grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

TÜRK EKONOMİSİ! EKONOMİSTİN BAŞARILARI!

Bugünlere böyle geldik. Beteri sırayla alıştıra, alıştıra gelecek…

Gündem Yayın: 23 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 23.06.2023 14:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

TÜRK EKONOMİSİ! EKONOMİSTİN BAŞARILARI!

Seni Cennet vaadiyle kandırıp, fakirliğe mahkûm edenlerin hayatlarına bir bak, bu dünyada onların cenneti yaşadıklarını göreceksin. Charles Darwin…

Bundan 50 yıl sonra tarih; Ne devlet, ne ekonomi, ne de yönetim bilgisi olan bir adamın, çevresine topladığı şakşakçılar ile oynadığı Osmancılık oyunu ve saraylarda yaşama sevdasının bir memleketi nasıl batırdığını ve bir halkın bunu nasıl seyrettiğini yazacak. 15 yılda 48 fabrika kuran adama küfreden, 18 yılda hepsini satana teşekkür eden zekâ engellilerin varlığıdır bu ülkenin içine eden.

Bugünlere böyle geldik. Beteri sırayla alıştıra, alıştıra gelecek…

TUBİTAK’ın başına hayvanat bahçesi müdürü. Kamu bankalarının yönetimine güreşçi… Hazinenin başına damat, bugünlerde Amerika, İngiliz var.

Yatak odalarındaki kasaları, ayakkabı kutularını, taşına, taşına sıfırlanamayan balya, balya Amerikan dolarları ve avrolar. Unutuldu. Kaçakçının önüne yatan bakan, Amerika’ya Orusbu çocuğu için verilen  ‘nota’ unutuldu. Askerin başına geçirilen çuval için ‘ne notası müzik notası mı’ lakırdısı unutuldu!

Gurbetçiye, Bulgar’a, Gürcistanlıya cennet, yaratıp, yurdun insanına cehennem yaratanlar… Hazinede vurgun… Kamu bankalarında vurgun… Yüzde 12 ile sattığı Türk Lirasını, vatandaşa yüzde 28 ile satan. Kredi borçları ortadan kaldırılan Demirören. Virgin adalarına Türkcell hesabına.

Dövizde vurgun… 20 yılda kaybolan 2,3 trilyon dolar. Son 3 yıl içinde buharlaşan 128 milyar dolar. Artı 9 milyar dolar. Borsada vurgun… Yarı hissesi Katarlının olan Borsada, Banka hisselerine tavan yaptırıp, tabana çökerten 7 milyar dolar kaldıran spekülatörler. Milli piyangoda vurgun…

Arsada vurgun… Doğada vurgun… Yeraltı ve üstü kaynaklarda vurgun… Elektrikte, Doğalgazda, akaryakıtta vurgun…  Liyakatte vurgun… İki adet liyakat örneği! Bu ülkede; bokun da boncuk muhterem; beyler, hanımefendiler, mahdumlar zevceler, kapatmalar, gelinler damatlar var ki? Bunların birçoğuna çoklu maaş bile az geliyor…

AOÇ arazisine yeni saraylar…  Marmaris ve Van gölü kıyısına saraylar. Osmanlı sarayları… 15 uçak… 5 helikopter… 2 Yat… Yürüyen ultra lüks binitler. 8 silindirli cipler. Yetmez! Saraylarda debdebeli yaşam. Lüks ve şatafat.  2bin koruma. Hizmetçiler, garsonlar, dadılar, modacılar, çevirmenler. 250 danışman. Çöplükten, Pazar artıklarından beslenen, besleyen millet… 5 milyon dolar borçlu! İnandınız mı?

Çok değil, bayramdan sonra önce Kredi Kartlarına ilave 1,97 faiz geliyor. Ülke hızla develüasyon dönemine girdi. Hollanda basını; ‘Türkiye iflas etti. Bunun farkında olmayan sadece Türkiye vatandaşları’! Diye yazmış. Çok yakında kurtarılmış bir ülke nasıl batırılmış öğreneceksiniz…

1 kilo et yiyen, 100 gram et alana şükret diyor. 100 gram et alanda bunu bulamayan var diye şükrediyor. Hiç alamayanda Allah beni sınıyor diyor. Kardinal kılıklı Londra’da malikâne sahibi Diyanet başkanı, ‘Allah sizleri fakirlikle sınıyor’! Diyor buna en çok yoksullar şükrediyor.

Faiz sebep enflasyon neticedir! Alansa benim alanımda ekonomi.  EvelAllah biz ekonominin kitabını yazdık’. Recep Tayyib Erdoğan… Avro 30 TL kapısında. Dolar 25 TL kapısından içeri girdi Faiz %18…

Bu ülkede günümüzde geçmiş yaşama inadı gibi bir tavrımız var. Bu özentinin içindeki detayları bilmeyen siyasetsiz halk ve bu işi çok iyi bilen bu ülkenin siyasi ve bürokrat yönetim kadrosu var. Osmanlı'yı batıran yönetim rezaletinin üçlemesi olan ‘savurgan, popülist ve faksiyonel’ günümüzde de aynen sürdürülmesi. Geçmişi bırakalım geleceğe bakalım diyen bu popülist yaklaşımlarından ödün vermeyen politikacılar. Bu aklı almaz politikalara hırsız, arsız talancı mimarlarına eyvallah diyen akıl almaz bir cehalet var bu ülkede.

Bir yanda; lüks ve şatafat. Debdebeli yaşam. Ayrıcalıklı aileler. Çoklu maaşlar. Devlet yönetiminden nasibini almamış yürütmeyi temsil eden basiretsiz ciddiyetsiz çıkarcı bakanlar. Yanlarına aldıkları, görgüsüz, şımarık, hırsız ve talancı bürokratlar. İğdiş edilmiş akademisyenler. Arsızlıkları suratlarına vurmuş soygunun ana faktörü müteahhitler. Bunların ağzının içine bakan bir vatandaşlar grubu.

Bir yanda çökmüş ekonomi… Bir yanda gericilik. Bir yanda mülteci, sığınmacı istilası. Bir yanda yangınlar. Bir yanda yok edilen, talan edilen topraklar. Bir tarafta Suriyeliden, Afganlıdan, Senegalliden yaratılmış istisnayı vatandaş. Diğer yanda çöplüklere, Pazar artıklarına mahkûm edilmiş bu toprakların yoksul insanları…

Allahtan korkmuyor, kuldan utanmıyorlar.  Devletin “asli” görevlerini yok edip, devleti din baronlarına teslim ettiler. Talanda, vurgunda, çöreklenmede, hatta devlet yönetiminde yalan söylüyor, yalanda sınır tanımıyorlar. Diğer yanda, bu çağda din ile kandırılan bir halk. Yalana inanmakta asla zorlanmıyor.

Düşünmeye alıştırılmamış bu halk sayesinde; kabadayı artıkları, adamdan sayıldı. Şan ve şeref sahibi oldular. Ayak takımı devlet adamı oldu. Din baronları protokollerde en önlerde yer bulurken, en büyük bütçeli kurumlarda tek adam oldular. Diğer yanda her türlü kepazeliğe açılan tarikatların fetvaları çağdaş, laik ülkede emir sayıldı.

Türk Ekonomisi artık İngiliz ve Amerika vatandaşlarına emanet. Tıpkı Düyun-u Umumiye kısaca Osmanlının genel borçlarının tahsis edilmiş gelirler idaresi. Dış borçlarının takibi. Bugün Ekonominin başında olanlar. Çağrılanlar. Acaba gerçekten davet mi? Yoksa Alacaklıların memurlarımı? Bu ülkeyi çok mu seviyorlar. Örneğin Mehmet Şimşek. Türkiye’nin vergilerine fındık fıstık parası diyecek kadar fütursuz, Erdoğan’ın dolandırıcı dediği, muhalefetin İngiliz tefecilerin muhasebecisi dediği adam! 

Ahlakı kıt, terbiyesi zayıf tolum, içindeki zorbalara ve soygunculara hayranlık duyar. Andre Maurois

Zam. Değil Güncelleme. Burası Eski değil Yeni Türkiye. Cumhuriyet birikimlerini tek, tek elden çıkarttılar. Bu ülkede Ayçiçeği yağını Araplar üretiyor. Limanları, Katarlılar. Biz Afganistan Havaalanını işletmeye talibiz.

Cumhuriyet'in kurucu vizyonu, Osmanlı'nın yabancılara kaptırdığı tüm madenlerimizi kamulaştırıp, maden şirketlerine “Türk vatandaşlarına ait olma şartı” getirmişken… Bismillah ile iktidara gelir gelmez maden yasası çıkarıp, sömürge madenciliğinin önünü açarak, altın, gümüş, bakır, krom, nikel, bor, memleketin bütün madenlerini yabancılara geri vermek sizce hangi ülkenin marifetidir?

Hamdolsun dünya dengelerini değiştirecek kadar doğalgaz bulduk diyen kim?

Dünyanın en fazla buğdayını, en fazla Ayçiçeği yağını ithal eden ülke neresi?

Mercimeği Kanada'dan, Baklayı İtalya'dan, Sarımsağı Çin'den, Sardalye balığını Yunanistan'dan getiren, Hamsinin kökünü kurutan, ithal ineği, ithal samanla besleyen hangi ülke?

Fransa çiftçiler birliğinden madalya alan bakan hangi ülkeden?

Hazine garantili köprüler, yollar, Havaalanları,  Tüneller, yangınlar, Hazine garantili tasarruf mevduatı. Bu ödemelerin kaynağı hangi ülkeden?

Geçmediğimiz köprüye, girmediğimiz tünele, uçmadığımız havalimanına ‘Dövizle’ ödeme garantisi verip, bu ‘imtiyaz’ sözleşmelerini Türk mahkemeleri yerine İngiliz mahkemelerine bağlayan hangi ülke?

Tüm ihaleleri dövizle yapan. Hazine garantili mevduat garantisi veren kim?

Gerçek enflasyonun yüzde 180’lerde olup devlet eliyle yüzde 27’lere yuvarlayıp, emeklinin üç kuruş enflasyon farkını 30 günde zor ödeyen hangi ülke.

Kasasında para yok iken, millet sefilleri oynarken;  Somali’ye 30 Milyon Dolar. Arnavutluk’a 42 Milyon Dolar.  Afganistan’a 75 Milyon Dolar.  Ukrayna’ya 200 Milyon Dolar. Suriyeliye 56 Milyar Dolar veren, Londra’ya 30 milyon, Moskova’ya 150 milyon Dolara altın varaklı, yaklaşık 17 farklı ülkede 390 milyon Dolara Camiiler yaptıran! Hangi ülke?

Tarihini TV dizilerinden, filmlerden öğrenen hangi millettir?

Ezberlediğimiz, anlamlarını bilmediğimiz dört ayetle kendisini dindar, kafasına sarık, sırtına cübbe geçireni ermiş zanneden hangi ulustur?

Amerika’nın vermediği F35 uçakları için ödenmiş 2,5 milyar doları bir kalemde silen, Rus’ya dan S400 füzeleri için 2 milyar dolar ödeyen ülke hangi ülke?  

Öğrenmekten nefret eden, okumayı sevmeyen, adam sendeci eyyamcı millet hangi topraklarda yaşıyor?

Mesela; kaçak elektriğin bedelini ödeyen, resmi araçları özel işlerinde kullananların refah payının çalındığını değil, onların seyahat özgürlüğü olduğunu savunan milletin tanımı var mı?

Geçmediği köprüye, girmediği tünele, uçmadığı havalimanına, görmediği otoyola, kapısını bilmediği hastanelere şakır, şakır para ödeyen, çocuğuna pabuç alamayan, kıçının altında bisikleti olmayan hırsızı arsızı alkış yağmuruna tutan hangi millettir?

Cudi dağında, Trakya'da petrol bulduk, Van gölünde, Karadeniz’de Doğalgaz bulduk. Fatih sondaj gemimiz Doğu Akdeniz'de sondaja başladı. Uçan otomobil yapıyoruz, uçan otomobillerde dünya lideri olacağız. Yedi liralık şarjla sekiz saat çalışabilen elektrikli traktör yaptık. İstesek üç ayda yerli uçak yaparız. Uzaya güneş panelleri yerleştireceğiz. Aydan kıymetli madenleri ülkemize taşıyacağız… Yalanlarını yalanlamayan ve hatta inanan hangi millet? Şimdi Uzaya gönderilecek adam ve gitmek isteyenler için INT adresinde form yayınlayan, ‘Doldur ve bekle’! Modunda yaşayan hayalperestler hangi ülke bireyleri?

Bunca kepazeliğe, yalana inanan, talanı umursamayan o paraları bizzat ödediğimizin farkında olmayıp, adeta uyurgezer gibi dolaşan hangi millet?

Bir yılda elektriğe yüzde 127 motorine yüzde 192 Benzine yüzde 165 Doğalgaza yüzde 210 Köprülere yüzde 80 vergi, harç ve cezalara %120 ilave güncelleme. 2024 yılında siz muhteremleri bekleyen %400’lük ilave güncelleme ile gözünüz fal taşı gibi açılacaktır.

Yurttaşa “sabır, dua, vergi, zam, IBAN”. Onlar halk dediğimiz yurttaşa hak ettiği cevabı. Hak ettiği yaşam hakkını veriyor. Benim vergilerim! Harçlarım! Cezalarım! Hangi dış güçler tarafından hiç ediyor sorusunun yanıtı olmayan bir ülkede yaşamak…

Gazeteciler birileri iktidar olsun diye değil. Ülkemde huzur ve refah olsun diye mücadele eden, askıda ekmek olmasın, insanlarımız tedavi edilebilir hastalıklardan ölmesinler, açlık ve yoksulluk olmasın. Talan ve hırsızlık yapılmasın, diğer ülkeler gibi çağdaş ve özgür yaşamak için canlarını ortaya koyuyorlar.

Nihayetinde Cennetin 7nci katında yeriniz hazır vesseselam. Öğrendim ki taretlenirken mabada kaçan su, oruç bozmuyormuş. İçiniz rahat olsun.

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
25.06.2023 19:17
Kavimden ulus olmaya erişmek çok zor ve sanciliydi, ancak ulusdan yeniden kavim olmanın bu kadar kolay ve basit olacağını herhalde siz de tahmin edemediniz...
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.