grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, ''Kırşehir'i Geri Alacağız

Ümit Özdağ’ın, Suriyelilerin dönüşü için referanduma gidilmesi önerisine ilişkin ‘’ Önce Türkler Orta Asya’ya dönsün’’ mesajı veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Kırşehir’e geldi

Siyaset Yayın: 19 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 19.09.2023 20:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Ahilik Haftası dolayısıyla Kırşehir’e geldi.Çeşitli ziyaretlerde bulunan Şen, İl Başkanlığı’nda 2024 şehir buluşmaları adıyla partililerle bir araya geldi.Burada konuşan Mustafa Şen, ‘’ Önümüzde yerel bir seçim var. Bir önceki yerel seçimde Kırşehir'i kaybettik. Doğru mu Peki bize yakıştı mı Bence yakışmadı. Ahiliğin şehrine hiç yakışmadı. Çünkü Ahiler hiç kaybetmedi. Burayı nasıl kaybettik O zaman 1'inci işimiz Ahiler ayağa kalkacak. Kaybettikleri şehri geri alacaklar. Şunu diyebilirsiniz; başka partilerde hizmet edebilir. Ama çalışmıyorlar. Şehirlere bir kuruş katkıları var mı Zerre kadar katkıları yok. Bizim kaybedecek bir 5 yılımız daha yok. Yarından tezi yok çalışmalara başlayarak bu şehir alınacaktır’’ ifadelerini kullandı.

 

TÜRKLER ÖNCE ORTA ASYA’YA DÖNSÜN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen daha önce yaptığı paylaşımla gündeme gelmişti.Ümit Özdağ’ın Suriyelilerin dönmesi için referandum çağrısına cevaben Mustafa Şen, ‘’ Suriye’den gelenlere sordum.Diyorlar ki : ‘ İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek’ ifadelerini kullanmıştı.Mustafa Şen’in bu sözleri büyük tepki çekmişti.

 

 

BU KENDİNİ BİLMEZ İZANSIZA GEREĞİNİ YAPIN

Mustafa Şen’in paylaşımına ünlü Tarihçi İlber Ortaylı’dan sert cevap gelmişti.Türklerin Anadolu’yu fethettiğini hatırlatan Ortaylı şu ifadelere yer vermişti :

Prof. Özdağ, Twitter üzerinden son derece makul bir soru sormuş; “Bir vakıa olan, memleketteki 5.3 milyon Suriyeli hakkında Türk milletinin fikrine başvurmalı” diyor. Böyle bir mevzuda referanduma başvurulması bile düşünülebilecekken, gayet de demokratik ve edebli bir üsluptur. Buna karşılık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile bir şahsın (Mustafa Şen), bu Suriyeli göçmen kitlesinin içinden ancak üç beş kişinin bir kendini bilmezlik ile söyleyebileceği cevaba dayanarak zikrettikleri ise en hafif tabir ile utanç verici olmalıdır. “Önce Orta Asya’dan gelenler dönsün” demeye getiriyor. Herhalde doğrudan Türk milletine yönelik böyle bir saldırının konusu da masumane bir şekilde Suriyeli göçmenler hakkında beslenen iyi niyet değildir. Bin yıllık tarihimizi densizlikle ele alıp Türk yurdunda Türk varlığını kendince tartışmaya açmak kimsenin haddine değildir.İzansızca ve nadanca yapılan bu konuşmalar milletin hafızasına kazınmaktadır. Açıktır ki, bu düzey ve muhteva ancak memleketin kimliği ile problemi olan tutarsız bir düşünce yapısıyla ve tarih bilgisizliğiyle mümkündür. AK Parti erkânının Türk milletine karşı saygı ve sorumluluk duygusuyla, bu kendini bilmez üslup sahibi siyasetçisi için gereken işlemi yapacağına inanmak isterim.

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.