grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Üniversitemiz Öğretim Üyelerine Önemli Destek

Üniversitemiz Öğretim Üyelerine Önemli Destek

Gündem Yayın: 19 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 19.12.2023 19:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Gökhan Filik, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Filik ve Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Çayıroğlu teklif ettikleri TÜBİTAK BİGG (Bio) Programı 2023 yılı 1. Dönem Başvurusunda “Temiz Tarım için Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi” ile mükemmeliyet mührü verilerek desteklenmeye hak kazanmışlardır.

TÜBİTAK BİGG Programı 2023 yılı 1. Dönemi Başvurusuna 2885 girişimci iş fikri başvurusu yapılmış 153 âdetine Mükemmeliyet Mührü verilerek kabul edilmiştir. Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 153 girişimci Aralık ayında şirketlerini kurarak BiGG Fonu ile sözleşme imzalayacak, 1 Ocak 2024 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.

Öğretim üyelerimizin teklif ettiği iş fikri TÜBİTAK Marmara Teknokent kapsamında kabul gören 3 iş fikrinden biri olma özelliğine de sahiptir. Türkiye’nin hayvancılık sektöründe önemli kaba yem kaynaklarından olan silaj üretiminde yaşanan sorunların önüne geçebilmek ve teklif ettikleri bu iş fikri ile silaj üretiminde karşılaşılan kalite sorunlarına çözüm üretmek amaçlanmaktadır. Bu vesileyle silaj üretiminde kullanılan ithal katkı maddelerine alternatif günümüz teknolojisi olan Nanoteknoloji ile ilk yerli ve milli fitojenik silaj katkı maddesi üretilecektir. Proje sonuçları ile Ülkemiz 2053 Net Sıfır Emisyon hedeflerine ulaşmada önemli katkı sağlanacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.