grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Depremde Hayatını Kaybedenler Kırşehir'de Anıldı

6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kırşehir'de gece saat 04:17'de anma etkinliği gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 22:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kahramanmaraş'ta, ilki 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı 04.17’de 7,7; ikincisi ise 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerle birlikte tüm ülkede hissedilen depremlerde yitirilen canlarımızı anmak için 6 Şubat 2024 Salı günü saat 04:17’de Cacabey Meydanı’ndaki Deprem Anıtı önünde bir anma programı gerçekleştirildi.Anma programında dualar edilerek hayatını kaybedenlerin ruhlarına gönderildi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 6 Şubat depreminin 1. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“6 Şubat depreminde resmî rakamlara göre 50 bin insanımızı; canımızı toprağa verdik. Geçtiğimiz yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak bilinen Marmara depremi ya da 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi olarak akıllara kazınan felaketin üzerinden 24 yıl geçti. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden ise 1 yıl geçti. Yaşanan bu felaketlerin ardından, hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatımıza devam edemeyiz.

Bilim insanlarımız “Maraş’ta deprem olabilir, dikkatli olun” diye halkı ve yetkilileri uyarırken, deprem öncesi hiçbir önlem alınmaması, yaşanan bu felaket sonrası binlerce canımızın hayata gözlerini yummasına neden oldu. Jeofizik Mühendisi, rahmetli Ahmet Mete Işıkara’nın “ Deprem öldürmez, bina öldürür. Sağlam zemin yoktur, sağlam bina vardır.” sözü en azından bundan sonra yaşanması olası felaketler için bizlere bir uyarı olmalı.

Depremleri durduramayız ama depreme dirençli yerleşim alanları oluşturarak depremlere canlarımızı yitirmenin önüne geçebiliriz. Yaşadığımız kentleri, deprem dirençli yapmak için yönetim sistemi, altyapı, yapı stoku, çevre, ekosistem ve ekonomiyi planlarken Deprem gerçeğini göz ardı etmeden planlar oluşturmalı ve can güvenliğimizi sağlamalıyız.''

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, birçok ilimizde hissedilen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız ama böylesi felaketlerde can kayıplarının önüne geçmek için de yaşananlardan ders çıkararak, gerekli önlemlerin alınması için ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte çalışacağız.

Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.