grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Bakan Uraloğlu, '' Kırşehir'i Kapadokya'ya Bağlayacağız''

Seçim çalışmaları kapsamında kapsamında Kırşehir'e gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Tuzköy-Kesikköprü Yolu Projesi'ni yatırım programına alacaklarını belirterek , ''Kırşehir'i Kapadokya'ya Bağlayacağız'' dedi.

Gündem Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 21:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Bakanların Kırşehir mesaisi de başladı.Bu kapsamda Kırşehir'i ziyaret eden Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu.Bakan Uraloğlu,  geçen son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini belirtti.


''KIRŞEHİR'İ KAPADOKYA'YA BAĞLAYACAĞIZ''

Kırşehir'deki yatırımlara da değinen Uraloğlu, son 22 yılda Kırşehir'in ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 14,5 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Uraloğlu, Kırşehir'e 2 müjde vereceğini belirterek, şöyle devam etti:

"İlki yatırım programımıza alarak projesini onayladığımız 20 kilometre uzunluğundaki Kırşehir Çevre Yolu çalışmalarımızı başlatıyoruz. Projemizde öncelikli talep edilen otoyol ayrımı ve terminal kavşağı arasındaki 10,5 kilometrelik kesimi 18 Mart'ta ihale edeceğiz. Proje bünyesinde 7 farklı seviyeli kavşak bulunuyor ve bunun 5'i ihale edeceğimiz kesim kapsamında inşa edilecek. İkinci müjdemiz ise Kırşehir'in Nevşehir'deki Kapadokya Havaalanı'na ulaşımını sağlayacak 38 kilometre uzunluğundaki Tuzköy-Kesikköprü yolu projesi. Projeyi bakanlığımız gündemine aldık. En kısa zamanda yatırım programına alacağımız projemiz için yaklaşık 1,3 milyar liralık bir yatırım bedeli öngörüyoruz.Mucur-Karahasanlı yolu da yatırım programında, önümüzdeki süreçte bu yolu da yapacağız. Zaman zaman şehrimizin gündemine gelen hızlı tren projemizden de bahsetmemek istiyorum. Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak hızlı tren aksında Kırıkkale- Kırşehir arasının projesini bitirdik. Kırşehir-Nevşehir arası proje çalışmamız da devam ediyor." 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.