grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BİR 15 TEMMUZ KLASİĞİ… BU ÜLKE 15 TEMMUZ’A NASIL GELDİ?

Neden kelimesi sizce kaç cevap içerir? Hiç düşündünüz mü? Mesela; ülke 100 yılını nasıl tamamladı? 200 yıla neden böyle giriyor? Ya sonra? Sonra ne olacak? Neden çağdaş batı yerine, Gericiliğin merkezi Ortadoğu?

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 23:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

BİR 15 TEMMUZ KLASİĞİ… BU ÜLKE 15 TEMMUZ’A NASIL GELDİ?

Neden kelimesi sizce kaç cevap içerir? Hiç düşündünüz mü? Mesela; ülke 100 yılını nasıl tamamladı? 200 yıla neden böyle giriyor? Ya sonra? Sonra ne olacak? Neden çağdaş batı yerine, Gericiliğin merkezi Ortadoğu? Modern Türkiye, hangi düşüncenin içinde ‘Ortadoğu Çöplüğüne’ dönüştü? Bu açık ara bir toplum erozyonudur…

‘15 Temmuz bayram olamaz. Bir darbe girişiminin bastırılması bayram oluyorsa 22 Şubat ve 20-21 Mayıs da bayram olmalıdır. Çünkü o tarihlerde Talat Aydemir’in darbe girişimleri bastırılmıştır. 15 Temmuz’da, Kabakçı Mustafa isyanıdır. Yani Gülen Cemaati Ordusunun gerici ayaklanmasıdır. Bu ayaklanma çağdaşlıkla, hukukla, demokrasi ile bastırılır. 31 Mart kafasıyla değil’. Türker Ertürk.

Bütün Dünya’da Ordular devlet kurar. Devletleri sivillerin yönetimine terk eder.  Zannediyorlar ki; Türkiye Cumhuriyetini siviller kurdu. Hayır, askerler kurdu.  Zannediyorlar ki; darbeleri hep askerler yapar. Bu iddia tümüyle yanlıştır. Askerler iktidarları devirirler. Bunun iki amacı vardır. Bir demokratik düzeni yeniden tesis etmek. Bir diğeri cunta rejimi inşa ederek, güçlü ülkelerin çıkarlarına hizmettir.

27 Mayıs 1960 askeri darbesi, ülke menfaatleri, yıkılan, yıpratılan demokratik sistemin yeniden yapılanması amacını güder… 1961 Anayasası çağdaş ülkeler nezdinde yapılmış en çağdaş Anaysa olarak değerlendirilir. 12 Eylül 1980 askeri darbesi Amerikan uşakları generallerin, Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde aldıkları görevler dâhilinde Amerika ideallerine hizmet etmektir. Bu cunta rejimiyle Türkiye Cumhuriyetini ‘Yeşil Kuşak’ proje kapsamında, ‘BOP’ için hazırlamaktı. 12 Eylül bu çerçevede,  hayat buldu.

Yapılan 1981 Anayasası asker anayasası değil. Amerika çıkar anayasasıdır. Kısaca Dinci akıma davetiye anayasasıdır. Askeri vesayet sadece palavradan öte değildir. Anayasa ve İç Hizmet kanunu Türk Silahlı Kuvvetlerine Türkiye Cumhuriyeti Devletini ‘Koruma ve Kollama’ görevi vermiştir. Bu görev Anaysa ve İç Hizmet Kanunda belirtilen yükümlülükler çerçevesinde icra edilir. Kişilerin ideolojik düşüncelerine uygulama zemini önlemek amacı güder. Dava dedikleri ideolojilerinin uygulamasına en büyük engel olan Anayasa ve İç Hizmet Kanunundan bugün ki mevcut iktidar tarafından kaldırıldı. Rejim değişimi ve BOP ödünündeki en büyük engel Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve Kemalizm’di. Öncelikle bunun aşılması gerekmekteydi… Orduyu doğrudan hedef almadılar. Yargıyla başladılar. Kemalizm’e savaş açtılar. Sonrası kolaylaştı. Ordu; kumpas ve tuzaklarla yıpratılma sürecine girildi.

Sivil darbe böyle geldi… İktidar ortağı ‘paralel’ anlayış Devletin tüm kademelerine girdi.

Orduya kumpaslar öncesi; Planlama yapıldı. Senaryolar hazırlandı. Amerikancı ve dinci generaller ayarlandı. Kritik kadrolara atamalar yapıldı. EMASYA planlarının bir savaş hazırlığı. Doğal afetler ve olağanüstü hale hazır olma çalışma ve planlaması olduğunu iktidar sahipleri pekâlâ bilirler.

TSK’nin olağanüstü durumlara hazır olma, silah, mühimmat, araç gereç, teçhizat, eğitim ve hâlihazır durumun değerlendirmelerine yönelik yapılan eğitim faaliyeti olan EMASYA iktidar tarafından bir darbe algısı ile değerlendirildi. Kumpaslar ve davalar açıldı. Yargıda reform adıyla, Askeri yargı kaldırıldı. Polis Silah ve Teçhizat yönünden güçlendirildi. İki silahlı gücü karşı, karşıya getirme planları hazırlandı. Yasalar ve Kanunlar değiştirildi. Polise askeri gözaltına alma ve tutuklama yetkisi verildi.

Amerikan uşakları generaller hızla tepelere tırmanmaya başladı. Ordu içine hizip sokuldu. Milli Güvenlik kararlarına itirazlar, şerhler düşülmeye başlandı. MGK askerden alınıp Sivil Kuşatmaya teslim edildi.

Kamuda küçültme, gözden düşürme senaryoları doğrudan basın yoluyla yaygınlaştırıldı. Kurgu aslına uygun sahnelendi. Yargıda olan oyunları göremeyen Genelkurmay yargıya güvenini her fırsatta dile getirip sonuçta ‘Sarı Öküz’ teslim edildi! Bu TSK’nın havlu atma halidir!

Amerika ve müstemleke basını orduya saldırı başlattı. Amerikan ordusunu Türkiye topraklarında istemeyen, Türk Ordusuna gözdağı verme girişimi ve 11 Türk askerinin kafalarına geçirilen çuvalla esir alındı.

Generaller can derdine düştüler. Silah arkadaşlığı; Hınç alma, köşe kapmaca yarışı, ‘Kanbazlamaya’ dönüştü. Ordu içinde üniformalı dinciler kamu gözünde ulaşılmaz oldular… Gülen TSK içindeki generallere övgüler gönderirken, siviller, Gülen’e övgüler, güzellemeler ve ziyaret yarışlarına giriştiler.

‘Koca bir askeri yıktılar. Koca bir asker derken, meğer kâğıttan kaplanmış o da. Biz bunu asker zannedermişiz. Meğer ABD içini oymuş, oymuş o koca ağacı yıktılar.’ Süheyl Batum…

‘Asker üzerinden Siyaset yapmayın.’  İlker Başbuğ…

Asker susturuldu. Emniyet Genel Müdürü açıklama yapıyor, ancak asker konuşturulmuyordu. Linç girişimi başlatıldı. Kemalist ve vatansever general ve subaylar bir, bir tasfiye ediliyordu.

Terörle mücadelede Sınır ötesi harekât için Meclis kararı, isteyen Askere. Başbakan; ‘Sen Önce içeridekileri bir hallet’… Sözleri ile cevap veriyordu. Bu nasıl bir anlam taşıyordu? Ardından aynı başbakan askerlere alenen;  ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değildir’. Diyordu… Bir iktidar milletvekili, ‘Askerler ölmek için maaş alıyorlar’ diyecek kadar fütursuzla-şı-yor-du.

Artık ok yaydan çıkmıştı. Asker devamlı hırpalanıyor. Gözden çıkartılıyor. Askerler hariç, ağzını açan herkes konuşuyordu… ‘Bunlar askerlik dışında her şey yapmışlar. Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki, Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar. Memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile iş birliği yapmaktan çekinmemişler’. Bülent Arınç…

Bu sözlerin ardından; İktidar bu imbatı arkasına aldı. Fırsat ayaklarına gelmişti. Savcılar göreve çağrıldı. ‘Gereğini Yapın’. Recep Tayyib Erdoğan…

Açılan kumpas davalarında Recep Tayyib Erdoğan ‘Savcı’… Deniz Baykal ‘Avukattı’…

Birden çok satan kitaplar arasında 10’nuncu baskıya ulaşmış kitaplar çıktı. ‘Üniformalı Uyanıklar’ ve ‘Apoletli Şeyhler’… Böylelikle algı yaratılmıştı. Sonuç almak kolaylaşıyordu. Kısaca Erbakan’ın sözleri terennüm edilmeye başlandı. ‘Geçiş kanlımı olacak, kansız mı olacak’?  Rejim değişmeli. Ordu lav edilmeliydi. ‘Türk İslam Cumhuriyeti’ ve ‘Nizami Cedid Ordusu’. Bunlar açıkça kamuda dillendiriliyordu.

Dizginler artık Amerika’nın eline geçmişti.

CIA Şefi Henri Barkey 26 Mart 2013 tarihinde UTAH Üniversitesi kürsüsünde konuşuyor… ‘Yargıyı ele geçirmek çok kolay olmuştu. Polis Teşkilatı zaten yıllar önce bu şekillendirme içine sokulmuş, teşkilata ağır silah alımı için çıkışlar yapılmaya başlanmıştı.  Zor olan TSK’ni yozlaştırmak, yıpratmak pasifiz-e ederek halkın gözünde aşağılayarak, küçük düşürmekti.  Bunun için hiç olmayan ‘Ergenekon', ‘Balyoz’ iddiaları. ‘Casusluk’ soruşturmaları için uydurma iddianameler hazırlandı. Türk devletinin arşivine girmeyi başardık. Özel harp Dairesini tarumar edildi… Gizli belgeler elimizde. EMASYA planları darbe hazırlığı olarak değerlendirildi. Müslümanlar öldürülecek, camiler bombalanacak iddiaları hızla yaygınlaştırıldı. AKP ile anlaşarak Türk Ordusu’nu kafese kapattık. Artık siyasetin bir ordusu, bizim dediklerimizi yapacak, isteklerimizi yerine getirecek kişi var…

Artık onlar için zor olan hiçbir şey kalmamıştı.

Yarın, ‘Bugün Atatürk kitapları yazan, Ekran turları atıp Dünya ülkeleri turu yapan. Para karşılığı konferanslar veren köşe dönen, sırtında üniforma varken hiçbir şey yapamayan ve hiçbir şey olmayan vizyonsuz o adam yargının ‘Terör başı’ ilan edip hapse tıktığı İlker Başbuğ… O günlerde;   ‘FETÖ Adaleti’ için ‘Türk Adaleti’ diyor. Bugün Mustafa Kemal’in paçalarına sarılan bu kişiliği, güvendiği FETÖ Adaleti tutukluyor. Basiretsizliği bu millet seyrediyor. Türk ordusu tehdidi ortadan kalkmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ‘Türkiye Cumhuriyeti Sonu geldi. Kimse kurtaramaz’ sözleri doğrumu? Gerçekten Türkiye Cumhuriyetinin sonu geldi mi. Cumhuriyet hasta adam mı? Türkiye Cumhuriyeti Devletini savunacak Kemalist ordu yerini ‘Dinci kuşatmaya mı’ devretti! Yeni ordu idealist modern Türkiye Cumhuriyetini mi savunacak. Yoksa Türk İslam devletinin kuruluşuna destek mi olacak?  

Kendini arayan toplum...

Amerika hedefine ulaşıyor. Sessiz istila sürerken, ekonomik kriz ve Amerika’nın finansa ettiği, PKK, FETÖ, HİZBULLAH ve diğer siyasal İslamcı Terör örgütleri. El-Enzer Üniversitesi Müslüman kardeşler. FETÖ Ortaklığından sonra Meclisi 200’ncü yılı açılışı ‘Tek Adam Rejimi’ ve HİZBULLAH’ın siyasi kanadı HÜDA Par. İle başlattı…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.