilen mantarlar başta Kayseri, Nevşehir, olmak üzere yurt içi pazarında birçok şehre gönderilmektedir'' dedi.

Ayrıca tesiste üretilen mantarların yurt dışına da ihraç edildiği bildirildi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.