grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Havası En Temiz Tek İl Kırşehir Oldu

İsviçre merkezli IqAir ve Dünya Sağlık örgütü tarafından hazırlanan iki ayrı raporda da havası en temiz il olarak sadece Kırşehir'in adı yer aldı.

Yaşam Yayın: 23 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.09.2023 00:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Her yıl Dünya Sağlık Örgütü ve İsviçre merkezli IqAir tarafından illerin hava analizleri yayınlanıyor.Bu yıl yapılan analizlerde her iki raporda da havası en temiz iller arasında ismi yer alan tek il Kırşehir oldu.

IqAir tarafından yayınlanan raporda havası en temiz 5 il paylaşılırken Dünya Sağlık Örgütü ise bu listeyi havası en temiz 10 il olarak paylaşıyor.

Her iki ayrı kurum tarafından paylaşılan rapordaki şehirler ise farklılık gösteriyor.Ancak her iki listede de adı tek değişmeyen il Kırşehir oldu.

IqAir'e göre Havası en temiz İller Şu Şekilde : Çankırı, Kırşehir, Ordu, Çanakkale ve Kırklareli

Dünya Sağlık Örgütüne göre Türkiye'nin Havası en temiz illeri ise şu şekilde : Rize, Artvin, Kırşehir, Tunceli, Kırıkkale, Ardahan, Bitlis, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak şehirleridir.

Böylece Türkiye'nin havası en temiz ili 2 ayrı raporun verilerine göre sadece Kırşehir oldu.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.