grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

YEREL SEÇİMLERDE ADAY ADAYI ÇOK YİNE PROJE YOK…

Getirim kapılarını kendine mesken edinen bazı siyasilerin aday adayı olmaları bu işin kaymağının ne kadar üst seviyede olduğu göz ününe serilmiştir.

Gündem Yayın: 19 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.11.2023 21:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

 

Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı müracaatları başladı.

 Ne çok aday var!

Adaylar sahneye ellerinde hangi rolle çıkacaklar?

Benim partim bu, şu demek sadece partizanlığın ortaya dökülmesidir. Adaylardan öne çıkanlar kendilerini anlatmak için bir sınav mı verecek, yoksa kendilerini atayacak parti ağalarına sadakat yemini edip en az 30 bin TL parti kasasına yatırıp, parti programından alınmış yalanlarla donatılmış bir manifestomu hazırlayacak. Onu ben bilemem.

Bildiğim kadarıyla aday çok. Ellerinde kentsel proje yok. Adaylar içinde nabız yoklayanlar, fırsat kovalayanlar, hatta kollayanlar. Rakipleri aleyhinde söz düellosu ile genel merkeze satanları da göreceğiz. Esas amaç kent vizyonu, vatandaş, konforu değil. Rant peşinde koşanlar olacaktır İlkeli hedefe yürüyenler, projelerini dürüstçe açıklar ve kişiliğinden taviz vermez.

 

İlkeli hedefi olmayan, çıkarcı ve bencil davranışlarla savrulanlar ise gizli amaçlarını saptırılmış sahte hedefler göstererek saklarlar. Olmayacak hayata geçirilemeyecek projeler cek caklarla laf salatasına dönecek. Çünkü kent önceliğini bilmeyen, akılları okşayacağı düşünülen görünürlüklerin adı proje olarak yutturulacak.

 

Böyle akıl ile davrananlar aslında kendisi de amacının insanî ve ahlaki olduğuna inanmaz. O nedenle, hiçbir gerçeği olmayan, devamlı hedef değiştiren adaylara ne denir siz karar verin. Ne var ki, bu tutarsızlığı zaten kendisine dahi itiraf edemez. Projesi ile eylemi birbirini tutmaz. O nedenle gerçeği gizler, davranışını farklı ve genellikle değişken amaçlarla perdeler.

 

Menfaat ve çıkarına bağlı olanlar beyinlerinin en ücra köşesinde sistemin insanı ezen bir mekanizma olduğunda da fikir sahibidir. Olay şu biz biliyoruz ki sonuçta bir kişi bu belediyenin başına başkan olarak geçecek ve gördüğü her seçmene birtakım sözler verecek olan bu zat, başkan olunca verdiği sözleri tutacak mı? Elbette ki hayır. Ağa babaları ne emrederse onu yapacaktır. Ve kent ihtiyacı rafa kalkacak, müteahhit ihtiyacı öncelik alacaktır. Yıllardır böyle gelmiş böyle olmuş ve böyle gitmiştir. Bunun sağcısı solcusu yoktur.

Çıkarcı, kafa karıştırıcı ve saptırıcı parlak zekâlarıyla herkesi kandırmanın yollarını arayan adaylardan uzak durabilir miyiz? Çok zor onlar bir demagogdurlar, bazıları hariç! Beceremez. Her şeyi eline yüzüne bulaştırır. Yurttaşta önüne gelenin partisine bakar. Tamamdır işlem. Böylemi olmalı. Tatbikî değil. Yalan ve perdeleme ile durumu idare etmeye yeltenenlerde, Kısaca hayalet siyasetçidir. Bir bakıyorsun toprağın altında, bir bakıyorsunuz toprağın üstünde.

Zaten sistemin işleyiş mekanizmasında, rant, ezme ve sömürü yatmaktadır. Sistem kendi yönetsel kadrosunu ayakta tutabilmek için, kalplerimize hak-hukuk duygusunu yaydığını düşündüğümüz adalet mekanizmasını da elinde tutar. Dikkat ediyorum da aday adaylarının isimleri belli oldukça hiçbir şeyin değişmeyeceğine dair kanı vatandaş arasında konuşulur oldu…

Getirim kapılarını kendine mesken edinen bazı siyasilerin aday adayı olmaları bu işin kaymağının ne kadar üst seviyede olduğu göz ününe serilmiştir. İktidarın adayı seçilmezse ne olur? Üzülmesin üst kadrolarda yeri de ayarlanır, ya da hazırdır. Yalan mı? İnsanların aklıyla oynayıp prim yapan, bu kadar hırs ve kibri bir arada götüren bazı kişiler ne yazık ki bir gün elbette boş bir çukura düşecektir. Yıllarca insanların hafızaları bu tiplerin hazin sonlarını ortaya koymuştur.

Hayat bir ibret sahnesi. Kimileri izler geçer, kimileri de izlerken ibretler alıp kendine dersler çıkarır. Lütfen İzleyip geçenlerden olmayın. Köprü kurmanız gereken yere duvar örmeyin ki bağlantı sürekli olsun. Güç sarhoşluğu yoldan çıkarmasın sizleri, zira sarhoşluk aklın kontrolden çıkması demektir. Çalışanı köle, gönülleri tutsak hale gelmiş insanların haline hep acırım. Böyle insanlara, egolarına tutsak olmuş insanın hali, iblisin halinden farksızdır. Kibir, bu tip insanların ruhlarını tedavi yoludur. Onlar her yaptığının doğru, her söylediğinin hakikat olduğuna inanır ve karşılarındakileri de buna inandırmaya çalışırlar, doğru bildikleri budur zaten. Ortam, zaman, mekân da müsaitse, birazda çevresinde yalakaları oluşmuşsa, al sana koltuğuna oturmuş uçan ve ahkâm kesen bir siyasetçi örneği! Bu gibi İnsanlar değişmeyen özelliği ise her zamanki işgüzarlık ve yalakalık anlayışıdır.

Zira insanlar menfaat ve çıkar problemleri yaşadıkları için, gözlerini kör edip, bilmiş edasıyla yapılan yanlışlara doğruymuşçasına desteklemeleri maalesef kendilerine güç kuvvet vermez. Hem verse ne olur ki, malının yarısını da sana mı verecekler. Çevremize bakınca bu gibi insanlardan çok fazlasını görmekteyiz. Ama şunu unutmamak gerekir geleceğimize ve gelecek nesillere bir şeyler katmak istiyorsak, bu anlayıştan vazgeçip, bu tür insanlara gereken dersin zamanında gösterilmesi gerekmektedir. Sonuç itibarıyla çivi daima vatandaşa desek yerinde olur mu, ona sizler karar verin. Bu memlekete bir çivi bile çakamayan bazı siyasilerin hala bu sokaklarda dolaşıp vatandaşa selam verebiliyorsa, adaylıkta bende varım diyorsa, bazı siyasilerin altında arabaları yokken şu an paralarının hesapları bilinmiyorsa ve bunu sorgulamıyorsak, bir de üstüne yalakalık yapıyor, Allah daha çok versin diyebiliyorsak? Suç onda mı, yoksa ona yalakalık yapanda mı?

Renkli broşürler, olmayacak hayali projeler sizi yukarı taşır mı bilmem. Billboardları süsleyecek afişleriniz gazeteler dökeceğiniz paralar. Bu ülkede kazanmak için harcamak yerine. Çalışmak için çabanız olsa. Bir yoksulun kapısına aş olursanız, gönlüne bey olursunuz.

#
Yorumlar (2)
Kırşehir
20.11.2023 14:57
Kırşehir hep geri de kaldı Kırşehir li olarak diyorum. Yazınız güzel olmuş elinize sağlık çok dogru emeginize sağlık olsun.
19.11.2023 22:07
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.