grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

2 Milyar Dolar İş Hacmi Yaratması Beklenen Solar Storage NX Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama Fuarı Solar Storage NX ve eş zamanlı düzenlenen sektördeki tek elektrikli araç şarj altyapısı odaklı Fuar ve Zirve NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit,

Ekonomi Yayın: 27 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 27.08.2023 12:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

 

 

Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama Fuarı Solar Storage NX ve eş zamanlı düzenlenen sektördeki tek elektrikli araç şarj altyapısı odaklı Fuar ve Zirve NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit, 31 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde katılımcı ve ziyaretçileriyle buluşmak üzere gün sayıyor.

 

Solis Fuarcılık, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ve Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) işbirliği ile düzenlenen fuarlar ve zirve, sektörün önde gelen firmaları ve pazarın yeni oyuncuları ile Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan çok sayıda satın almacıyı 3 gün süreyle aynı çatı altında buluşturacak.

 

Uluslararası enerji yatırımcılarının Türk iş dünyası ile buluştuğu yeni nesil ticari ve teknoloji paylaşım noktası Solar Storage NX, ilk yılında 9 bin 500 m2 fuar alanında 12 ülkeden 100’e yakın katılımcı firma ile 51 ülkeden 10 bini aşkın sektör profesyoneli ziyaretçiyi buluşturacak. Solis Fuarcılık tarafından sektörün çatı kuruluşu GENSED’in stratejik ortaklığı ile düzenlenen ve sektörün geleceğine yön verecek Solar Storage NX Fuarı’nın, minimum 2 milyar dolar iş hacmi yaratması bekleniyor. Fuar, başta T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, EPDK, EPİAŞ, GYÜAD olmak üzere 20’den fazla stratejik paydaş tarafından destekleniyor.

 

Sektör, geleceğin enerjisi için Solar Storage NX’de buluşuyor

Fuarda “Güneş Enerjisi Sistemleri”, “Mühendislik, Tedarik ve İnşaat (EPC) Projeleri”, “Akıllı Enerji Çözümleri”, “Enerji Depolama Teknolojileri”, “Dijitalizasyon” ve “ E-Mobilite” ürün grupları sergilenecek. Geleceğin enerjisi için sektörün buluşma noktası olacak Solar Storage NX Fuar’ı, yatırımcılar ile geliştiricileri, tüketiciler ile arz edicileri, kamu karar alıcıları ile enerji sektörünü, enerji üretim, dağıtım ve satış firmaları ile proje geliştiricilerini, proje geliştiricileri ile finansörler ve depolama teknolojisi mucitlerini aynı global ağ içinde buluşturarak; uzun vadeli kalıcı iş birliklerine ve ticari anlaşmaların kurulması adına kolaylaştırıcı rol üstlenecek.

 

Kıtalar arası ticaret ortaklığı ile Afrika’dan 12 ülkeden özel nitelikli Alım Heyeti geliyor

Enerjide bölgesinin üretim ve dağıtım merkez üssü olma yolunda ilerleyen Türkiye, başta güneş enerjisi olmak üzere iklim dostu yenilenebilir enerji sektöründen daha büyük pazar payı almak ve enerjide dışa bağımlılığını azaltmak üzere yeni işbirlikleri ve yatırımlara odaklandı. Ulusal Enerji Planı’na göre; ülkemizin 10 MW olan kurulu güneş enerjisi gücünün 2035 yılına kadar 53 bin MW yükselmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda sektöre uluslararası yeni pazar ülkelerin kapılarını açmaya hazırlanan fuar, 300’den fazla üst düzey yetkiliyi ve satın almacıyı ikili iş görüşmeler yapmak üzere İstanbul’da ağırlayacak. Kıtalar arası ticaret ortaklığı ile 12 Afrika ülkesinden özel nitelikli 30 kişilik Alım Heyeti’nin katılım sağlayacağı Solar Storage NX Fuarı, sektör için uluslararası iş bağlantıları kurmak üzere benzersiz bir fırsat sunacak.

 

 

İklim Krizine çözüm önerileri Solar+Storage Exclusive Forum’da konuşulacak

Solis Renewable Hub tarafından, küresel güneş enerjisi medyasının prestijli yayınlarından PV Magazine Group stratejik ortaklığı ve GENSED’in desteğiyşe düzenlenen Solar+Storage Exclusive Forum, Solar+Storage NX Fuarı kapsamında 31 Ağustos – 01 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Tüyap Palace Hotel’de gerçekleştirilecek. Toplamda 4 oturumda 20’den fazla konuşmacı enerji depolama ve güneş enerjisi alanındaki en son teknolojik gelişmelerden izlenmesi gereken mevzuatlara kadar onlarca konuda sektöre rehberlik edecek.

 

2025 yılında 50-60 bin elektrikli araç Türkiye’de yollarda olacak

TOGG’un elektrikli araç sektörü, şarj istasyonları ve buna bağlı yan sanayindeki yatırımları ve ilk etapta 150 bini aşan ön siparişi ile elde ettiği başarı sayesinde çalışmalarına hız devam eden TEHAD’ın verilerine göre; Türkiye’de 2023 yılında toplamda 30 – 35 bin adet elektrikli araç yollarda olacak. Bu sayının 2025 yılında 50-60 binlere ulaşması öngörülürken, hali hazırda 81 ilde toplamda elektrikli taşıt şarj ağı toplam kurulu soket sayısı 7500’e, şarj kurulu gücü ise yaklaşık 200MWsa'e ulaşmış durumda. Türkiye’de sadece şebeke revizyonu için 2030 yılına kadar yaklaşık 1.5 milyar Avro toplam yatırım gerekiyor. Bu da enerji depolama alanında Türkiye’nin önüne büyük fırsatlar sunuyor.

 

NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuar ve Zirvesi Türkiye’de şarj odaklı tek fuar

Dünyada ve ülkemizde hızla yükselen trend olan elektrikli araçlar ve başta şarj sistemleri, çekme bataryası ve E-Mobilite hizmetleri olmak üzere büyük bir ekonomik potansiyel barındıran yan sanayi, 31 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında Solar+Storage NX fuarına paralel olarak Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuar ve Zirvesi’nde buluşacak.

 

35’i aşkın oturumda geleceğin yeni nesil teknolojileri konuşulacak

Solis Fuarcılık ve sektörün lider çatı örgütü Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) işbirliği ile düzenlenen NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuar ve Zirvesi’nde 100’ü aşkın katılımcı firma yer alırken, 2 bin 500’den fazla ziyaretçi katılımı bekleniyor. Zirve kapsamında gerçekleşecek 35’i aşkın oturumda 80’den fazla uzman konuşmacı, şarj teknolojilerine dair geleceğin trendlerini teknolojilerini ve yatırım fırsatlarını konuşacak.

 

Yeni nesil mobilitenin ideal buluşma noktası

Şarj Altyapısı/Şarj İstasyonları, Elektrikli Araçlar (BEV, PHEV, FCEV), Çekme Bataryaları ve E-Mobilite Hizmetleri ürün gruplarının yer alacağı fuar, elektrikli araç şarj altyapısı ve teknolojisini sektör liderleri, devlet görevlileri, belediyeler, kamu hizmeti veren şirketler, yerleşim alanları ve her sektörden satın almacılar ve dünyanın her yerinden gelen araştırmacı bilim insanları ile bir araya getirecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.