grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Antalya Diplomasi Forumu'na Kırşehir'den Katılım

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'na Kırşehir'den katılım gerçekleştirildi.

Dünya Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 23:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Antalya Diplomasi Forumu (ADF), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın inisiyatifiyle 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu'nda  , .  Devlet ve Hükümet Başkanları, Bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana temasıyla düzenlenen ADF2024, içerisinde bulunulan çalkantılı dönemden barışçıl bir çıkış arayışında ortak düşünme zemininin oluşturulması konuşuldu.

Süregelen savaşlar, terörizm, düzensiz göç, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı, Yapay Zekanın getirdiği öngörülemeyen riskler, iklim değişikliği, doğal afetler ve pandemiler, genişleyen sosyoekonomik uçurum vb. unsurlar, karşı karşıya bulunduğumuz küresel sınamalarının sadece bir kısmıdır.Kurallara dayalı uluslararası düzene duyulan güvenin aşınması da devletlerin faaliyet gösterdiği ortamın öngörülebilirliğini zayıflatan diğer bir endişe verici eğilimdir. Bu amaçla, ADF bir kez daha küresel ve bölgesel gündemleri şekillendiren sınamaları ele almak ve krizler döneminde diplomasiyi öne çıkaracak yenilikçi araçları tartışmak üzere, katılımcılarına interaktif ve düşünmeye sevkeden bir platform olanağı sundu.

Ayrıca Forumun gerçekleştirildiği NEST Kongre merkezinde Gazze'de yaşanan soykırımı anlatan sergi katılımcıların büyük ilgisini çekti.Gazzeli çocukların İsrail zulmünü anlatan resimlerinin de bulunduğu sergide Gazze'de yaşanan zulüm, simültane edilerek sergilendi.

Bu yılki Forum’a, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ni  temsilen Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş , Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi  Ömer Duran ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Nebi Dal katıldı. Diplomatlar, hükümet ve devlet temsilcileri, akademik dünyanın önde gelen isimleri ile siyasilerin katılım sağladığı Forum’da, öğretim üyesi ve öğrenciler temaslarda bulunma ve Üniversite nezdinde gönüllü elçilik yaparak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir’i tanıtma fırsatı yakaladılar.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.