grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Toplu Taşımaya Yoğun Rağbet

Kırşehir'de önemli bir ihtiyaç haline gelen toplu taşıma nedeniyle mevcut araçlar yetmediği için aşama aşama olmak üzere 8 yeni otobüs alınması planlanıyor.

Gündem Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 19:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle vatandaşların toplu taşımayı tercih etmesi ve üniversite öğrencilerinin gelmesi ile birlikte mevcut otobüsler artık yetmemeye başladı.Özellikle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin de taşındığı Bağbaşı hattında dolmuş ve minibüslerin de yoğun şekilde çalışmasına rağmen mevcut araçlar talebe yetişemiyor.

Yoğunluğu göz önüne alan Kırşehir Belediyesi, 8 yeni otobüs daha satın almayı planlıyor.Buna göre ilk etapta 2 otobüs satın alınarak hizmete sokulacak.Diğer 6 otobüs ise aşama aşama trafiğe sokulacak.Hali hazırda Kırşehir Belediyesi'ne ait olan 28 otobüsün tamamı vatandaşlara hizmet veriyor.

Ayrıca şehir merkezi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hattı üzerinde hizmet verecek olan 8 km'lik hafif raylı tren hattı ile ilgili fizibilite çalışmaları da devam ediyor.

Kırşehir'de hizmet veren Belediyeye ait otobüslerde, normal yolculardan 8 TL, öğrencilerden 6 TL, ikametgahı Kırşehir'de olan üniversite öğrencilerinden ise 5 TL alınıyor.

Özel dolmuş hatları ise normal yolculardan 11 TL, öğrencilerden ise 8 TL tahsil ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.