grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

- Memleket Partili Baltalık, "Zamlar öncesi uyarmıştık"

Memleket Partisi Kırşehir teşkilatlanmasından ÖTV zamları tepkisi

Gündem Yayın: 18 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 18.07.2023 23:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

 

Kırşehir Memleket Partisi İl Başkanı Gülay Baltalık, Memleket Partisinin 14 Mayıs seçimleri öncesinde uyararak halkı zamlar noktasında bilgilendirdiğini söyledi.

Baltalık, "Halkın içerisinde olduğu durumu ülke genelinde herkese anlattık. Şimdi de  yapılan ÖTV zamları ile yine toplumun ekonomik olarak gerildğini yetkililere anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz"dedi.

2002 Yılından 2023 yılına dek yaşanan akaryakıt fiyatlarını eleştiren Baltalık, açıklamasında; "2002 Yılında benzin yada mazot almaya gittiğiniz de 50 Türk Lirasına 30 litre, 2018 Yılında aynı paraya 8 litre, bugün ise 2.5 litre dolduruyorsunuz ve litre daha da aşağı düştü"diye konuştu.

Baltalık, "AK Parti iktidarı, ekonomik sorunların çözümü için seçimlerde meydanlarda halktan güvenoyu istedi. Türkiye'de halk gerekli güveni sandık başına giderek gösterdi. Şimdi ise AK Partili seçmen dahi yaşanılan ÖTV zamlarını eleştirir durumda. Memleket Partisi Kırşehir örgütlenmesi olarak bizim çözüm önerimiz sadece vatandaşın 'kemer sıkması' değil tasaarrufun devletin kendinde başlatılmasıdır. Zenginler ve fakirlerin yaşadığı durumda esnafı ise şimdilik ayakta tutan şey 'gurbetçi, turizm' canlılığıdır. Sonrası ise bizi çok korkutmaktadır. Yerelde başlatılmayan tasarruf tedbirlerini ülke genelinde görmemizde vatandaş olarak zor görünüyor. Yaklaşık 1 yıldır anlatmaya çalıştığımız evsahibi-kiracı arasındaki fiyat uçurumu gerginliği sürerken zamlara rağmen alım gücünün düşmesinin görülmemesini de anlamıyoruz."diye konuştu.

Tarım şehri Kırşehir'de hasat sorunu olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Baltalık, açıklamasını şöyle sürdürdü; "9 noktada günlük 7 bin 500 ton alınan ürünün 19 Temmuz Çarşamba günüden itibaren 11 alım noktası ile günlük 10 bin tona uluştırılması çok geç kalınmış bir müdahaledir. Yerel yöneticilerin tarım ve hayvancılık kentinde yaşanılan bu durumu bu kadar geç görmelerini bizler idrak edemedik. 

Bir sektörü veya toplumsal bir grubu değil, çiftçiyi, işçiyi, memuru, esnafı, girişimciyi, KOBİ’leri, öğrenciyi, engelliyi, emekliyi, kısacası toplumun bütününü ve doğayı hep birlikte göz önüne alamak zorundayız. Üretim ve istihdamı artırıp gelir ve servet dağılımını düzenleyerek milletimizi layık olduğu refah düzeyine çıkarmak zorundayız."


Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.