grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ESKİ – YENİ…

Sana kimlik veren, seni göklere yücelten Mustafa Kemal Atatürk’e küfrediyorsan namussuzsun. Şerefsizsin! Kemalizm sürdürülebilir niteliği ile akıl ve bilim doktrinidir…

Gündem Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 00:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

ESKİ – YENİ…

Sana kimlik veren, seni göklere yücelten Mustafa Kemal Atatürk’e küfrediyorsan namussuzsun. Şerefsizsin! Kemalizm sürdürülebilir niteliği ile akıl ve bilim doktrinidir…

Nasıl ki 10 Kasım 1938 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e veda günüydü. 28 Mayıs 2023’te Cumhuriyete, Demokrasiye, Laikliğe, Milliyetçiliğe, Evrensel hukuka, Çağdaşlığa veda günüdür.

Kemalizm; Türkiye’yi eskisinden daha güçlü duruma getirme düşüncesinin ürünüdür. Kemalizm sürdürülebilir bir stratejidir. Kemalizm; İnovasyondur. Ekonomiye, Hukuka, Sosyal kavrama, İnançlara, Yaşamın bağımsızlığına, Saygınlığa yönelmiş doktrindir. Dogmatizme, yalan ve hurafeye yer vermez. Akılcı, çağdaş yaşamın belirleyici, bağımsız yaşamın kuruluş düşüncesidir.

Açık, açık söylüyorum. Ben Kemalist’im. Bir din devleti kurmak isteyenlerin önündeki en büyük engel Atatürkçülük değil, Kemalizm’dir...

Türkiye’yi etnik kökenlere göre parçalamak isteyenlerin önündeki en büyük engel yine Kemalizm’dir’… Yeni mandacı, numaracı cumhuriyetçilerin önündeki en büyük engel gene Kemalizm’dir… Çünkü Atatürk’le baş edemeyeceklerini anlayanlar, hedef olarak kendilerine Kemalizm’i seçtiler. Bugün Türkiye’yi bu duruma, Atatürk’e evet ama Kemalizm’e hayır diyenler getirmiştir. Bu erozyonun en büyük siyasi ayağı CHP ve CHP’yi işgal etmiş olanlardır.

Diyarbakır konuşmasında; ‘Biz Eski CHP değiliz. 1930’ların, 1940’ların CHP’si değiliz’. Diyor; Kemal Kılıçdaroğlu. Tenkit edilince, özrü kabahatinden büyük yeni laflar ediyor. ‘Atatürk’ün kurduğu halk fırkası ile bugünkü CHP aynı değil. Kendimizi yeniliyoruz. Biz Yeni CHP’yiz’… Diyor.

Açıkça temel hedefi Atatürk ve İlkeleri… Her fırsatta 1930’ların CHP’ne, yani Atatürk Cumhuriyetinin siyasi yanını hedef alıyor. Saldırıyor.  Ardından Dersim konusuyla birleştiriyor. O gün öyle, bugün farklı olabilir mi? HÜDAPAR ne diyor? ‘Şeyh Sait ve Ailesinden özür dileyeceksiniz’! Yaklaşım ve örtüşen düşünce birbirine ne kadar yakın? ’Dersim için devlet özür dilesin’, sözleri ile ‘Biz Atatürk’ün 1930’lu yıllarındaki CHP’si değiliz’. Sözleriyle birleştirin…

Bırakın gerçek CHP ile doku uyuşmazlığını taşıyanları, bölücülerle işbirliği içinde olanlar ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak şeyler söyleyenler CHP içinde yer bulurken, Kemalist doktrinini benimsemiş olanlar Tek, Tek tasfiye edildi.

İşte bunlar… CHP kaybetmeye mahkûm. CHP sıradan bir parti olmanın ötesinde değil.

Düşünce özgürlüğü kapsamında; ‘Kemalizm Irkçılıktır’… Diyerek Bu sözleri ‘Karar’ gazetesinde makalesinde açık, açık yayınlayan Yüksel taşkın. Sadece birilerine göz kırpmak olan düşüncenin varlığı olan bu ahlaksız, kimlik… İzmir’den milletvekili seçiliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu meclise giriyor. Yediği bu ‘haltla’ kalmıyor. CHP PM üyeliğine seçilerek ödüllendiriliyor.  Bunlar; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetecekler. Di! Bu millet kimin ne bok olduğunu çok iyi biliyor. Birçoğu da bu gibi ar ve namus yoksunlarının yüzünden oy kullanmıyor.

Bir terbiyesiz daha. Etnik köken üzerinden politika yapan ve kimi siyasal İslamcılarla aynı çizgide olduğunu saklamayan, milli görüşçü bir politikacı. ‘Lazcanın’ Ana sınıfından lisansüstü eğitime kadar eğitim dili olmasını isteyen Laz Enstitü başkanlığı yapmış olan bir başka ırkçı… ‘Bir zamanlar şanlı ecdat vardı; dört kıtada at koşturan… Birde kefere Kemal’… Diyen Mehmet Bekaroğlu. Bu ırkçıya CHP MYK üyesi olarak hak ettiği ödülün yanı sıra Genel Başkan yardımcılığı veriliyor.

Gerçek Kemalistler Ulusalcı damgasıyla dışlanıyor…

Partiden atamadıklarını yıpratmak, kirletmek amacıyla mutlak bir kulp bulma mahareti ve TR-705 CIA gölge ajanı olarak bilinen Tanrıkulu. Dindarlardan oy alma beklentisi ile siyasal İslamcıları parti yönetimine getirirken parti tabanını aptal yerine koyan kimlik partinin en üst kadrolarında görevlendiriliyor. 

Kovulma, dışlanma parti dışına itilme başlatıldı. Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum nasibini aldı. Sırada Emine Ülker Tarhan vardı. Aleyhinde başlatılan alçak dışlanmanın farkına vardı ve istifa etti. Bu tehdit ihraç aşamasını da geçti. Kılıçdaroğlu kendi politikalarını monte etmek, Kemalist çizgiyi silme projeleri içinde hareket etmeye başladı. Kendi gibi düşünmeyenler için sadece ‘tehdit’ boyutunda kalmadı, ‘ihraç’ aşamasını da aşarak parti üyeliklerini ve tekrar üyeliklerinin sürdüremeyecekleri yönünde parti iç tüzüğüne yöneldi.

Artık çözülme ve yaprak dökümü başlamıştı.

Ekonomisi çökertilip, doğası ve her türlü zenginliği acımasızca talan edilen Türkiye Cumhuriyeti harici ve dâhili kumpaslarla çatala alınırken CHP’nin uğraştığı şeylere bakar mısınız?  Toplum bilinçli bir şekilde etnik ve mezhepsel temelde ayrıştırılıp ortak paydaları ve değerleri yok edilir, yurttaşlık duygusu köreltilip alt kimlikler üzerinden fay hatları yaratılırken, gündem olmaması gereken gündemlerle kafamızı bulandırıp bilincimizi köreltirken nelerle oyalanıyoruz. Adına ne denirse densin (Çete, klik, odak, grup, konsorsiyum vs.) masalcılar tarafından ne kadar gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın bir gerçek apaçık ortadadır. Cumhuriyeti kuran parti; fikirsel ve fiziksel işgal altındadır’… Diyen Prof. Dr. Ümit Kabasakal birde CHP Genel Başkanlığına aday olacaksın öylemi teziyle partiden atılıyor.

‘Anadili öğrenmek haktır. Ancak anadilde eğitim siyasal haklar kapsamındadır. Başörtüsü uygulamasının kamu kurumları ve mecliste serbestleştirilmesinin yasal zemini yoktur. Başbakanın 'örtünmek dinimizin emridir'… Başbakan bir din adamı gibi davranarak açıklamalarda bulunması kabul edilemez. Bu ne cehalettir'…  Diyen Birgül Ayman Güler’i CHP’den sildiler?

Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı sırasında; Erdoğan’ın Yargıtay'daki tüm soruşturmalarını yapan adam olduğu için! Dışişleri Bakanlığı'nı meşgul eden Fetullah Gülen kriptolarını, Abdullah Gül'ün bakan olduğu sırada ortaya çıkaran Ömer Faruk Eminağaoğlu’nu CHP’den neden ildiler?

Kısaca Kemalizm sürdürülebilir niteliği ile akıl ve bilim doktrinidir…

Bugün bilim adıyla din ve dogmatik konular okullarda ders olarak okutulurken, akla ve deneyime dayanan bilimler; cehaletin dilinde çoğu kez küfür olarak kabul edilecektir. Bugün CHP sistematik olarak örtüşmemesine rağmen kimlerle kol kola girdi? Bu sorunun cevabı sandığa gitmeyen milyonlarca düşüncesinde saklı.

Ahmet Taner Kışlalı; ‘Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür’…  

‘Atatürk ilkelerinin bekçisi olmak zorunda değilim’… Sena Kaleli CHP Bursa Milletvekili.

‘Fethullah Gülen bilgedir’… Muhammed Çakmak CHP PM üyesi.

‘Tekkeler açılmalıdır, oralar kültür yuvalarıdır’… Bülent Kuşoğlu CHP Ankara milletvekili.

‘Laiklik tehlikededir diyemem. Cemaatlere saygılıyım’. Kemal Kılıçdaroğlu.

‘Kendimi 1940’ların CHP’si ile mücadele eder gibi hissediyorum. Sabahattin Ali’yi CHP öldürdü’…

Kemal Kılıçdaroğlu.

Onlar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu siyasi partiyiz diyorlar. Onların Mustafa Kemal ile ilgileri sadece arkalarına astıkları Atatürk posteri kadar. Onlar Türkiye Cumhuriyetinin en eski siyasi partisi olmakla övünüyorlar. Onlar; bizler Türkiye Cumhuriyetinin en etkili siyasi partisiyiz diyemiyorlar.

Kurucu değer Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, yeniden yorumluyorlar. Böyle bir anlayış sizce hangi anlayış, hangi beyin. Bu akıl, Mustafa Kemal Atatürk’ün; adını ‘Tunceli’ olarak onayladığı, CHP Genel Başkanın inatla ‘Dersim’ dediği  ‘Dersim’li Kemal’ değil mi?

Bölücülere göz kırparken, açılıma tam destek verirken, Dindarlardan oy alma beklentisi ile siyasal İslamcılara parti yönetimine getirirken CHP tabanındaki kayıpları nasıl oluyor da düşünmüyor? Kılıçdaroğlu’nun iktidar olmanın çok ötesinde kendisine yüklenmiş bir farklı misyonu var mı?

Cumhuriyeti kaybettik. Kuvvetler ayrılığı bitti. Parlamenter sistem bitti. Aydınlanmayı kaybettik. Rejim değişti. Demokrasiyi kaybettik. Cumhuriyeti kuran, adının başında 'Cumhuriyet' yazan parti sayesinde.  Onlarda iyi biliyor ki; gerisi gelecek…

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
09.06.2023 12:31
Anayasanın temel alti ilkesini CHP nin alti temel ilkesinden alındığı bilen ancak bunlara riayet etmeyen muhalefet partisi yönetimi bu güne kadar neden iktidar olamadıklarını asla anlayamayacaklar ve bundan sıra da asla ülke yönteminde söz sahibi olamaya
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.