grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Ahi Pilavı Yarışması Düzenlenecek

Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ESOB işbirliği ile Kırşehir'deki usta aşçıların katılımı ile Ahi Pilavı Yarışmasının düzenleneceği belirtildi. İşte yarışmaya katılım koşulları ve ödüller.

Gündem Yayın: 26 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 26.08.2023 00:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yarışmada birinci olacak Ahi Pilavı tescil edilmek suretiyle her yıl Ahilik Haftasında etkinliklere katılan misafirlere ikram edilecektir.

Yarışmaya Kırşehir il sınırları içerisinde yaşayan ve hali hazırda herhangi bir lokanta veya yemek imalat işletmesinde usta olarak çalışan aşçılar ile yine bu işletmelerde geçmişte en az iki yıl usta aşçı olarak çalışmış vatandaşlar katılabilecektir. Yarışmaya Jüri Üyeleri katılamazlar. Yarışmaya hazırlanacak pilavın ana malzemeleri bulgur ve et olacak, yarışmacılar ilimizin kültürel ve tarımsal yapısı nı da dikkate alarak hazırlanacak pilava farklı lezzetler katmak amacıyla istedikleri malzemeleri ilave edebileceklerdir. Yarışmacılar kendi evlerinde yada işletmelerinde hazırlamış oldukları yemeği sunuma hazır halde 11.09.2023 Pazartesi Günü Saat:11.00'de Kırşehir ESOB Başkanlığında hazırlanmış olan yarışma salonuna getirmiş olacaklardır. Yemek yarışmacılar tarafından sunuma hazır hale getirildikten sonra görevliler tarafından numaralandırılacaktır. Yarışmacılar jürinin değerlendirme yapması aşamasında alandan ayrılmış olacaklardır. Yarışmaya katılan yemekler 7 (yedi) porsiyon biçiminde sunuma hazırlanacaktır. Yarışmacı lar 8 Eylül 2023 tarihine kadar Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğüne ve Kırşehir ESOB Başkanlığına şahsen başvuracaklardır. Yarışma takvimine ve kuralları na uymayan yarışmacıları n ürünleri değerlendirmeye almmayacaktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmayı kazanan usta aşçıya ücreti mukabilinde Ahilik Haftasındaki ikram edilecek pilavın yaptırılması hedeflenmektedir. Yarışmaya katılan kişiler şartnameyi kabul etmiş sayılır. Değerlendirme ve Puanlama: Değerlendirme yarışmayı düzenleyen kurumların belirleyeceği Jüri Üyeleri tarafından yapılacaktır. Jürinin kararları kesindir ve dava edilemez. Jüri Üyelerinin tamamı her yarışmacı için ayrı ayrı değerlendirme yapacak. Jüri tarafından yapı lacak puanlamaya göre en yüksek puanı alandan en az puanı alana kadar sı ralama yapılacaktır. Puanlamada eşitlik olması ' durumunda ayrıca bir uygulama ve sözlü değerlendirme yapı labi I ecektir. Yemeğin lezzeti, sunumu ve görünüşü, rengi, kıvamı ve sürdürülebilirliği olmak üzere toplam 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Yarışmanın sonucu yarışmanın yapıldığı aynı gün ve saatte ilan edilecektir. Ödül Töreni Ahilik Haftası içerisinde gerçekleştirilecektir.

 

Ödüller: (Birinciye) : 1 (bir) Tam Altın.

(İkinciye) : 1 (bir) Yarım Altın.

(Üçüncüye) : 1 (bir) Çeyrek Altın.

Yarışma Takvimi:

Başvuru Başlangıç Tarihi: 25 Ağustos 2023 Başvuru Bitiş Tarihi: 8 Eylül 2023

Başvuru Adresi: Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü, Kırşehir ESOB Başkanlığı

Yarışma Tarihi: Il Eylül 2023 Pazartesi Saat: 14.00

Değerlendirme Tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 14.00

Sonuçların Açıklanması Tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 17.00

Ödül Töreni: 22 Eylül 2023 Cuma Saat: 11.00 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.