grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BÜYÜK OZANIMIZ NEŞET ERTAŞ ANILDI

25 Eylül 2012'de aramızdan ayrılan Bozkırın Tezenesi Ozanımız Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir'de ailesinin istediği şekilde Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Gündem Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 23:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
 

Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş, tam 11 yıl önce aramızdan ayrıldı ve ebediyete uğurlandı.O tarihten bu yana ozanımız Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir'de anılmaya devam ediyor. Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen anma töreni bu yıl ailenin isteği doğrultusunda Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde, ''Belgesel gösterimi, panel ve konserler'' şeklinde düzenlendi.

 

 

Saat 16:30’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Âşık Said Salonu’nda “Ah Yalan Dünya” adlı Belgeselin gösterimi yapıldu. Belgeselin ardından, saat 18:00’da ise Bayram Bilge Tokel, Hüseyin Ertaş ve Hacı Mehmet Duranoğlu’nun sunumlarıyla bir Panel gerçekleştirildi. Başkan Ekicioğlu, panel öncesi yaptığı konuşmasında, '' 25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olmuştur.

Başta Neşet Ertaş olmak üzere, Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir’imiz, müzik alanında Türkiye’den UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren; verdiği taahhütleri de yerine getiren ilk ve tek şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır.

Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalara, bugün bu panelde olduğu gibi, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.

Büyük Ozanımız Neşet Ertaş'ı aramızdan ayrılışının 11’inci yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyor; Panelistlerimize de katkıları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Neşet Ertaş Türkülerinin seslendirileceği Konserler ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Muharrem Ertaş Salonu’nda gerçekleştirildi. Konser programına Gönül dağı dizisinin yapımcı ve oyuncuları da sürpriz katılım gerçekleştirdi.

Başkan Ekicioğlu, “ Neşet Ertaş Anma Programına katılan Büyük Ozanımız Neşet Ertaş'ın aile fertlerine, bizlere Neşet Ertaş'ı bir kez daha anlatan Bayram Bilge Tokel, Hacı Mehmet Duranoğlu ve Hüseyin Ertaş'a; sazları ve sözleriyle programı anlamlı kılan Neşet Doğan, Veli Ertaş, Erzade Çulha, İrfan Ertaş, Haydar Akyol, Harun Çulha, Taşan Kardeşler, Erkut Özkan, Muhlis Berberoğlu ve Gönül Dağı dizisi yapımcı ve oyuncuları ile tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda katılımcılara hediye ve plaket takdim edildi.

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.