grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ZAFER BAYRAMI COŞKUSU LEMAN SAM KONSERİ İLE YAŞANDI

Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama programı kapsamında fener alayı ve konser düzenlendi.

Gündem Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 01:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlanan kutlamalara, Kırşehir Valiliği'nde tebriklerin kabul edilmesi ve çeşitli etkinliklerle devam edilmişti.

 

 

Kutlamalar kapsamında Kırşehir Valiliği önünden başlayarak Cacabey Meydanı'na kadar devam eden Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

 

Daha sonra Cacabey Meydanı'nda Leman Sam Konseri düzenlendi.Konser öncesi genç sporcular hünerlerini sergiledi.

 

 

Binlerce vatandaşın toplandığı Cacabey Meydanı'nda 10. yıl marşına eşlik eden vatandaşlar telefonlarının ışıklarını açarak görsel şölen oluşturdu.

 

 

Sahne alan usta sanatçı Leman Sam ise birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

 

 

Zaman zaman vatandaşlar da Leman Sam'ın güzel şarkılarına eşlik ettiler.

 

 

Konserin sonunda Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Leman Sam'a ''3 erenler'' plaketi takdim etti.

Leman Sam Konseri dolayısıyla Cacabey Meydanı Tamamen Doldu

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Leman Sam’a plaket takdimi sırasında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Değerli sanatçımız Leman Sam’a çok teşekkür ediyoruz; sağlık sorunlarına rağmen verdiği sözün arkasında duruğu için. Özellikle böylesi sanatçılarımız, Neşet Ertaşlar, Mahzuni Şerifler, Musa Eroğlular, Arif Sağlar, Onur Akınlar, Leman Samlar gerçekten tuhaf insanlar.

Cumhuriyetin 100. Yılında bu meydanlarda Onuncu Yıl Marşı’nı, İzmir Marşı’nı dinleyenler, rahatsız olanlar az da olsa oldu ama bundan sonra daha nice 100 yıllar çocuklarımız, torunlarımız bu türküleri, şarkıları, marşları değerli sanatçılarımızla birlikte bu meydanlarda dinlemeye ve söylemeye devam edecekler.

Değerli sanatçımız baston desteği için sizlerden müsaade istedi; Neşet Ertaş da ceketini çıkarmak için sizlerden müsaade isterdi. “Tuhaf” bir yapı. Devlet Sanatçılığı veriyorlar ve kabul etmiyor. Neden “Tuhaf”lar? Kırşehir muhalif bir kent. Moğollardan bu tarafa Anadolu Erenlerinin merkezi tarih ve kültür şehri. Ahi Evran-ı Veli, Moğollara karşı savaşarak can verdi. Bizler de Kırşehir’de onun torunlarıyız. Kızılırmak havzasında Kılıçözü Deresinin bulunduğu bu topraklarda Anadolu Erenleri mesken edinmişler; Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran-ı Veli’nin; son kuşakta Pir Sultan’ın çocukları, torunları Muharrem Ertaşlar, Çekiç Aliler, Hacı Taşanlar.

Demek ki muhalif olununca sanatçı olunuyor; takla atınca saray soytarısı. Kırşehir bu akşam önemli tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Bu meydan sanatsal faaliyetlerde ve konserlerde her zaman dolar. Siyasetçilerin dolduramadıkları yeri bir sanatçı doldurabiliyorsa demek ki bu kentin kimliğinde bir özellik var. Sevgili Leman Sam da bu anlamlı günde bizlerle olduğu için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.