grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

CHP Kırşehir teşkilatında istifa depremi.

CHP Kırşehir teşkilatında istifa depremi. Ayrıntılar gelecek

Yayın: 22 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.12.2023 16:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 

Kırşehir'de yaklaşık 3 ay önce tartışmalı kongre ile göreve gelen CHP İl Başkanı İsa Şahin ve merkez İlçe Başkanı Hatice Bayram istifa ettiklerini duyurarak yönetimi feshettiler.

CHP'de kongre süreci öncesi ''delege'' tartışmaları yaşanmıştı. CHP tabanı, yeni seçilecek İl Başkanını üyelerin belirlemesi gerektiğini ve bunun için sandık kurularak seçime gidilmesini talep ettiler.Ancak delegeler seçimle değil İl Yönetimi tarafından belirlendi.Daha sonra ise yapılan Merkez İlçe kongresinde Hatice Bayram İlçe Başkanı, İl Kongresinde ise Hatice Bayram'ın da destek verdiği İsa Şahin İl Başkanı olarak seçildi.

 

''BU ŞEKİLDE İL BAŞKANI SAĞLIKLI DEĞİL''

Kongrede konuşan ve parti olarak başarılı olabilmenin yolunun tabana inmekle olabileceğini söyleyen Gürsel Seçilmiş,  en ücra köydeki partililere ve  CHP’ye gönül vermiş kişilere sormadan masa başında delege yazarak İl Başkanı belirlemenin sağlıklı olmayacağını dile getirmişti.

 

İSTİFA ETTİLER

CHP Kırşehir İl Başkanı İsa Şahin ve Merkez İlçe Başkanı Hatice Bayram, ''masa başı delege'' tartışmaları içerisinde göreve başladılar ancak parti tabanının rahatsızlığı ile birlikte yönetim ve CHP tabanı arasında koordinasyon bir türlü sağlanamadı.Genel Merkezin sahadan ve anket verilerinden aldığı bilgilerle Başkan Selahattin Ekicioğlu'nu tekrar aday göstermesi, CHP tabanı tarafından eleştirilen CHP İl Yönetimi'nin istifasını getirdi.

İstifa edenlerin arasında CHP İl Başkanı İsa Şahin ve yönetiminin yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Hatice Bayram ve yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz Gökçınar ve yönetimi, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Elibol ve yönetimi ile İl Disiplin Kurulu Başkanı İsmet Kurutluoğlu ve yönetimi bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.