grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Sürüye Saldıran Kurtlar 4 Koyunu Telef Etti

Kırşehir'de otlayan koyunlara saldıran kurt sürüsü 4 koyunu telef etti.Kurtların uyguladığı taktik ise yok artık dedirtti.

Gündem Yayın: 20 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.01.2024 02:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dağlardaki kurtlar daha aşağılara inmeye ve koyun sürülerine saldırmaya başladılar.Geçtiğimiz günlerde büyükbaş hayvan sürüsünü gözüne kesitren kurt sürüsü, çoban tarafından püskürtülmüştü.Bu kez olay Karacaören Köyü'nde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre koyun sürüsünü Kervansaray Dağı eteğinde otlatan Mehmet Balcı, bir süre sonra 4 kurdun sürüye doğru hareket ettiğini gördü.Sürü ile birlikte hareket eden 8 çoban köpeği 4 kurdu kovalamaya başladı ve gözden kayboldular.Köpeklerin sürüden uzaklaştığını gören ve pusuda bekleyen 4 kurt , koyun sürüsüne saldırdı.

Kurtlar, 4 koyunu boyunlarından tutarak kaçırırken koyun sürüsü de bir anda etrafa dağıldı.Koyunlarını kurtarmak için kurtların peşinden giden Mehmet Balcı, 1 koyununu telef olmuş şekilde kurtarabildi.

Telef olan hamile koyununu köpeklerine yedirmek zorunda kaldığını belirten Mehmet Balcı, zararının toplam 30-35 bin TL arasında olduğunu kaydetti.

Kurtların koyun sürüsüne saldırmak için uyguladığı taktik ise Türklerin savaşta kullandığı Hilal ya da kurt kapanı taktiğini anımsattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.