grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

SORMA! VER OYUNU GİTSİN…

Suçlu aramanın yerine, suçlunun bizler olduğu gerçeği. Siyasi muhalefetin kendi dünyasında ki rahatı… ve biz aydınlar. Cezaevi hücrelerinin yücelttiği değil, karanlığı yırtığımızda aydın oluruz.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 23.04.2023 17:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
Google News

SORMA!  VER OYUNU GİTSİN…

Suçlu aramanın yerine, suçlunun bizler olduğu gerçeği. Siyasi muhalefetin kendi dünyasında ki rahatı… ve biz aydınlar. Cezaevi hücrelerinin yücelttiği değil, karanlığı yırtığımızda aydın oluruz.

18 yaşında bir kız çocuğu sokak röpartajında kime oy vereceksiniz sorusuna; ‘Tabiki AK Partiye oy vereceğim’… öncelikle bu çocuk aynı iktidarın sürecini biliyor. Tarihsel bilgiye sahip değil. Aslında gerçek bilgilere ulaşmak istemiyor. Gerçekler ya sıkıcı geliyor. Ya da önemsemiyor. Çünkü gün boyu yatmaya, başkalarınca beslenmeye alıştırılmış toplumlar farklı değildir.

Bu genç kız; mevcut iktidarın iç ve dış politikalarına ne kadar hakim? Çünkü onun için o değil, elindeki telefonu, erkek arkadaşının mesajları çok daha önemli. Demokrasi ve parlementer sistemin devrilmesi, tek adam rejiminin bu ülkede yaşayan insanları, kendisi dahil ileriki yıllarda hangi koşullara zorluyacağının farkında mı? Terörün ve Teröristin anlamını, BOP’un ne olduğunu biliyor mu? Onun tek bildiği kulağındaki kulaklıkla sevgilisiyle ettiği sohbet. Şeriat geldiğinde o sehbeti dahi edemeyeceğinin farkında mı? Değil. HÜDAPAR ve YENİDEN REFAH parti manifestolarında kadına hayat hakkı var mı? Yok. Bunu biliyormu? hayır. AKP ittifakı ve yol arkadaşları hangi düşüncenin ürünü! Kendiside bir kadın olduğuna göre onada yaşam hakkı yok. Bunu biliyor mu? Hayır… Evlendiğinde veya bağımlılığı ortadan kalktığında, asli görevi çocuk doğurmak olacak olan bir canılı hangi akılla çağdaş yaşam ve gerçeklerden bu kadar uzaklaştırılabilir ki! 20 yıl içinde doğdu ve pişti. Bunların isyanı olmaz. Bunların isyanı, aşka, meşke. Paraya servete. Mübah olacak her yol onun için gelecek.

Hatırlatmak elzem. Hani çok çabuk unutuyoruz ya!

17-25 Aralık’ı, Man adasını soramaz… Milletin orasına koyan müteahhitin millet sırtından kazancını, yağmalanan doğa parçalarını  silinen vergi borçlarını İngiltere’ye yaptığı yatırımı, satın aldığı cadde ve sokakları. Soramaz! Ver oyu kurtul. Kavun karpuz zamanı geliyor. Pazarda soracak, sorgulayacak çok tezgah olacak!

El alem ne diyor! Sadece ekonomi demiyor. Hukuktaki yerimizi, sosyal yaşamdaki yerimizi, insan haklarında ki yerimizide belirliyorlar.

Hollanda basını; “Türkiye iflas etti, bunu tek bilmeyen Türk halkı”… Rus basını  Sputnik; ‘Türkiye’nin iflası Avrupa’yı vuracak’… İsviçre basını  İndigo; ‘Türkiyenin iflası artık kaçınılmaz’…

Bunun içindir ki; Dünyadan bir haber yaşayacak, ancak sorgulamayacaksın.  Bu adamlık mı? Kimin parasıyla saltanat sürüyorsun? Demeyeceksen!!! Ver oyunu.

Uçan, Yüzen, Osmanlı mirası, Beştepe, Otluk koyunu, Ahlat’taki sarayları, saray giderlerini. Yenilip içileni sorma, sorgulama! Dünyayı senmi kurtaracaksın? Bir yıl önce 100 bin lira olan bir otomobil bu yıl 500 bin lira. 250 bin lira olan bir daire 3 milyon lira. 500 lira olan kira 3 bin lirayı aşmış. Siz bu fiyatları düşecek zannediyorsanız en büyük aptallık ve yanılgı burada. Bunların sorumlusu ben değilim diyenler düzelteceğim diye sahneye çıkmışsa artık aptallığın daniskası sizde demektir.

Damat ve kayın babasının, hatta Katarlıların  kanal istanbul güzegahında kapattığı arsları, bunun için İstanbulda kurulmuş Arap kökenli emlak komisyoncularını  sorma nasılsa onlar asli, sen yedektesin… ver Omara, gitmesin yabana.

Düğün değil, bayram değil, oğul olmaktan hiçbir vasfı olmayan, oğlana, Suudi Kralı tarafından gönderilen 1 milyar 999 milyon doları sorma… Amcası harçlık vermiş çok mu? De! Bu ülkede her yıl otamatiğe bağlanmış vergi, harç ve ceza artımlarını ve ilave edilen yeni vergileri sorma. Nasılsa bu vergilerin binde biri seni, onu, bunu 10 milyon mülteciyi, geriye kalanı ihaleleri ve komisyonları besliyor. Bu düşünceyle sandık başına git.

Doğalgaz, Elektirik, Akaryakıt, Tütün ve Alkol zamlarını sorma. Tamamı fiyat ayarlaması. İthal eti, İthal hayvanı. Kanada’dan alınan Nohut’u, Çin’den gelen pirinci, tavuğu, kargas eti, Rusya’dan gelen Buğdayı, Suriye’den gelen Patetes ve Soğanı. Bulgaristan’dan gelen samanı sorma… Sen oy ver. Nasılsa yalana alıştıruldın. Yalama olmadan, ver oy’unu…

Suriyeli mültecilere harcanan 52 milyar Doları sorma… Artık aynı ölçüde anayasada eşit yurttaşlarız. Tek bir şartla onlar kan ve ter dökmeden vatan sahibi oldular, bizler kan ve gözyaşı dökerek asli unsur olamadık. Onlar istisnayi yurttaş, bizler 3ncü sunıf yurttaş olduk. Ver oyunu kime mi. Daha iyisi yok dediğinize! Sen adam olmadığın için adam diye kimi gözlemliyorsan O’na!

Şehir hastanelerini, Havaalanını, oto yolları, köprüleri sorma… Yap işlet modelinin hazine garantili giderini ‘Neden’ diye sorma. Onların papazını bir telefonla verdikte! Onlar bizim papazı hala vermediler! Ne zaman verecek diye sorma. Onlardaki hukukta sendeki guguk mu? Deme! Bu millet 250 kişinin cenazesini kaldıralı yıllar oldu. Ne istedilerde vermedik. Sen ne istedinde aldınsa karşılığı olarak oy ver.

FETÖ’cülerden toplanan yaklaşık 970 milyar Amerikan Dolarının akıbetini aklına bile getirmeyeceksin.

Kızılay genel başkanının 31 bin TL maaşını. Boğazda oturduğu yalının 12 bin dolar kira parasını, şirketten, pardon Kızılay’dan, pardon senin hibelerinden ödendiği, milyon liralar tutarındaki ödenekleri, çadır, kan, barbunya pilaki sattığını unut. Yurttaşlık görevini yerine getir oy kullan.

Bir Gaz şirketinin Kızılay üzerinden tecavüzcü  vakfa verdiği 8 milyon doları neden verdiğini ve bu vakfın arkasında duran mahdum vakfı nasılsa seni ilgilendirmiyor… Amerikada Mehmet Ali Clayın çiftliğini kimin aldığını, kimin parasıyla aldığının hiç önemi yok. Gökdeleni kimin parasıyla dikildiği  gerçekte kime ait olduğunu sorma! Oy vermeye git. Sandık seni bekliyor!

Deprem için ‘Özel İletişim Vergisi’ adı altında 22 yıldır toplanan 94 milyar doları,Partili Cumhurbaşkanının, atanmış bakanların, danışmanların, çoklu maaş ve ödeneklerini sorma! Bir yüksükten başka, mal varlığını! Amerika tehdit olarak mı kullandı diye sahipleneceksen kendin bilirsin…

Sen ekmek alırken kuruşun hesabını yap! Zencefilli somon suşiyle, susamlı levrek simidi. Starex meyvesi eşliğinde Aloeverayla, chia tohumu eşliğinde ejder meyveli smoothie. Nedir, nerede yetişir. Nasıl yenir. Kaç para diye sormayacaksın! Uçaklarda günlük kaç tür menü kimin için? Kim yer, içer diye sorma, ne gereği var! Fakir kardeşimiz lazanyalı kalkan balığı yiyor. Yetmez Nil balığı. Manda yoğurdu. Crill yağı. Bıldırcın yumurtaları, badem unlu ekmekler. Kestane balı. Nasıl, kaç para? Sana ne… Sen oy’unu kullan!

Bütçe açığı nasıl olduda 250 milyar dolar oldu… Hazinedeki ihtiyat akçesini ne yaptınız diye sormayacaksın! Bu ülkede; 185 bin konut ve 8 bin dönüm arsayı Araplara kim pazarladı diye asla sormayacaksın. Bu ülkeyi Katarlılara neden pazarlıyorsunuz? Sorusunu. Tank Palet fabrikasında kaç Koreli çalışıyor, bu milletin mühendisinin, işçisinin suyumu çıktı diye sormayacaksın! Aktif ve emekli milletvekillerinin tümünün maaşlarını, kıyak emekliliği, yedi sülelesine tanınan hakları sormayacaksın!

Enflasyonla mücadelede kendi maaşına ve tüm milletvekili ve emeklilerine neden %26 zam yaptın. Enflasyonla mücadelede tüm bu zevatın maaşlarında neden %50 kısıtlama yapmadında bindirdin diye sorma! Sen bildiğini yap… Yalanla doğdun yalanla öl.

Türkiye varlık fonunda neler oluyor, başkanı ve yardımcısı kim diye sorma! Çaykuru neden varlık fonuna dahil ettin, sırada hangi kurum kaldı diye sormaya gerek var mı? Kanal İstanbul’u. Katar’a peşkeh çekilmiş Aliminyum fabrikasını, Tank palet fabrikasını. Üç paraya kapatılan binlerce dönüm arazileri. Onlarca tesisi ve hatta Türk Telekom’u sormayacaksın!

15 yılda halka kazandırılmış, Cumhuriyet birikimini 67 milyar dolara  neden ve kimlere  pazarladın diye sormayacaksın! 15 Temmuz şehitleri için toplanan 350 milyon TL’yi sorma! Kaddafi’nin İnsan haklarının iyileştirilmesi için vermiş olduğu 250 bin doları sorma! Katar neden uçak hediye etti diye sorma! Katar; TIGEM’i, THY’i, Demiryollarını, Halkbank’ı neden istiyor diye sormaya gerek yok. Akıbet belli değil mi! Amerika’da bir pazarlıkmı var. Bu pazarlık neyin nesidir diye bir soruyu aklından geçirmeyeceksin.

Ülkeyi peşkehmi çekiyorsunuz sorusu aklınızdan bile geçirmeyin.

Diyanet başkanının bütcesini, maaşını, makam otomobilini, gelinine, kızına sağladığı ikbali sormayacaksın! Devlet; malı deniz. Yemeyen Domuz. Milletin A… koyanlara milletin cebinden verilen haraç ne kadar diye sorma. 20 yılda 205 kez değiştirilmiş ihale yasalarını sormayacaksın!

Cehaletin kutsandığı topraklarda,  tek göz odada yaşarken, kafasına talih kuşu s… kaç kişi vardır? Diğer zenginlerin içinde su satarak zengin olmuş kimler vardır? Desem. Siyaseten zengin olanlar. Siyasetin kuyruğuna yapışmış sülükler. Milletin A… koyan itler. Ya da %42 seçmenin % kaçı bu rakamın içindedir sizce! Bunun içindir ki; söyleyene değil. Söyletene bakmak gerek.

Unutmayın ki; 'cehaleti besleyen tek şey, korkudur…

Bunun içindir ki; bu ülkede hukukun üstünlüğünü sormayacaksın! AVM'ler memlekette bakkal kasap bırakmadı. Bunların %86'sı Alman, İngiliz, İtalyan, Arap, İsrail olmuş. Bizim ekmeğimiz küresel sermayenin eline geçmiş, neden diye sormayacaksın.

Milli diyorlar. Fasulyeden buğdaya. Sığırdan, kırmızı ete neden dışa bağımlı olmuşuz diye sormayacaksın! Bumu milli tarım diye sormayacaksın!

İlacınız, tarım girdileri neden dışarıdan diye sormayacaksın! Amerika’ya olan 2,5 milyar dolar ilaç borcunu, kapatılan Ordu İlaç Fabrikasını zinhar sormayacaksınız. İktidar milletvekilinin Hindistandan 50 TL aldığı kanser ilacını bu ülkede kanserli hastalara 96 bin liraya nasıl kakaladığını düşünme. Allah görüyor. Ancak nedense bakar kör sen görmüyorsun.

Bakmayın siz adının Önünde Türk yazmasına. Tamamı Arap, İsrail olmuş, mahremiyetimiz olan iletişim ağı neden gavurun olmuş diye sormayacaksın! 18 Ada ve yüzlerce kayalık işgal edilmiş... Suriye milli dava olmuş... Kudüs kırmızı çizgi olmuş. Tüm bunlara milli diyorlar. Nasıl diye sormayacaksın!  Mesela özel Üniformalı General eskisi MSB Çağulcaların gazına gelip ‘sırası geldiğinde’ sözlerini yediremezsseniz. Sıra size bir şekilde gelecektir. Madem hukuk devletindeyiz; tüm bunlar neden! Diye sormayacaksın.

Sorma kardeşim git oy’unu kullan. Bu ülkede Başka adammı var? Yok mu? Bende sana sorayım… ‘Sen adam değilmisin’? Köpeklerin tek korkusu vardır. Sahiplerinin ölmesi. Sahipleri ölürse bilirler ki aç kalacaklardır. Özellikle Arap Tarihi köpekleşenlerin sayfalarıyla doludur. Oy kullanmadan hiç değilse ‘Köpekleşmenin tarihini okuyun’. Belki faydası olur! Örümcekleşmiş beyinlerin pasına iyi gelir!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.