grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.ERTAN DEĞİRMENCİOĞLU'NUN ORGAN BAĞIŞ MESAJI

” Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına yardım etmek bizim elimizde” bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Unutmayalım ki destek olmakta yaşamak kadar güzel bir duygudur.”

Sağlık Yayın: 06 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.11.2023 20:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ertan Değirmencioğlu Organ Bağışı Haftası ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” nedeni ile yayınlamış olduğu mesajında; Her yıl Dünyada milyonlarca insan organ beklerken yaşamını yitiriyor.

Türkiye’de her yıl organ bekleyen hasta sayısı hızla artarken organ bağışı yeterli seviyeye ulaşamadığı için hastalar kaderleri ile baş başa kalıyor. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilmektedir.

Ülkemizde organ bağışları, Bakanlığımızın kontrolü ve denetiminde yapılmaktadır. Nakil sayısı bakımından Avrupa’da üst sıralarda yer alan ülkemizde, nakillerin büyük çoğunluğu canlıdan gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde nakil yapılabilen organ ve dokular; kalp ve kalp kapağı, Karaciğer, Böbrek, Pankreas, Rahim, Akciğer, Kornea, Kemik, Kas Dokusu, Kıkırdak, Tendon, İnce Bağırsak, Yüz ve Saçlı Deri, Ekstremite, Üst Solunum Yolu Organları, Üst Sindirim Yolu Organları olarak sıralanabilir.

Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor. İlimizde organ bağışı haftası faaliyetleri kapsamında Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak; Amacımız organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır.

Bu kapsamda; Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız.” Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına yardım etmek bizim elimizde” bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Unutmayalım ki destek olmakta yaşamak kadar güzel bir duygudur.” İfadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.