grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BALIKTAN SONRA NEDEN TAHİN HELVASI YENİR

BALIKTAN SONRA NEDEN TAHİN HELVASI YENİR

Sağlık Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 23:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Eskilerden günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok faydası var? çoğu insanın merak ettiği sorulardan biri olan ‘balıktan sonra neden tahin helvası yenir?’ sorusunu uzmanlar açıkladı.

 

Eski yıllardan itibaren Karadeniz yöresinde meşhur olan “balıktan sonra helva yiyin ki balık ö*ldüğünü anlasın!” sözünü duymuşsunuzdur. İster evde ister dışarıda balık yediğinizde menülerde sıcak helva mutlaka olur. Özellikle balık ve deniz restoranında fırında kızartılarak servis edilen helva, vazgeçilmez bir ikili olmuş. Günümüzde hala devam ettirilen bu balık-helva ikilisi sosyal medyada merak konusu haline geldi. Peki balık yedikten sonra neden helva servis edildiğini biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim…

 

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan balık, aynı zamanda yüksek oranda iyot, demir, çinko gibi mineraller içeriyor. Balık yedikten sonra oluşan hafif mide rahatsızları, halsizlik ve şişkinliğin asıl sebebi de balığın kan şekerini düşüyor olması.

Bu kan şekerini önlemek için ise balığın bayat olmasına karşılık sütlü tatlıların yenilmesini önerilmediğinden, en ideal tatlının tahin helvası olduğu söyleniyor. Hem sağlıklı hem de şekerini dengeleyen tahin helvası, balıktan sonra vücutta oluşabilecek ağır metalleri sıfırlayarak, vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesi normalleştiriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.