grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

SUÇLU DIŞARIDA DEĞİL Kİ! KISACA; SEN, BEN, O… (1)

Herkes biliyor geminin su aldığını. Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini. Ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu. Öyleyse! Leonard Cohen…

Gündem Yayın: 19 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.11.2023 21:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

SUÇLU DIŞARIDA DEĞİL Kİ! KISACA; SEN, BEN, O… (1)

Herkes biliyor geminin su aldığını. Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini. Ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu. Öyleyse! Leonard Cohen…

Bu ülkede muhalif düşünce marjinallik tehdidi altında. İşine kimseyi karıştırmak istemeyen iktidar, işine kimseyi karıştırmak istemeyen iktisadî akıl, İngiliz ve Amerikalının maliye ve hazine rehberliği. Londra mahkemeleri. Muhalefetin adamsendecilik aklı.

Demokrasi ile geldiler, demokrasiyi bitirdiler…

Tek partinin toplum mühendisliği, yıllardır İslamcı, muhafazakâr aydınların hedef tahtasındaki ana başlık. Toplumun ‘otantisitesini’ (yapısal özelliğini) bozmak… Halkı kendi haline bırakmayan, yapay, tepeden inme, diktacı, homojenleştirişi toplum mühendisliği zihniyetine onay veren siyaset sever halkın ta kendisidir. Politik çıkarcılar. Üçkâğıtçılar. Ve yönünü arayan ama bir türlü ‘akıl ve inancı’ ayıramayan bir toplum varlığını sürdüremez. Ülkede bugün gelinen nokta budur. ‘Böl, Parçala yönet’…

Yemler sahte! Sözler ve sürdürülen politika tümüyle yalan. Piyonların elinde oyuncak olmuş siyaset...

Batılıları sömürgeci diye eleştiriyorsunuz. Hiç kendinize bakıyor musunuz? Zokayı yutmak! Ölümcüldür.

Zordur bu ülkede kendi çıkarlarını bir kenara itip, ülkenin, milletin çıkarlarını gözetebilecek bir siyasetçi, bir bürokrat bulabilmek. ‘Al sen doyur’! Diyen partili cumhurbaşkanından sonra. ‘Kuru ekmek yiyorlarsa doyuyor’. Diyen milletvekiline ve ÇSG Bakanı da ‘Ülkede aşırı yoksul ve aç yok’… Diyecektir… Bunların seninle ilgisi yok. Senin bunlarla ilgin var!

Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Bilemiyorum! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!

Halka dair hiçbir şey yok. Partili cumhurbaşkanı halkı temsil etmiyor. Milletvekilleri de aynı… Önce genel seçimlerde %10 olan barajı %7’ye indirdiler. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçiminde %50+1’den aşağıya çekilsin, Sultanizm ölünceye kadar devam etsin istiyorlar. Benden sonrası tufan anlayışı bu kadar açık ve net. Anayasaya uymayan adam, Anayasa yapma derdinde. Niçin? Referanduma gidilirse çıkacak sonuç kendisini tedirgin ediyor. Yasama, Yürütme, Yargı hepsi kendisi olunca hükmetmek çok daha kolay. Ama bir çıkmaza doğru sürüklenen bu ülkede 17 milyon düzensiz göçmene kapılarını açmış, ekonomi içinden çıkılmaz bir hale dönüşmüş. Sıra kendisini, ailesini ve çevresini koruma senaryolarını yasallaştırma çabası olduğu açıkça ortada.

Bu ülkenin milyarlık hazine bütçesini çaresizlik içinde kıvranan memura, emekliye, işçiye, dula, yetime değil; oluk, oluk rant kanalına aktaran devlet. Bununla yetinmemiş; teşvik ve hibeler hariç, Cengiz’e 31 kez. Kolin’e 36 kez. Makyol’a 24 kez. Kalyon’a 19 kez. Limak’a 19 kez vergi muafiyeti vermiş. Bu sırada ihale kanunu 186 kez değişti… Garantili yol geçişleri, havaalanları uçuşları icat edildi. Verginin vergisi alınması, vahşice bindirilen vergi harç ve ceza zamları.

9 milyar Dolara Mehmet Ali Clay’ın çiftliği satın alan kim? Amerika’ya gökdelen diken kim? 1100 odalı saray merakı yazlık sarayla başlayıp, Ahlat’la ete kemiğe büründü. Uçan saray sayısı 13’e yükselirken, bir savaş gemisi yüzen saraya, binlerce otomobil konvoyları yolları süslerken, askeri nakliye uçakları Sultanızm’in özel binitlerini yurtdışı seyahatlerine taşıdı. Yetmedi! Osmanlı sarayları tek adamın konforuna sunuldu. Onlarca tarım alanları yok edilerek, havaalanları ve yollar yapıldı. Yol yapanlar yolunu buldu. İngiltere’de Sokak ve Şato aldılar. İspanya’ya ve Yunanistan’a yatırım yaptılar. Arjantin’e sağlık kiti götürdüler. Türkiye Türk insanı için cehennem, Bulgar, Gürcü, Ermenistan, Suriyeliye, Afganlıya, Senegalliye, Alamancıya ve yurtdışı emeklileri için cennet oldu. 15 yılda yapılan Cumhuriyet birikimlerinin tamamı 80 yıl sonra üç paraya tamamı satıldı. TİGEM arazilerine göz dikildi. Boğaz Türk kıyısı olmaktan, çıktı, kanal İstanbul Araplar için projelendirilip, Amerika’ya yeni üstler için hazırlandı. Katar aşkı tavan yaptı. Sistematik kazanç kapıları açıldı. Çökmeler, hibeler, çalmalar, çırpmalar, rüşvetler, çoklu maaşlar sıradanlaştı. Böyle bir talan 100 yıllık devletin son 22 yılında görüldü.

Aklını başına toplamayan, zaten mabadını da toplayamaz.

Hırsızlığın, talanın, vurgunun; hatta hukuksuzluğun adına ‘barış’ dediler. Sadece bir barış olmadı. Her yıl yapıldı. Hazineye para yetişmedi. Hazinenin ihtiyaç akçesi buharlaştı. 128 milyar arka kapıdan birilerine servet olarak akıp gitti. Bir gecede trilyonerler çıktı. Yetmedi Şeker fabrikalarını satıp şeker ithal etmeye başladı koskoca Türkiye Cumhuriyeti.

Bunları hiç düşündünüz mü? Neden biz böyleyiz? Sadece birkaç örnek. Bu ülke Cumhuriyet birikimlerini bir çırpıda elden çıkartıp, kıyılarına kadar satışa çıkartmış ve satmışsa! Sizler vatan diye nereye sarılacaksınız?

Volkswagen Türkiye’de üretim yapmak için dev bir fabrika kuracaktı, sonra aniden hiç nedensiz yatırımdan vazgeçti. Neden? Honda İzmit’teki fabrikasını kapattı. Kapamakla kalmadı fabrikayı da içindekilerini de birlikte sattı ve Türkiye’yi terk edip gitti. Neden? Ford Türkiye’ye yapacağını açıkladığı 1 milyar dolarlık bir yatırımdan vazgeçtiğini açıkladı. Neden? Daha birkaç gün önce Türkiye’de 100 yıldır faaliyette bulunan BP Türk iyede yatırımlarını ölmüş eşek fiyatına satarak Türkiye’yi terk etti. Neden?

Tek neden! Halkın duyarsızlığı, tepkisizliği, beleşçiliği, tembelliği, çıkar odaklı aklı ve ülkedeki ‘Sultanizm ve hukuksuzluk’.

Ülke; kendisi inayete muhtaç iken. Kendi insanlar tedavi olunabilir hastalıklardan, açlıktan ölürken, Farklı ülkelere; ABD'den iki milyar dolar fazla yardım yaptılar, İngiltere'den altı milyar dolar fazla yardım yaptılar, Japonya'dan yedi milyar dolar fazla yardım yaptılar. Ülkede olağan her felaket sonrası halka IBAN numarası vermekten çekinmediler. SMS hastası bu yurdum çocukların tedavilerini üstlenmeyen devlet. Filistin’den kanserli çocukları tedavi için ülkeye getirdi. Kendi öz evlatları için paralı olan üniversiteler, yurtlar Araplara, sığınmacılara sınavsız ve ücretsiz tahsis ettiler. Sen seyrettin…

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
20.11.2023 12:52
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.