grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

CHP’DE SAPLA SAMAN KARIŞTI…

Önce Şehit cenazesi, ardından DEM ziyareti… Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkamadınız. Ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun.

Gündem Yayın: 21 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2023 23:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

CHP’DE SAPLA SAMAN KARIŞTI…

Önce Şehit cenazesi, ardından DEM ziyareti… Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkamadınız. Ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun.

Muhalefetliğiniz bile tırı, vırı… Muhalefet bile değilsiniz. Kürtlerin ve Dincilerin kendisine oy vereceğini zannediyor. En büyük yanılgı içinde bir yerlere şirin gözükme telaşında. Oysa tabanda giden gidene.

Kendisine payanda arayan CHP bu kafayla, akrep gibi kendini sokması kaçınılmaz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu ülkede; hayal satarak, siyasal İslamcılara 22 yılda, birilerine saltanat yaratırken rejim değişikliği dâhil, demografik yapıda değişim. Silahsız işgale seyirci oldular. Ülkenin ekonomisini, sosyal yaşamı, ülkeyi batırma şansı verdi. Çağdaş Eğitim ortadan kalktı. Atanmış Milli Eğitim Bakanı suratlarınıza baka, baka mecliste muhalefete ayar verdi. Tarikat ve cemaatleri savundu. Sizler kuzu, kuz hem fırçayı, hem rejimin nasıl ne hale getirildiğini dinlediniz. Siyasal İslam Türkiye’nin tüm katmanlarına vahşice işlemesini seyrettiniz. Sizlere oy vermek ihanete ortak olmak demektir.

Neden sokağa çıkamıyorsunuz? Neden istifa edip millete dönmüyor iktidarı seçime zorlamıyor, başka partiye milletvekili veriyor destek arıyorsunuz. Maaş tatlı, birde ballı emeklilik ve edinilecek haklar var. Siz milleti değil kendi cebinizi, siz bu ülkeyi ve bekasını değil kendi geleceğinizi kısaca zevahiri kurtarma peşindesiniz…

Toplum hassasiyetini ölçemeyen, her şeyi ben bilirim, ne yaparsam doğrudur sevdası.

Yeni ismiyle (DEM) siyaset yapan, Kürt Milliyetçiliğine odaklanmış, Hazineden bütçe alan, Anayasaya göre kurulmuş bir siyasi parti. Buraya kadar her şey doğru. Doğru olmayanları benim kadar onlarda biliyorlar.

Ayakları üzerinde duramayan, kendine payanda arayan, istenmediği kapıları aşındıran ama ben Atatürk’ün kurduğu partisiyim diye lafazanlık yapan bir siyasi parti. En son Şeyh Sait çıkışı ise gerçekten akla zarar.  Geçmişte ‘Biz 1930 yıllarındaki CHP değiliz’… ‘Laiklik tehlikededir diyemem. Cemaatlere saygılıyım’… ‘Kendimi 1940’ların CHP’si ile mücadele eder gibi hissediyorum’. Diyen selef Kılıçdaroğlu’da her fırsatta; ‘ben Tunceliliyim’ yerine, ‘ben Dersim’li Kemal’, lakırdısı eder, sonra Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili söz ederdi. Kime, hangi amaçla mesaj verdiğini cümle alem biliyordu.

Birileri; Atatürk’ün partisiyiz diyen CHP yeni Genel Başkanı Özgür Özel’e İnkılap tarihini ve Cumhuriyete karşı yapılan isyanları ve amaçlarını bir iyice anlatmalı.  Belki kendisine çeki düzen verir. Ben aşağıya çıkarttım. Aslıyla fesliyle ortada.

Cumhuriyete karşı Atatürk devrimlerine karşı çıkan, doğudaki feodal yapının bozulmasından korkan eşkıyalar silahlı girişimlerle öne‘ Kürt Sorunları’  olarak öne sürüldü. Oysa bölgedeki ağalık sistemi Cumhuriyeti ve demokrasiyi reddediyordu… Gerçekleri görmeyen, görmezden gelenler. Bugün kör numarasına yatıp, parsayı toplarım anlayışı içinde debelenen tıfıllar. Öğrenin vicdan muhasebesi yapın ve ahlakınız nereye kadar uzanıyorsa konuşun…

Nasturi İsyanı: 1924 Hakkâri.

Raçkotan ve Raman İsyanı: 1925 Siirt,

Sason, Silvan. Şemdinli İsyanı: 1925

Hakkâri. Sason İsyanı: 1925 Siirt.

Şeyh Sait İsyanı 1925 Diyarbakır, Kulp, Varto, Bingöl, Çapakçur. Beytüşşebap İsyanı:  1926 Hakkâri. Koçuşağı İsyanı: 1926

Ovacık, Hozat. Mutki İsyanı: 1927

Bitlis. Bicar İsyanı: 1927

Hani, Lice, Kulp. Zeylan İsyanı: 1930

Tendürek, Muratbaşı, Erciş. Ağrı İsyanları: 1 nci Ağrı: Mayıs 1926, 2 nci Ağrı: Eylül 1927. 3 ncü Ağrı Eylül 1930. Tunceli İsyanları: 1nci Tunceli Mart-Ekim 1937. 2 nci Tunceli Haziran-Ağustos 1938. bütün bu isyanlarda asilerin silahlı gücü 150 kişiden 5000 kişiye kadar değişmiştir. En çok silahlı militanı 5000 kişi. Şeyh Sait yani namı değer Kürt Sait Tunceli’de 3000 kişi. O günlerde bu isyanla en çok süreyi Şeyh Sait İsyanı almış oda 4,5 ay sürmüştür.

Bu isyanla 2 Subay 33 Er; isyancılar tarafından şehit edilmiştir. Bugün ise PKK tarafından Şehit edilen sadece asker sayısı 35 bindir. Bunun gerçek adı ‘Kürt Sait’ isyanıdır’ Menderes hükümeti meclis çoğunluğunu kullanarak İade-i itibar yasası ile ‘Şeyh Sait’ yapmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk ‘gerçekleri konuşmaktan asla çekinmeyiniz’ demiştir.  

Düz giden kervan ters döndüğünde, Topal eşek Kervanbaşı olur’.

Seçim propagandası ve kazanmak için, iktidar ve güç için her şey mubah. Çünkü bunlardan utanma ar ve haysiyette yok. Diyarbakır'da yeni yapılan bulvara kayyum belediye başkanı ve meclisi ‘Şeyh Said’ ismini verdiler. Ne kadar manidar! Hem de seçim arifesinde… Ortaya dökülen sözde tartışmaya Özgür Özel’de dâhil oldu! Kendisine sorulan soru; ‘Sizce Şeyh Said hain mi kahraman mı’? Sorusuna, ‘Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım’. Torun yanıt verdi.

Ve kalbi çok acıyan torun! Mehmet Kasım Fırat. Ötmüş. Özgür Özel Efendi duydun mu bu ötüşü? ‘Osmanlının bakiyesinden başımıza bela olan bu güruh, balkan ve Kafkaslardan sürülen Rusların kılıç artıklarıdır. Aslında bunların Türklükle de alakası yoktur. Şunu iyi bilin. Ey ittihatçıların torunları! Bu halka ve onun değerlerine yapacağınız bütün saldırı ve edepsizliğe karşı var gücümüzle karşı koyacağımızı unutmayın’! Kimin kılıç artığı olduğunu, kimin Orusbu çocuğu olduğunu bilen bilmiyor. Bilmeyenler ettiği lakırdının ardından bu millete hakaret ettiriyorsa ona da yazıklar olsun…

Benim ceddime küfrettiren adama oy vermek mi?

Hızını alamayan, dokunulmazlık arkasına saklanan HÜDAPAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı… Meclis kürsüsünden öttü! ‘Şeyh Said’in Hazreti Muhammed’in soyundan olduğunu, o soyun sadece bizlerin bu dönemdeki milletvekillerinin değil, bu meclise gelmiş geçmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli olduğunu, o asaletin zekâtının bile gelmiş geçmiş bütün milletvekillerine yeter ve artar olduğunu buradan ifade etmek isterim’. Ramanlı benim soyum sendende, senin bu lafın altında ezilen tüm milletvekillerinden de, Şeyh Said’den de daha değerli. Herkes önce haddini bilecek! Bazıları kendinde olmayanı başkasında arar. Senin bu lakırdına kaç soylu, kaç soysuz cevap verir bilemem! Ama senin ne olduğunu da bilen biliyordur mutlaka…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.