grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

MUHARREM ERTAŞ’I ANMA PROGRAMI 3 ARALIK’TA!

Başkanımız Ekicioğlu: Bozlak Ustası Büyük Ozanımız Muharrem Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 39. yılında saygıyla anıyorum!

Gündem Yayın: 01 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.12.2023 20:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 3 Aralık 2023 Pazar günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde saat 19:00’da, Muharrem Ertaş’ı Anma programı düzenleyeceklerini belirterek şunları ifade etti:

 “Bilindiği üzere Bozlak denilince akla gelen ilk isim Muharrem Ertaş’tır. Onun sesinin genişliği, rengi, tınısı ve tekniği yönünden eşsiz bir değer olduğu bugün bütün müzik otoriteleri tarafından da kabul edilmektedir. Bozlak kültürünün en önemli üstadı olan Muharrem Ertaş, başta oğlu Neşet Ertaş olmak üzere birçok kişiye de örnek olmuştur.

Büyük saz ve söz üstadı Muharrem Ertaş, kökü yüzyıllar öncesine dayanan Anadolu Abdal geleneğinin en önemli temsilcilerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Oğlu Neşet Ertaş'ın babasını, "Muharrem Ertaş bir gönül delisi, bir insan velisi idi." şeklindeki tarifi bizlere çok şey anlatmaktadır.

 Muharrem Ertaş, mütevazı yaşam biçimi ve Türküleriyle, hayatın güzelleşmesi adına bahsettiği gerçekçi ifadelerle, eşsiz sesi ve sazıyla bu gelenek içinde çok ayrı ve özel bir yere sahiptir.

 Karacaoğlan'dan, Dadaloğlu'ndan ve Pir Sultan Abdal'dan aldığı felsefeyle Türküleri havalandıran Muharrem Ertaş, son nefesine kadar sazı ve sözüyle Anadolu Abdal geleneğinin devam ettirilmesini de hep söylemiştir. Bu nedenle de Anadolu Abdal geleneğinin yaşatılması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

 Bozlağın ana vatanı olan Kırşehir'in, UNESCO'nun müzik alanındaki Yaratıcı Şehirler Ağı'na Türkiye'den giren ilk şehir olmasındaki en büyük ve temel pay kuşkusuz başta Muharrem Ertaş olmak üzere Neşet Ertaş ve bu geleneğin devam ettiricileridir. Bu nedenle de onlara çok şey borçluyuz.

 Bundan 39 yıl önce aramızdan ayrılan Anadolu Abdal geleneğinin en önemli temsilcisi Muharrem Ertaş'ı bir kez daha saygı ve özlemle anıyor; tüm hemşehrilerimi 3 Aralık 2023 Pazar günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde saat 19:00’daki anma programımıza davet ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.