grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Döviz Mevduat Oranında İlk Sıraya Yerleşti

BDDK, döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı en yüksek olan illeri duyurdu.Buna göre Kırşehir, Aksaray'ın tahtından ederek 1. sıraya yükseldi.

Ekonomi Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 00:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı en yüksek iller sıralaması açıklandı.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamada yer alan verilere göre daha önce 3. sırada bulunan Kırşehir, Aksaray'ın önüne geçerek 1. sıraya yerleşti.

Buna göre döviz mevduatı toplam mevduat içerisinde yüzde 52 olan Kırşehir'i yüzde 51,4 ile Aksaray, yüzde 50 ile Yozgat takip etti.

TL mevduat oranı en yüksek olan illerde ise ilk sırada yüzde 75,4’le Şanlıurfa gelirken, Şanlıurfa’yı yüzde 74,4’le Bitlis, yüzde 74,2’yle Ardahan takip etti.

Söz konusu oranlara ilişkin değerlendirmede İç Anadolu Bölgesi'ndeki döviz mevduatının TL'ye oranla daha yüksek olmasının bu illerden çok sayıda vatandaşın yurt dışında olmasından kaynaklandığını belirtilirken.

 

İÇ ANADOLU DÖVİZİ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU VADELİ MEVDUATI TERCİH EDİYOR

TL mevduatı dövizden çok olan illerde ise vatandaşların vadeli mevduatları daha çok tercih ettikleri için bu şekilde bir oran ortaya çıktığı ifade edildi.

İşte döviz ve TL mevduatı en fazla olan iller:

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.