grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Hadise Hakkında Bi̇li̇nmesi̇ Gereken Ilgi̇nç Gerçekler

Hadise hakkında bilgi sahibi olmaya hoş geldiniz! Hadise kimdir? Kariyerinde nelerle karşılaşmıştır? Ve işte özel hayatı hakkında her şey…

Sanat Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 00:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Belçika’nın Mol şehrinde doğan Türk asıllı popüler şarkıcı-söz yazarı 37 yaşındaki Hadise hakkında bilinmeyenler, kariyeri hakkındaki önemli bilgiler ve sosyal medya ile çarpıcı özel hayatı hakkındaki bilinmeyenlerle dolu bu makalemizden, Hadise hakkında bilgi sahibi olmaya hoş geldiniz! Hadise kimdir? Kariyerinde nelerle karşılaşmıştır? Ve işte özel hayatı hakkında her şey….

HADİSE KİMDİR?

Hadise Açıkgöz, 22 Ekim 1985 tarihinde Belçika’nın Mol şehrinde doğmuş Türk asıllı bir şarkıcı ve söz yazarıdır. Müzik kariyerine Belçika’da başlayan Hadise, 2003 yılında “Idool 2003” adlı şarkı yarışmasına katılarak tanınmıştır. Türkiye’de popülerlik kazanmak için ülkeye taşınmış ve kendisine Türk müzik endüstrisinde başarılı bir kariyer inşa etmiştir.

2004 yılında “Sweat” adlı ilk stüdyo albümünü çıkaran Hadise daha sonra “Şampiyon” (2006), “Düm Tek Tek” (2009), “Aşk Kaç Beden Giyer?” (2011), “Tavsiye” (2014) ve “Şampiyon Remixes” (2015) gibi birçok başarılı albüm ve single yayınlamıştır. Genelde Türkçe pop müzik tarzında şarkılar söyleyen Hadise, aynı zamanda kendi yazdığı şarkıları da repertuarında bulundurmaktadır. Türkiye’de ve uluslararası platformlarda büyük bir hayran kitlesi olan Hadise, hem sesi hem de sahne performansıyla dikkat çekmektedir.

Güzel şarkıcı, müzik kariyeri boyunca birçok hit parçaya imza atmıştır. Bunlardan bazıları “Sweat”, “Düm Tek Tek”, “Fast Life”, “Prenses”, “Şampiyon” ve “Nereden Bileceksiniz” gibi sevilen şarkılardır. Sahne performansları, enerjisi ve dans yetenekleriyle de dikkat çeken Hadise, konserlerinde dinleyicilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

Hadise, Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etme şansına sahip olmuştur. 2009 yılında Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen yarışmada Türkiye’yi “Düm Tek Tek” adlı şarkıyla temsil etmiş ve dördüncü olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Hadise’nin başarıları ve yeteneği pek çok ödülle taçlandırılmıştır. Türkiye’de Altın Kelebek, Kral TV Video Müzik ve Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri gibi prestijli ödüllerin yanı sıra Avrupa Müzik Ödülleri’nde de aday gösterilmiş ve ödül kazanmıştır.

Müzik kariyeri ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılan bir sanatçı olan Hadise çocuk hakları, eğitim ve kadınların güçlenmesi gibi konularda duyarlılığını göstererek birçok kampanyaya destek vermiştir.

 

KARİYERİNDEKİ ÖNEMLİ ADIMLAR

18 yaşına geldiğinde Belçika’daki bir İdol yarışması olan Idool 2003’e katılan şarkıcı yarışma sonucunda ilk ona girememiş fakat altı ay sonra bir albüm teklifi almıştı. Teklifi kabul etmesinin ardından ise albüm hazırlıklarına başlamıştı.

Hadise, 2 Brains Records şirketiyle albüm anlaşması yaparak müzik kariyerine adım atmıştı. Yves Gaillard ile işbirliği yaparak ilk şarkısı “Sweat”i hazırlamış ve 1 Kasım 2004’te single olarak piyasaya sürmüştü. Bu şarkı, Belçika’nın resmi listeleri Ultratop’ta 19 numaraya kadar yükselmişti. Mayıs 2005’te ikinci single’ı “Stir Me Up”ı yayımladı ve bu şarkıya ilk müzik videosunu çekti. Türk basınında da adının geçmesiyle Türk halkının dikkatini çekmeyi başardı.

Hadise uluslararası başarısını 2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek elde etti. 2009 yılında Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen yarışmada Türkiye’yi “Düm Tek Tek” adlı şarkıyla temsil etmiş ve dördüncü olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

 

Hadise’nin birçok hit şarkısı bulunmaktadır, bunlar arasında “Deli Oğlan,” “Fast Life,” “Mesajımı Almıştır O,” “Prenses,” “Evlenmeliyiz,” “Aşk Kaç Beden Giyer,” “Bu Aralar,” “Nerdesin Aşkım,” “Şampiyon,” “Sıfır Tolerans” gibi popüler şarkılar yer almaktadır. Ayrıca “Aşk Kaç Beden Giyer” ve “Prenses” gibi şarkıları Türkçe dışında diğer dillerde de seslendirmiştir.

Güzel şarkıcı, aynı zamanda televizyon programlarında da yer almıştır. 2010 yılında “Popstar Alaturka” jürisinde yer almış ve 2015-2020 yılları arasında “O Ses Türkiye” programında jüri üyesi olarak görev yapmıştır.

Günümüze kadar 7 Stüdyo albümü, 31 video klibi, 2 EP, ve 18 single yayınlamıştır.

Enerjik sahne performansları, güçlü sesi ve dans yetenekleriyle tanınan Hadise, Türkiye ve yurtdışında birçok ödül kazanmış ve müzik listelerinde üst sıralarda kendine yer bulmuştur. Hadise , Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

 

SOSYAL MEDYA VE ÖZEL HAYATI

Hadise, sosyal medya platformlarında, müzik kariyeri ve kişisel yaşamıyla ilgili paylaşımlar yapmakta ve hayranlarıyla etkileşimde bulunmaktadır. Instagram, Twitter, Facebook gibi popüler sosyal medya platformlarında hesapları bulunan Hadise, sosyal medya aracılığıyla takipçileri ve hayranlarıyla bağ kurmuş durumdadır.

Instagram’da 14.5 milyon, Twitter’da ise 3.4 milyon takipçisi bulunan Hadise, sosyal medya paylaşımları ile de sürekli gündemdedir.

Ancak genellikle özel hayatını kameralardan uzak tutan güzel şarkıcı, medyanın ilişki durumu ve kişisel hayatı hakkında sürekli yaptığı spekülasyonlara rağmen, bu konuları genellikle özel ve gizli tutmayı tercih ediyor.

Son zamanlarda Mehmet Dinçerler ile yaşadığı inişli çıkışlı ilişkisi ile sık sık gündemde. İş insanı Mehmet Dinçerler ile 30 Nisan 2022 tarihinde Çırağan Sarayı’nda evlenen Hadise, 15 Eylül 2022 tarihinde Dinçerler’e boşanma davası açtığını duyurdu. Çift, 30 Eylül 2022 tarihinde Beykoz Adliyesi’nde anlaşmalı olarak boşandı. 

Şimdilik hayatına tek başına devam eden güzel şarkıcı, yaşadığı her olumsuzluğa rağmen güçlü kalmaya ve müziğiyle birçok insana ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Öyle ki; geçtiğimiz günlerde ‘Feryat’ isimli şarkısı ile oldukça ilgi ve beğeni topladı. Etkileyici sesiyle ve güzelliğiyle Hadise, kalpleri fethetmeyi başardı ve şarkının video klibi daha şimdiden 6,7 Milyon kez izlendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.