grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

%75 HİBELİ SORGUM SUDAN TOHUMU DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen % 75 Hibeli Sorgum Sudan Otu Dağıtım Projesi kapsamında verilecek olan tohumlar ilimiz genelinde üreticilerimize dağıtılmaya başlandı.

Gündem Yayın: 30 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 30.05.2023 21:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 
İl Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen % 75 Hibeli Sorgum Sudan Otu Dağıtım Projesi kapsamında verilecek olan tohumlar ilimiz genelinde üreticilerimize dağıtılmaya başlandı. Proje kapsamında 66 üreticimize 5552 kg tohum dağıtımı gerçekleştirildi.
Dağıtıma İl Tarım ve Orman Müdürümüz Duran Seçen, Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak ve üreticiler katılım sağladı. Dağıtım töreni sonunda açıklamaya yapan İl Müdürü Duran Seçen “İl Müdürlüğü olarak göreve geldiğimiz andan itibaren projelere hız verdik. İlimiz çiftçilerinin ihtiyaçları doğrultusunda birçok projeye imza attık.
Sorgum Sudan Otu kuru tarımda güzel bir alternatif yem bitkisi. Su kaynaklarının azalması sebebiyle mısır bitkisi gibi silajı yapılabilen fakat daha az su tüketimi olan Sorgum Sudan Otu, silajlık mısıra alternatif yem bitkisi olarak tavsiye edilmektedir. Ekimde dekara 2-4 kg tohum kullanılmaktadır. Yüksek protein oranıyla hayvan besleme rasyonunda yerini almaktadır. Yapılan projenin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.